2 Ağustos 2008 Cumartesi

CFR Cluj



Parayla Saadet Olur başlığında CFR Cluj'un hikayesi mevcut. O zaman şampiyon değillerdi, şimdi Şampiyonlar Ligi'ne direk katılan Romen temsilcisi konumundalar. Diğerinin önünde Galatasaray engeli var. Steaua Bükreş Şmapiyonlar Ligi'ne kalır mı kalmaz mı göreceğiz ama Romen Ligi'nde Dinamo Bükreş ile birlikte son 20 yılda 17 şampiyonluk aldığını bilmek CFR Cluj'un başardığının ne derece zorlu olduğunun bir kanıtı. Cluj şimdi o noktada kalıcı olmak derdinde. Kulübün finansörü Arpad Paszkany söylenildiği gibi 50 milyon harcayacak gibi durmuyor ama sunduğu kaynağı başkan Iuliu Mureşan ( fotoğrafta sağdaki ) ve teknik direktör Ioan Andone ( fotoğrafta soldaki ) iyi harcıyorlar.



Geçen sene Rosenborg'un Şampiyonlar Ligi'ndeki çıkışındaki en beğendiğim adam olan, 2 senede toplam 30 civarı gol atan Yssouf Kone'yi aldılar üç kuruş paraya. Asıl şaşırtıcı olansa geçen sene Argentinos Juniors'un en çok konuşulan oyuncusu Uruguaylı Alvaro Pereira'yı almaları oldu. Bu transfer için Arjantin kulübüne 2,5 milyon € ödediler ve bu sezon transferine en fazla ödedikleri oyuncu konumunda Pereira. Aldıkları diğer oyuncular geçen sene Belenenses'te oynayan Brezilyalı Hugo ve 1.ligde oynayan fakat isimlerini hiç duymadığım 3 Arjantinli. Bu transferlerle 16 Latin Amerika ve onların arka bahçeleri olan Portekizli oyuncuya sahip oldular toplamda. ŞL kurasında 4. torbadan gelmesi için herkesin dua edeceği CFR Cluj bambaşka şeyler yapabilir eğer iyi bir ritim yakalarlarsa. Bu kadar karma bir takım için bu çok önemli.

Etiketler:

1 Yorum:

Blogger UzunPaslar dedi ki...

cfr cluj birkaç senedir yavaş yavaş kendini ligde hissetiriyordu sonunda şampiyonlar ligine de kaldılar. belki ikinci tura geçemezler ama uefa yolları açık olabilir.

http://uzunpaslar.blogspot.com/

2 Ağustos 2008 14:25  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa