15 Şubat 2009 Pazar

Inter vs. Milan



270. derbi öncesi ilginç notlar var. Mourinho çalıştırdığı takımlarda tam 109 maçtır evinde kaybetmiyor. En son 2002 yılında Porto'yu çalıştırırken 24. hafta maçında Beira Mar'a kaybetmiş. Inter ise evinde oynadığı son 33 maçın 32'sinde namağlup, alınan tek mağlubiyet Juventus'a karşı. Bir de gol istatistiği var. Evinde oynadığı son 68 maçta gol atamadığı tek bir maç var Inter'in. Genoa ile 0-0 biten maç. Bu 68 maçta toplam 146 gol atmışlar. Maç başına 2 gol üzeri bir rakam. Milan ise son 10 derbinin hepsinde Inter kalesine bir gol atmayı başarmış. Aynı zamanda Serie A'da oynadığı 22 maçlık bir gol atabilme serisi var. Bu 22 maçta toplam 41 gol atmışlar. Gol atamadıkları son maç Cagliari ile 5 Ekim 2008'de oynadıkları 0-0 biten maç. Bütün bunlardan çıkarılacak sonuç derbide en az 2 gol atılacağı şeklinde olabilir. Zaten Inter'in ev sahibi olduğu son 3 derbide atılan ortalama gol sayısı 3,67. 0-0 Biten son maç 20 Nisan 1989 yılında oynanmış. Aynı tarihe kadar 1-0 biten maç sayısı ise 3 ve hepsini de Milan kazanmış Van Basten, Inzaghi ve Kaka'nın golleriyle.



Mourinho'nun Milan karnesi kırık. 2 maçta 2 mağlubiyeti var. Birinde süper kupa kaybetti diğerinde de derbi. Ronaldinho ile de pek iyi anıları yok. Ancelotti'nin ise teknik adamlık kariyerinde Inter'e bariz üstünlüğü var. 27 maçta 15 galibiyet 5 beraberlik ve 7 mağlubiyet almış ve Milan takımıyla oynadığı 8 Inter deplasmanında da gol sevinci yaşamış. 8 maçta 13 gol. Mourinho ve Ancelotti'nin derbi öncesindeki demeçleri de ilginç.

JM: Eğer kabul ediyorsanız yarın hangi takımla, hangi taktikle, hangi sistemle oynayacağımı söyleyeceğim. Size herşeyi söyleyeceğim. Basın toplantısını bitirip hepimiz eve gidebiliriz. Eğer sorularınız kimin oynayıp kimin oynamayacağı üzerineyse 3 dakika içinde herşeyi anlatacağım. Böylece biraz zaman kazanırız.

CA: Milan gibi mükemmel ve prestijli bir kulübü çalıştırmak istemesi normal. Fakat benim birgün Inter'i çalıştırmam imkansız, yoksa geçmişimi inkar etmiş olurum ( Mourinho'nun birgün Milan'ı çalıştırmak istediğini söylemesi üzerine )



Hepsi bir yana, derbi sahada oynanacak. Bu iki kulübün her zaman birer bayrak adamları olmuştu. En efsaneleri de bizim izlemeye yaşımızın yetmediği Sandro Mazzola ve Gianni Rivera. Kardeş Baresi'lerin durumlarından dahi ilginç. Aralarında öyle bir rekabet varmış ve o kadar üst düzey oynuyorlarmış ki iş İtalya Milli Takımı'a gelince bir devre Mazzola, bir devre Rivera oynarmış. Maldini ve Zanetti için böyle birşey olamıyor mevki ve tabiyet gereği, ama yine de benim izlediğim en iyi sol ve sağ bek performanslarına imza atmış adamlardır. Bu maçta ise muhtemelen stoper ve ortasaha olarak oynayacaklar ve bundan sonra Zanetti maç öncesi seramonisinde başka bir Milanlı'nın elini sıkacak. Maldini 24 senelik Milan kariyerindeki son derbisini oynayacak. Derbinin bir önemli adamı da Jankulovski. Serie A kariyerindeki 200. maçı olabilir Inter maçı. Inter'de ise Santon'un ilk derbisi.

Inter (probable): Julio Cesar; Maicon, Burdisso, Materazzi, Santon; Zanetti, Cambiasso, Muntari; Stankovic; Ibrahimovic, Adriano

Milan (probable): Abbiati; Zambrotta, Kaladze, Maldini, Jankulovski; Beckham, Pirlo, Ambrosini; Seedorf, Ronaldinho; Pato

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa