2 Ekim 2008 Perşembe

Kardeş Kazığı



Anorthosis'in son 4-5 senedir yakaladığı çıkışı, neler yaptığını bilmiyorum. En kısa zamanda araştırmak ve yazmak sözüyle diyelim ama politik sebepler bir tarafa futbol için sevinmiyor değil insan. Bu kadar düşük profilli bir takımın bu denli iyi başladığını pek nadir hatırlıyorum. Slovak temsilcisi Artmedia vardı 2005 - 2006 sezonunda. Ön elemede Celtic ve Partizan'ı elemiş. Gruplardan çıkmayı da son maça bırakmışlar ama deplasmanda yendikleri Porto'yu evlerinde yenememişlerdi. Buna rağmen 3. olup UEFA vizesi almışlardı. Anorthosis çok daha fazlasını yapabilir çünkü çok daha iyi başladılar Artmedia'dan. 2 maçta 4 puan. İşin ilginci bütün bunları yaparlarken yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen Yunanlıları saf dışı bırakmış olmaları. Önce Olimpiakos'u Şampiyonlar Ligi'nden ettiler, şimdi de Panathinaikos'u UEFA'dan etmek üzereler bugünkü 3-1'lik galibiyet ile. 2 hafta sonra PAO evinde Bremen'i yenemezse havluyu atar Henk Ten Cate. Gruplarda Anorthosis'in son maçı da Panathinaikos ile. Anorthosis'in gruptan çıkma durumu bulunduğu takdirde neler neler olur o maçta...

Etiketler:

5 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

cluj var bir de.onlarin ki de küçümsenmeyecek bir başarı.roma ve chelsea yenemedi adamları.anorthosisin ki kadar etkileyici.90ların başındaki galatasaray'a benziyorlar biraz.ama deplasmanda da kazanabilen cinsinden.

2 Ekim 2008 01:56  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

Romenler yine futbolda çok şey başarmış bir ekol ülke. Son senelerde bariz bir çıkışları var.

O bakımdan dahil etmedim.

Anorthosis, Artmedia gibi takımların ülkelerinin hiç böyle bir gelenekleri yok. Daha kıymetli oluyorlar o yüzden.

2 Ekim 2008 02:22  
Blogger Çubuklu Sevdalısı dedi ki...

helal olsun anorthosis e ne kadar sevmesedek de kendilerini.futbol adına çok güzel şeyler ayrıca cluj ve bate'yi unutmayalım.

2 Ekim 2008 04:23  
Blogger Semt Aşığı dedi ki...

Kardeşe kıyak desek aslında bence daha doğru olacak.Benim burnuma pis kokular geliyor nedense yada bu işlerde çok paranoyağım.

2 Ekim 2008 13:23  
Blogger Çubuklu Sevdalısı dedi ki...

kıyak falan söz konusu değil bence öyle olsa olympiakos'u elediler bunlar o maçta olurdu ne olcaksa.

2 Ekim 2008 16:25  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa