11 Haziran 2008 Çarşamba

Deco Varsa Gerisi Kolay




Maç öncesinde Ujfalusi, daha önce hiç Cristiano Ronaldo'ya karşı oynamanın keyfini süremediği söyleyerek inceden meydan okumuş gibiydi sanki rakibine. Ronaldo'nun kulağına gitti mi bilinmez ama Portekiz'in en büyük silahı ilk devre kendini ispat etme peşinde gibiydi.

Tam 3 pozisyonda sağında ve solunda sıfıra inip gol girişiminde bulunabilecek arkadaşı varken; o Cech'i, Şampiyonlar Ligi finalinden sonra birkez daha, avlama hırsıyla sürekli 25 metreden topa vurdu. Türkiye, Rusya, Avusturya gibi turnuvanın savunma kalitesi düşük takımlarına karşı bu tip kişisel hırslar sergilenebilir elbette ama söz konusu Dünya'nın en iyi kalecisinin önünde Serie A'nın kalburüstü takımlarında oynayan oyunculardan oluşan bir savunma ise bu biraz lüks kaçıyor.



Brückner bununla da yetinen bir hoca değil ayrıca. O savunmanın önüne emniyet olarak her su kaçıran çatlağa ilk müdahaleyi yapmakla görevli Galasek'i koymuş ve onun önüne de oldukça dinamik ve Sionko dışında tamamen defansif bir dörtlü daha yerleştirmiş. Ve tedbiri abartıp daha ofansif denilebilecek Jarolim yerine Matejovsky'yi tercih etmiş. Portekiz'in Petit dışında tamamı hücumcu ortasahasına karşı işe yarayabilecek bir plan bu.

Fakat Rozenhal'in bir türlü dönmeyen beli sayesinde erken açık verdi. Çekler mecburen oyuna girdiler. Baros'un hareketliliği ve iştahı ile İsviçre maçına göre de çok daha başarılı hücum girişimlerinde bulundular ve bu baskıdan Jankulovski, Polak, Baros ile pozisyon ürettiler. Sonunda da kornerden gelen topta Sionko'nun kafasıyla golü buldular.

Çekler üstünlüklerini golden sonra da bırakmadılar. Kaleci Ricardo'nun sakarlıkları bir yana duran toplardan tehlikeler yarattılar. Bu sırada ise Portekiz hücumcuları başta sıçacak tazı gibi koşarak oynayan Simao dışında pasifti. Sadece Deco birşeyler yapmaya çalışıyordu.



Yaptı da. Öldü denilen topu canlandırıp Ronaldo'nun sonunda rahatlamasına vesile oldu. Bruckner ise karşı hamle olarak Koller'i sürdü sahaya. Ricardo'nun yan top zaafiyetini ve Çeklerin maç boyunca göze çarpan top üstünlüğünü düşününce mantıklı bir seçimdi. Scolari buna Fernando Meira ile cevap verse de pek işe yaramadı doğrusu. Epeyce pozisyonumsu enstantaneler üretti Çekler ama Deco vardı Portekiz'de.

Sadece zekasıyla hazırladı 3. golü. 1 saniye içerisinde ofsaytı ölçüp, Cech'in çıkamayacağı kadar iyi ayarlanmış şiddetiyle mükemmel bir pas çıkardı. Bir kez daha hayran oldum.

Fakat Portekiz'in Çeklere karşı su yüzüne çıkan zaaflarıyla turnuvanın sonunu görmesi çok çok zor geliyor bana. Doğruya doğru.

Etiketler: , ,

1 Yorum:

Blogger Semt Aşığı dedi ki...

türkiye maçına yazını bekliyorum :D

11 Haziran 2008 23:27  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa