24 Kasım 2008 Pazartesi

Mesafe Tanımaksızın...

Son zamanlarda aşina olduk onun ismine. Hiddink’in futbolu Rusya’da sevilen ve desteklenen bir spor haline getirirken bizlere sunduğu yeteneklerden biri Denis Kolodin.

Kariyerine bir forvet oyuncusu olarak başlayan ancak daha sonradan defansın ortasında yer alan Kolodin, oyun stiliyle biz futbol severlere 1978 Dünya Kupası’nda Hollanda forması giymiş, uzaktan attığı füze gibi şutlarla meşhur olan Haan’ı hatırlatıyor. Haan o turnuvada çok ünlü kalecileri mesafe tanımaksızın attığı şutlarla mağlup etmeyi başarmıştı. Kolodin de Euro 2008’de Rusya formasıyla 30 – 35 m ve ötesinden attığı inanılmaz şutlarla tanıttı kendini futbol piyasasına. Hatta defansta yer almasına rağmen, bu şutlar ve frikikler sayesinde bir önceki sezon Dinamo Moskova’da takımının en çok gol atan oyuncularindan biriydi.

Futbolunun en olgun dönemlerinden birini yaşayan 26 yaşındaki oyuncu, top hakimiyeti, driblingleri ile ve tatlı sert oyunuyla Hiddink’in de favorileri arasında. Onu oynatmak için milli takımın kilit isimlerinden Berezutskiy ‘i bile yedek bırakabilen Hollandalı teknik adamın ona güveni tam. Kimbilir, belki de ilerleyen yıllarda birileri ona güvenip Rusya’nın zorlu koşullarından Avrupa’nın pahalı ve bakımlı liglerine götürmeyi düşünür?

Etiketler: ,

1 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

rusların kolodini varsa bizim de yılmaz özlemimiz var(dı)

25 Kasım 2008 00:20  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa