2 Ekim 2008 Perşembe

Çin Malı Beşiktaş



Deplasmandaki Antalya maçından beri 4-2-3-1 dizilişinde ısrar ediyordu Ertuğrul Sağlam ve en kötü ihtimalle zor gol yiyordu. Bu maçta da diziliş 4-2-3-1 gibi gözüküyordu ama Holosko'nun sağ kanatta kullanılması dizilişi asimetrik hale getirdi. Sadece dizilişin değil Beşiktaş'ın da simetrisi bozuluverdi. Ortasaha gözükmesine rağmen sürekli savunmanın içine giren Serdar Kurtuluş ve çakılı oynayan bekleriyle oyunun mesafesini de çok uzattılar. 5-1-4 gibi gözüktüler. Haliyle de çok fazla alan buldu Metalciler. İyi ve verimli paslaştılar. Antalya maçında da benzer sorunlar ortaya çıkmış ve Antalyaspor'un iki geriden hareketlenen hücumcusu Djiehoua ile Zitouni maçın yıldızı olmuştu. Metalist'te de Jaja ve Devic parıl parıl parladılar.



Gökhan Zan da antrenman mankeni gibi adam. Onun sakarlıkları sayesinde de 8 yedikleri Liverpool maçından dahi daha fazla pozisyon verip, ilerideki Bobo ile Holosko'nun hiç top saklayamamasından ötürü de muazzam bir baskı yedi Beşiktaş. Yine de sahadaki oyuncuların bireysel performansları ve mücadele güçleri bu kadar kötü olmasa ve Aydın ile Nobre daha erken oyunda olsalar tur için şansları olabilirdi. Velhasıl Aydın ve Nobre dışında bütün Beşiktaş oyuncuları sanki Çin imitasyonu gibiydi.
Hakan Arıkan'ın da güven sorunu olduğu ve Beşiktaş'a kötü şans getirdiği gerçek. Evet Metalciler çok iyi organiza oluyorlardı duran toplarda ama pek çok alınabilecek topu da alamadı Hakan Arıkan. Geçen sene deplasmandaki Marsilya maçındaki boşa çıkışlarından çokça sergiledi bu maçta. Keza 4. golde yere yatması. Önünde oynayan oyuncularla iletişiminin sorunlu olduğu da açık. Yazıyı Sinan Engin ve Rüştü ile bağlayalım. Bu kez ne bahane bulacak bakalım Sinan Engin ? Ne zaman anlayacak Beşiktaş'a bu tür hakem, haki hukuk muhabbetlerinin yaramadığını, hele de Avrupa Kupası maçı öncesinde faciaya sürüklediğini ve Rüştü ne zaman kritil bir maçta Beşiktaş kalesini koruyacak, sakat olmayacak ?

Etiketler: ,

3 Yorum:

Blogger Blogspor dedi ki...

Metalist panteri Hakan...Gerçekten yazık oldu BJK açısından.Sonları hayrola...

2 Ekim 2008 22:53  
Anonymous Adsız dedi ki...

hakan adını beşiktaş tarihine yazdırmayı başardı bi şekilde.yine de helal olsun :)

3 Ekim 2008 00:04  
Blogger Çubuklu Sevdalısı dedi ki...

gökhan zanı nasıl oynatıyolar anlamıyorum bana göre bank asya 1.ligde falan bile zor oynar futbolun fsinden savunmanın s sinden anlamıyor bu cam adam

3 Ekim 2008 00:43  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa