13 Haziran 2008 Cuma

Ölüm Grubuna Turuncu Yaşam Öpücüğü



Euro 2004'de ikişer ikişer istif edilmişlerdi, Euro 2008'de üçünü bir odaya koydular. Öldürün birbirinizi dediler. Öldürürken de yaşam belirtisi gösterip rekabet ve kalite sergileyecekler; izleyenler de adrenalin ve huşu içinde bulacaklardı kendilerini. Oysa ölüm grubuna yaşam öpücüğü veren tek takım turuncular. Diğerleri cesetten farksız anca eskrim heyecanı veriyorlar.



Domenech Romanya karşısında dahi hücum edemeyen takıma çare olarak Henry, Govou ve Evra'yı sahayı sürmüş. Ribery ise Henry'nin yanında bulmuş kendini. Maolouda ve Govou da ortasaha gibi de değil de forvet gibi oynuyordu. 1958 ve 1970 Dünya Şampiyonu Brezilya gibi sahada 4-2-4 gibi gözüküyorlardı bir nevi.

Lakin Brezilya akıcılığından eser yoktu mavilerde. Futbolun o yıllardaki karakterinden çok uzak olması bir yana; Domenech de bu forveti organize edecek ortasaha ikilisindeki tercihini yine Toulalan ve Makalele gibi iki savunma yönü güçlü isimden kullanınca ortaya koca bir hiç çıktı. Ne savunma ne hücum ne de pres. Koca bir hiç.



Hollanda elbette bu hiç karşısında, beşli ve kompakt ortasahası sayesinde çok çabuk sazı eline aldı. Pas yapa yapa bayılttılar Fransızları. Bir kornerde de golü bulunca iyiden iyiye oyunu domine etmeye başladılar. Fransa ise sadece Engelaar'ın arada sırada sunduğu ikramlardan medet umdu.

İkinci devre ise Engelaar - Robben ve Kuyt - Van Persie değişiklikleri ile vurkaça döndü Van Basten. Van Persie'nin golüyle sonuçlanan atak bunun nasıl yapılacağına dair kısa bir film gibiydi. Fransa ise Gomis ile oyunu biraz rakip yarı sahada oynamayı denedi, Henry'nin ofsayt golüyle umutlandılar da. Ama Robben kendinin dahi şaştığı o golle, Fransızlara beyin ölümünü yaşattı. Fişi çeken ise Sneijder oldu.



Artık Hollanda ve Van Basten rüştünü ispat etti. Şu an açık ara turnuvanın en formda takımı durumundalar. Fransa ise bütün bu kepazeliğe rağmen hala üst tura çıkabilir ve Domenech hala saygı görebilir. 2006 finalinin rövanşını alarak hem de. Şahsi fikrimse bir ölüm grubu klasiğiyle gruptan underdog takımın yani Romanya'nın üst tura çıkacağı.

Etiketler: ,

1 Yorum:

Blogger Beercholic dedi ki...

Hollanda 2 maçta da golleri erken bulmanın avantajını yaşadı ve Van Der Sar olmasa 2 maçta da rakipleri geri dönebilecek pozisyonları buldular. Yani defansı hala S.O.S. veriyor Hollanda'nın bana göre. Yatsınlar kalksınlar kalecileri Van Der Sar'a dua etsinler... Yine de buradan babama sesleniyorum; "İyi ki 2000 yılında bana Hollanda forması almışsın babacığım. Sempatizanı olduğum ülkenin Milli Takımı, her turnuvada göze hoş gelen bir futbol oynuyor ve çokta sempatikler!"

14 Haziran 2008 17:24  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa