13 Haziran 2008 Cuma

26 Yıl Sonra İlahi Adalet



Almanlar dinamizmine birazcık teknik ekleyen bir takımla karşılaşınca bütün defolarını gördük. Lehmann tercihinden vazgeçmesi lazım Löw'ün. Santrfor Gomez'i de daha aktif kullanması. Artık tek bir maç kaldı önlerinde pankarttaki rüyanın devam etmesi için. Ama karşılarında 1982 yılındaki kardeş Avusturya olmayacak. Allah'ın sopası varsa eğer Almanya'nın başına vurur. 26 senelik adalet için.

Etiketler: ,

3 Yorum:

Blogger Borges dedi ki...

Seyi anlamadim ben burada. Tamam o mac adaletsiz ve sacma sapan bir sey de. Avusturya da keza ayni sekilde suclu degil miydi ? Yani Almanya-Cezayir oynasa bir nevi anlardim da etik olarak iki tane takim var dogru davranmayan.. Bu durumda cezalandirilmasi gereken kimdir ? Avusturya mi Almanya mi ?

13 Haziran 2008 17:27  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

Suçluydu elbette borges. Benim Almanya elensin istememin sebebi bundan istifade eden takımın Almanya olması. Bu objektif düşüncem.

Subjektif olarak da içten içe bu puştluğun tezgahlanmasında Almanya'nın hırsı olduğunu düşünüyorum.

İtiraf etmeliyim ki ezelden gelen bir Almanya milli takımı, Almanya, Alman futbolu ya da kulübü değil, antipatim de vardır. Ta Mighty Magyars dönemine uzanır. Das Wunder Von Bern filmi izlenesidir o bakımdan...

13 Haziran 2008 17:59  
Blogger Borges dedi ki...

Alman futbolu baska.. Pek cok insanin antipatisi vardir, bunu anlarim da. Ilahi Adalet ile ilgisi yok pek. anlatmak istedigim bu. Olan o grupta almanyayi yenen cezayirin üst tura cikamamasi nedeniyle cezayire olmustur, hem almanya ve ayni zamanda avusturya bir üst tura cikmistir nihayetinde. Tek basina almanyanin kazanci olan bir durum degil.. üzerinde durmak gerek: Her iki takim da "PustluK" yapmistir..

Wunder von bern ise izledigim bir film zaten. baska acidan belki birazdan yazarim post olak ama ayakkabi geyigi vardir orada.. Velhasil, ilahi adalet olabilmesi icin cezayirin üst tura cikmasi gerek. 80 dakika boyunca tek atak yapmayan,saldirmayan, kendi isine yarar durumda maci satan eden hem almanyadir hem avusturyadir.. Bu yüzden avusturya yense pek bi adalet saglanmis olmaz..

14 Haziran 2008 15:40  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa