2 Haziran 2008 Pazartesi

Bir İpte İki Cambaz



Yeryüzünde yıllardır proje yapıp da stad yapamayan tek kulübün Galatasaray olduğunu zannedenler fena halde yanılıyorlar. Everton New Goodison projesini açıkladığında sene 2000 idi. 8 sene geçti ama spekülasyondan başka birşey yok ortada. İlk önce Liverpool'un stadını yapacağı Stanley Park'ı istemişlerdi ama kendilerine verilmeyip daha sonra Liverpool'a verildi arazi.

Everton ise otomatikman New Goodison planını şehrin dışında kalan bir yer olan Kirkby'ye kaydırdı . Fakat oraya da taraftarın bir kısmı muhalif. Üstelik sebep de, mevcut staddan 4 mil uzağında olmasına rağmen Liverpool şehrinin sınırları dışında kalması. Finansal zorluklar da cabası.

Hal böyle olunca da ortaya San Siro / Guiseppe Meazza benzeri bir çözüm düşünülüyor Everton'lu bürokratlar, özellikle de şehir meclisinde çoğunluğu elinde bulunduran Liberal Demokratların Evertonlu temsilcisi Warren Bradley tarafından.

Gelin bu stadı Kirkby'ye yapalım diyorlar. Hedef bir taşta iki kuş. Zira böylece hem Liverpool'un ABD'li sahiplerinin yapacağı 300 milyon sterlinlik borçlanmayı azaltarak onları yumuşatacaklarını, hem de orada perakende zinciri devi Tesco'nun yapmakta olduğu 400 milyon sterlin tutarındaki yatırımı potansiyel yaratacaklarını düşünüyorlar.

Taraftarları geçebilirlerse elbet.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa