12 Mart 2009 Perşembe

Tanıdık Yüzler

Deyim yerindeyse ülkemizde kaşarlanmış olan Lucescu ile çoğu Fenerbahçeli’nin gözdesi Zico’nun yarınki ilginç mücadelesi için birşeyler karalamak gerek diye düşünüyorum.



Gazzaev’in görevden ayrılmasından sonra Zico’nun gelişi ve sonrasındaki süreçle ilgili bir yazıda da belirttiğim gibi, CSKA’da herkes zaferden emin. Geçtiğimiz günlerde kazandıkları Rus Süper Kupası ile moralleri yerine gelen takımda ufak eksikler var ancak Zico oyuncularına sonuna dek güveniyor. Orta sahada zaman zaman görev alan, takımın önemli isimlerinden Ramon, sakatlığı nedeniyle bu maçta görev alamayacak. Bunun dışında Zhirkov ve Vagner Love’ın da ufak sakatlıkları var. Teknik direktör Zico, eğer bu iki isim oynayacak durumda olursa, Rubin Kazan karşısındaki ilk 11’i hiç bozmayacağını belirtti. Vagner Love son Aston Villa serisinde attığı 2 golle, bu tura 10 golle krallıkta en yakın rakibinin 4 gol önünde lider giriyor. Love’ın, Klinsmann ait 13 yıldır kırılamayan 15 gollük rekoruna en yaklaşan isim olduğuna ve bunun CSKA’nın bu sene UEFA Kupası’nda yoluna yenilgisiz devam etmesinde en büyük etkenlerden biri olduğuna tekrar dikkat çekelim.

Shakhtar’da ise teknik direktör Lucescu, yarınki maçta CSKA’dan herhangi bir sürpriz beklemediğini söyleyerek, bu tarz kupa zaferleri sonrası teknik direktörlerin genelde kadro değişiklikleri yapmamasına ve risk almamasına dikkat çekmiş. Maçtan 5 gün önce gelerek stad zeminine alışmak için erkenden antremanlara başlayan Shakhtar’da Manchester City’da kiralık olarak oynayıp, geri dönen Elano hazır olmadığı gerekçesiyle kadroya alınmadı. Onun dışında herhangi bir eksikleri yok.

İki takımın daha önceki mücadelelerini incelerken önce Sovyetler Dönemi’ne bakacak olursak, CSKA’nın üstünlüğü göze çarpıyor. Yapılan 73 maçın 36’sını kazanan CSKA, 22 maçtan yenilgiyle ayrılmış. Shakhtar, Ukrayna'nın bağımsızlığına kadar Moskova’da oynanan 35 maçta sadece 7 galibiyet alabilmiş. İki takım Ukrayna’nın bağımsızlığından sonra Israil’de düzenlenen kupada 3 kez karşılaştı ve bunlardan 2’sini Shakhtar, diğerini de CSKA kazandı.

Bu iki takımdan CSKA, daha önce hiç Ukrayna’dan bir takımla Avrupa eşleşmedi. Shakhtar ise 1996’da Intertoto’da Rotor Volgograd ile, 03-04 sezonunda Lokomotiv ile Şampiyonlar Ligi önelemesinde karşılaştı. Bu maçlarda alabildiği tek 1-0’lık Lokomotiv galibiyetine de deplasmanda 3-1 kaybetmelerinden dolayı sevinememişler bile. Rusya’da bugüne kadar kazanabilen tek Ukrayna takımı ise geçtiğimiz yaz ayında Spartak Moskova’yı 4-1 mağlup eden Dinamo Kiev. Teknik kadrolara bakacak olursak, Zico daha önce Fenerbahçe’nin başındayken Dinamo Kiev’e Şampiyonlar Ligi Ön Elemesi’nde kaybetmişti. Bunun yanı sıra,Lucescu’nun da kariyerinde ilk defa bir Rus takımıyla eşleşmiş olması da dikkatleri çeken bir detay.

Lucescu’nun defansif oyun anlayışı ile Zico’nun oynatmaya yönelik tarzının karşı karşıya geldiği bu eşleşmede gülen taraf bakalım kim olacak?

Etiketler:

3 Yorum:

Blogger jose dedi ki...

CSKA kazanır diye düşünenlerdenim.

12 Mart 2009 09:41  
Blogger varol döken dedi ki...

zico o kupayı aziz'in önünde kaldır!

bir tek cska çıkarsa biletlerimi satmayacağım...

12 Mart 2009 19:07  
Blogger varol döken dedi ki...

hadi alper bekliyoruz galibiyetin bir özetini:)

13 Mart 2009 15:10  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa