21 Mayıs 2009 Perşembe

Süslü Portekiz



Portekiz futbolu son 10 yılda hem kulüp bazında hem de ulusal takım bazında ciddi gelişim içerisinde. Piyasalarını ve ekonomilerini büyüttüler. Önemli teknik adamlar ve Figo, Cristiano Ronaldo gibi süperstar olmuş oyuncular da yetiştirdiler. Stoper, bek ve kanat oyuncusu havuzları çok zengin. Ambiansı, servisi, ara sıcakları kaliteli ama ana yemeği vasat olan süslü bir vejeteryan restoranı gibiler. Müthişli keyifli başlayan yemek aynı lezzetle sona ermiyor maalesef. Bir türlü son hamleyi yapamıyorlar kale ve forvet mevkilerinde yıllardır süregelen sorunları yüzünden. Forvette birkaç maç öncesine kadar hala Pauleta ve Nuno Gomes'dan medet umuyorlardı. Postiga 35 yaşına gelse bile yetenek olarak kalacağa benzer. Bir süredir de Bremenli Hugo Almeida'yi deniyorlar fakat o da beklenen çıkışı yapamadı, yüzdesi düşük kaldı. Kalede de arayış içerisindeler ama bir türlü istedikleri kaliteyi yakalayamıyorlar, çareyi başka ülkelerde arıyorlar.


Forvet için aday Fransa'da top oynayan, hatta alt yaş kategorilerinde milli formayı da giymiş Lorient'tan Kevin Gaminero. Fransa rotasyonuna girmezi zor Gaminero'nun, Portekiz daha iyi bir seçim gibi görünüyor ama çıkmadık candan umudu kesmemekte kararlı Gaminero. Yine de 4 ay içerisinde karar vermek zorunda yoksa 21 yaşını dolduracak Eylül ayında ve sonrasında Önder Turacı gibi pişman olabilir.

Portekiz'in kaleci adayı ise yıllardır arka bahçeleri olan Brezilya'dan. Son dönemde çok iyi kaleciler çıkıyor Brezilya'dan ve ülkede forma giyen en iyi kalecilerden biri olan Flamengo'dan Bruno. Onun da Julio Cesar, Doni, Gomes gibi kaleciler varken forma bulması zor Brezilya Milli Takımı'nda. Büyükanneden Portekiz kanı var Bruno'da, Queiroz da sürekli izletiyor. Kaleyi 25 yaşındaki oyuncuya emanet etmesi an meselesi. Deco gibi Portekiz'e çok şey katabilecek bir isim Bruno ve yapacağı seçim durumu iyi olmayan Flamengo'dan Avrupa'ya yelken açmasını da muhakkak etkileyecektir.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa