14 Şubat 2009 Cumartesi

CSKA'da Değişimin Ardından

Ayrılan Gazzaev'in yerine hepimizi çok yakından tanıdığı bir isim olan Zico'yla anlaşan CSKA Moskova'da 18 Şubat'ta Aston Villa ile yapacakları maç öncesi keyifler yerinde. Hedeflerinden son derece emin konuşan başkan Sergey Giner (aşağıdaki fotoda solda), Gazzaev'in komutasında yaşadıkları günleri mükemmel diye nitelendiriyor. Ayrılışını ise asla dünyanın sonu olarak görmezken, hiçbir takımın, bir oyuncu ya da bir teknik direktör için kurulmadığı gerçeğinin kabullenilmesi gerektiğini belirtiyor.



Son yıllarda Rus futboluna Zhirkov, Berezutskiy, Ignashevich, Akinfeev, Dzagoev gibi çok önemli isimleri kazandıran CSKA'da yerli oyuncuların yanı sıra, yabancı oyuncuların da katkısı yadsınamayacak boyutta. Vagner Love, Carvalho gibi oyuncuları bünyesinde bulundura
n takımın başına geçen Zico'nun kendi ülkesinden oyunculara ayrıcalık tanıyacağını savunanlara şiddetle karşı çıkan Giner, Brezilyalı hocanın herkese eşit davrandığını ve bunun da tüm takım performasına en olumlu şekilde yansıyacağına inanıyor.


Rusya'ya gelmeden önce CSKA takımının maç kasetlerini izleyerek, tüm takımı tanıma şansı bulduğunu ve bunun geldiğinde yabancılık çekmemesini sağladığını belirten Zico, takımda Schennikov (1991 doğumlu), Dzagoev
(1990 doğumlu) gibi genç ve yetenekli isimleri görmekten oldukça memnun. Brezilyalı teknik adamın bu sene epey değişik kadrolar çıkartacağı aşikâr. Yeni getirilen kurallara göre Rusya'da sahada en fazla 6 yabancı oyuncu yer alabilecek. Görünen o ki, bu durum CSKA'ya epey zorluk çıkartacak. Carvalho'nun kiralık sözleşmesinin sona ermesi ve geri dönmesi, Necid ve Maazou'nun transferinden sonra CSKA kadrosundaki yabancı oyuncu sayısı 14'e çıkıyor!



Oyuncularının elinden gelenin en iyisini yapacağından emin olan Zico, CSKA'nın da yapı olarak daha önce görev aldığı Fenerbahçe'ye çok benzediğinin farkında. Katıldıkları her turnuvada şampiyonluğu hedefleyen, hiçbir zaman başarısızlığa tahammülü olmayan bir camiaya sahip olan CSKA'da, bu konuda her türlü çabayı göstereceğinin sinyalini veriyor. Brezilyalı gol kralı Vagner için, kendisine Brezilya milli takımına seçilmesi için yardımcı olmak istediğini belirtirken, Daniek Carvalho'nun da antremanlardaki motivasyonunun üst düzey olması Zico'yu mutlu ediyor. 2005 yılındaki UEFA şampiyonluğu ve Rusya'daki lig ve kupa şampiyonluğunda en büyük paylardan birine sahip olan Carvalho, Zico'nun kendisiyle Brezilya'da buluştuğunu ve dönüşü konusunda yardımcı olduğunu belirtiyor ve iddalı bir şekilde ekliyor :

" Çok iyi bir kadromuz, kaliteli bir teknik direktörümüz var. 2005'teki başarıyı tekrarlamak için her şart mevcut. "

Önümüzdeki günler CSKA adına neler gösterecek hep beraber göreceğiz. Inşallah Zico, hakettiği değeri Moskova'da görür ve başarılarını sürdürür.

Etiketler: ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa