27 Mayıs 2008 Salı

Marcelo Moreno



Şu surata bakın. Latin Amerika'nın sıcaklığı akıyor. Ayrıca gayet temiz ve futbola aşık bir yüz. Çakallıktan eser yok. Dalyan gibi bir fizik, koşarken rüzgarla taranan saçlar da cabası. Gol sevinci de gayet başarılı. Gökyüzüne bakarak yere diz çöküyor, sonra Kaka misali işaret parmaklar yukarı doğru.

20 yaşındaki, 188 boyundaki Bolivyalı Marcelo Moreno, Cruzerio ile çıktığı 36 maçta tam 21 kez bu sevinci tekrarladı. Sağ ayak, sol ayak, kafa; gol atılabilecek her türlü uzvunu etkili kulanabiliyor. Her yerden bitme ve bitirme becerisine sahip komple bir santrfor.



Uzun süredir İngilizlerin takibindeydi ama son senelerde Elano, Matuzalem, Jadson, Ilsinho, Fernandinho gibi Brezilya'daki önemli potansiyelleri kapatan Lucescu'nun Shakhtar'ına gitti. 7 milyon avrodan pazarlık yapılıyordu ama açıklanan resmi rakam 9 milyon avro. Ancak bu paranın sadece %40'ı Cruzeiro'nun kasasına girecek. % 50'si Vitoria'da oynarken onun bonservisine yatırım yapan bir iş adamının olacak.

Moreno ise 5 senede 6 milyon avro alacak. İspanyol vatandaşı olması sebebiyle birkaç seney Skakhtar'dan La Liga'ya zıplaması da hayli olası.

Etiketler: , ,

1 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

bizimkiler hala schevchenko nun peşinde koşsun. parayı böyle adamlara yatırmak lazım işte.

30 Mayıs 2008 00:22  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa