28 Şubat 2009 Cumartesi

Hoşgeldiniz: Ten Years After

Alvin Lee'siz bir Ten Years After'ın neye benzeyeceği pek bilinmese de, efsanevi blues-rock grubu - 1983 yılındaki Marquee Club'ın yıldönümü partisini ve Woodstock'ın 29. yılının kutlandığı 1998 yıllarını saymaz isek - 25 yıl aradan sonra bu kez 25 yaşındaki gitarist Joe Gooch'lu kadrosu ile bir araya geldi.

Grubun karo ası Alvin Lee ile yıllarını 1999 yılında tamamen ayırdıktan sonra, geriye kalan "as"lar - baterist Ric Lee, bassist Leo Lyons ve klavyede Chick Churchill - ile 2002 yılında zaten bir araya gelmişlerdi. Şimdi yanlarına bir de çaylak Joe Gooch katıldı. Onun gruba nasıl dahil edildiğini Ric Lee şöyle anlatıyor:

"Leo'nun (Leo Lyons) oğlunun tavsiyesi üzerine Joe'dan bize bir kaç işini yollamasını istedik ve o da bize I'm Going Home ve Red House parçalarının kayıtlarını yolladı. Özellikle bizim aklımızı başından alan Red House versiyonuydu, tamamiyle çok farklıydı. Böylece prova için bir araya geldik, o da bütün şarkılarımızı biliyordu ve hazır bir şekilde geldi. İlk provamızın ortalarına doğru Chick beni yanına çağırdı ve: "Bu adam iyi, kesinlikle almalıyız" dedi ve bu da olayı bir nevi mühürlemiş oldu. Kendisine teklifi yaptık ve o da iki gün sonra bunu kabul ederek bizimle birlikte ilk gösterisine çıktı.

Grubun yeni gitaristi Joe Gooch ile üç albümü bulunmakta: 2004 çıkışlı Now, 2005 yılında yayınladıkları konser albümü Roadworks ve son olarak yeni piyasaya sürülen Evolution. Yeni gitaristin gruba katılımı daha bir bütün haline gelmişe benziyor Ten Years After, zira önceden grubun diğer üç elemanı Alvin Lee'yi destekleyen bir görüntü çizmekteydiler. Joe'nun ayakları Lee'nin ayakkabılarına sığacak mı bilinmez ama bize Ten Years After'a tekrar hoşgeldiniz demek düşer.

Etiketler:

1 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

Dinlediğim en iyi şarkıları kesinlikle I'd Love To Change The World. şimdiye kadar dinlediğim en iyi şarkılardan biri hatta

1 Mart 2009 16:13  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa