24 Mayıs 2009 Pazar

Wolfsburg Şampiyon



Kurt kocayınca kuzunun masakarası olurmuş derler. Hoffenheim, Hamburg, Hertha Berlin, Stutttgart... Bayern Münih bu kuzuların hepsine şampiyonluk fırsatını sundu ama yine de son ana kadar şampiyonluk yarışının içinde kaldı. Şampiyonluk potasına hiç de hesapta olmayan Wolfsburg sessiz sedasız girdi bunlar birbirini yerken. Wolfsburg'un yakaladığı ivme akıl alır ve sadece futbol ile açıklanabilir bir gerçek değil. Barcelona'yı dahi gölgede bırakacak bir çıkış neredeyse. Devreyi liderin 9 puan gerisinde 9. olarak tamamlamıştı bu takım. Magath'ın Schalke transferinin duyurulmasının ardından bir bocalama yaşadılar ama çabuk toparladılar. Bayern yeni bir Unterhaching mucizesi bekledi Bremen'den, hatta maçtan evvel Wolfsburg üzerinde psikolojik baskı yaratacak her şeyi denediler. Basına kutlama planlarını servis ettiler, demeçler verdiler ama bu kez dört ayak üzerine düşemediler. Bremen'i eze eze yenerek şampiyon oldu Wolfsburg. Bundesliga'da bir tarih yazıldı.



Ve Dzeko ile Grafite. Almanya'da gol deyince ilk gelen ilk isim olan ve şu an kulüp altyapısında bildiklerini gençlere öğreten Gerd Müller ile Bayern'i bugünlere getiren Uli Hoeness'in 72-73 yılında attıkları ve 35 sezondur kırılamayan 53 gollük rekorun üzerine çıktılar. Attıkları 54 gol ile bir tarih de onlar yazdılar.



Allianz Arena ise bir dönemi kapattı. Seneye kulübede o meşhur defteriyle Louis Van Gaal oturacak ve kulübün şu an en değerli oyuncusu olan Franck Ribery resimden de anlaşılacağı üzere büyük ihtimalle Münih'e turistik gezi ve olası bir CL eşleşmesi dışında bir daha uğramayacak. Bu hareketlilikle futbolu nerede bırakacağını çok merak ediyorum.

Etiketler:

4 Yorum:

Blogger rıza yaşar dedi ki...

Alper bey,

unterhaching mucizesi derken neyi kastettiniz?

25 Mayıs 2009 15:23  
Blogger Öldürmeyen intihar dedi ki...

Bundan sonrasi asil onemli olan,Magathi-ki gitti- ve degerli oyunculari elde tutup seneye de kafaya mi oynayacaklar yoksa satip yine gelecekte potansiyeli bulunan oyunculari bunyeye katip ligin kalburustu takimi mi olacaklar?

25 Mayıs 2009 22:09  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

@rıza yaşar

Daum Leverkusen'in başındayken son hafta Unterhaching diye hiç iddaası olmayan bir takıma kaybetmişlerdi ve şampiyonluğu Bayern kazanmıştı.

Wolfsburg - Bremen maçından da Bremen2den Unterhaching performansı bekliyorlardı. Kastettiğim buydu.

26 Mayıs 2009 02:28  
Blogger rıza yaşar dedi ki...

teşekkürler

26 Mayıs 2009 09:13  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa