18 Şubat 2009 Çarşamba

Guilherme



Guilherme geçen sene Brezilya Serie A'ya süper başlamış, uzun süre gol kralı olarak kalmış ancak 18 golle bitirdiği sezonda 4 oyuncu onu geride bırakmayı başarmıştı. Bu oyuncular Keirrison( 21 gol ), Washington( 21 gol ), Kleber( 21 gol ) ve Alex Mineiro( 19 gol ). Hepsi ülke içerisinde kaldı bu oyuncuların. Bilhassa Keirrison'un direk Avrupa'ya pazarlanmaması ilginçti. Bu ayrı bir yazı konusu olacak zaten, fakat çok daha eksik bir oyuncu olan 20 yaşındaki Guilherme kapağı Avrupa'ya atmayı başardı. Zaragoza ile ismi geçerken Cruzeiro müthiş bir başarıyla onu Dinamo Kiev'e 5 milyon € + Kleber karşılığında sattı. Müthiş başarı diyorum çünkü Avrupa futbolu için çok da uygun olmayan bir oyuncu Guilherme. En büyük özelliği çok iyi pozisyon alması, golü hissetmesi. Cruzeiro'nun efsanelerinden Alex De Souza ile karşılaştırılabilir derecede iyi bu konuda. Fakat kısa boyuna rağmen sprinti yok, fuleli değil. Klişe tabirle yere sağlam basan, güçlü bir adam da değil. Üstelik driplingi ve pasları da bu eksiklerini kapatacak kadar muhteşem değil. Edeceği maksimum değeri almış bana kalırsa Cruzeiro Kiev'den. 20 yaşında olmasa onu da alması zordu. Üzerine bir de 25 yaşındaki ve geçen sezon ortasında Palmeiras'a kiralanıp Guilherme'nin yarısı kadar gol atmayı başaran Kleber. Esas başarı bu. Sao Paulo'da parlayıp 20-21 yaşında Kiev'e gittiğinde çok değerli bir oyuncuydu bu Kleber. Avrupa için hem oyunu, hem de fiziksel yetenekleri uygundu. İspanya, Portekiz gibi ülkelerde çok başka bir oyuncu olabilirdi, Ukrayna Ligi'nde kayboldu gitti. Guilherme'nin de Kleber'in yapamadığını yapması zor. Daha doğrusu bu çoğu Brezilyalı için zor. Brezilya kulüpleri ise Rus & Ukrayna pazarından gayet memnun olsa gerek zira son 4 yılda bu liglere satılan oyunculardan ederlerinden çok daha fazlasını kazandılar ama oyuncuları bitirdiler. Buna da bilahare değineceğiz...

Etiketler: , ,

3 Yorum:

Blogger Alfredo dedi ki...

bi arada Atletico Madrid istiyordu bu veleti.hatta haberini şurda okumuştum;

http://sambacitangocular.blogspot.com/2009/01/atletico-madrid-gen-brezilyallarn.html

18 Şubat 2009 21:06  
Blogger Lev Kom dedi ki...

Kleber geçen sene tüm zamanların rekorunu kırdı "saha içi disiplinsizlik konusunda"...
Ben burada nasıl olsa geçiciyim der gibi davranıyordu ve şaşırdım transfere...
Guilherme Avrupa'da çok varlık gösteremeyecektir, oynayacağı tek ligin Hollanda olduğunu düşünüyorum. Şu an Brezilya'da Avrupa'da direkt oynayacak çok az oyuncu olduğunu düşünüyorum. Misal geçen sene Henrique Barcelona'ya gitmeden Gustavo ile ligin en iyi ikilisinin bir parçasıydı bu sene kiralık gittiği Leverkusen'de izleyebildiğim maçlarda resmen dökülüyor ve bu farklardan ötürü insan serap görmüşçesine sinirleniyor. Brezilya'dan Avrupa'da zorlanmayacak ilk isminse Diguinho'dur diye düşünüyorum.(Bu isim dışında bir oyuncu daha var ki görüntülerini toplayabilirsem bloga yazacağım)
Ayrıca Diego Souza'nın Jorge Valdivia'nın ayrılmasından ötürü fason bir Lampard veya Gerrard olması da unutulmazdı ve bunu devam ettirirse gidebilir. Ve de Cleiton Xavier'in performansı da kendisini az da olsa Avrupa kapısını aralamaya yetiyor. Yukarıdakiler hakkında sizin görüşlerinizi de merak ediyorum.

18 Şubat 2009 21:54  
Blogger H. İbrahim Andiç dedi ki...

bekliyoruz

22 Şubat 2009 01:52  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa