16 Mayıs 2009 Cumartesi

Garanti NBA Skills Challenge


Şimdilerde federasyonda yöneticilik, koçluk, yorumculuk yapan birçok ismin Türkiye liglerinde oyuncu olduğu yıllar. Bizim şehrin takımı yoktu ama kara kutunun izin verdiği ölçüde maçları Avni Küpeli'nin o donuk anlatımıyla dinlerdik. 1 e 1 serbest atış yapardık maçlardan sonra. Parkede Amerikalı gördüğümüzde şaşırırdık. Calvin milattı misal Türkiye için. NBA ise hayalden öte değildi. Magic ve Majestelerinin tek kare görüntüsü için saatlerce beklerdik TRT'nin başında.


İzlemeyi çok sevsek de oynamak kolay değildi. Futbol gibi çoraptan basketbol topu, taştan pota yapıp oynama şansınız yoktu basketbolu. Sahası, topu, ayakkabısı futbol kadar kolay ulaşılır değildi ve zaten futbol kadar da basit bir oyun değildi basketbol. Oğlunun futbolcu olmasına karşı çıkan çoğu ebeveynin evladını yönlendireceği elit bir spordu basketbol. Amerika'da izole edilen bir kesmin sokak aralarında oynadığı oyun Türkiye'de üniversiteli sporu olarak anlatıldı durdu. Sokağa ve okullara inmesi de çok geç oldu; ama zaman değişti artık.

NBA TV ve basketbolun yıldızları artık kumandanızda. Onların hikayelerini dinleyip öğrenebileceğiniz Murat Murathanoğlu, Kaan Kural, Murat Kosova gibi usta kalemler ve peşlerinden gelen onlarca genç nesil NBA takipçisi var. Spalding marka toplara, Nike marka ayakkabılara, Champions marka formalara ve potalara ulaşmak da kolay. Eskiden basketbolseverler NBA'i izlemenin büyüsünden bahsederken artık orada forma giyme şansına sahipler. Meşakkatli ve uzun bir yol ama Garanti - NBA Skills Challenge özgüveniniz için bulunmaz bir fırsat sunuyor.

13-18 yaş arası gençler soluğu Ağustos ayında NBA koçlarının ve oyuncularının da buluncağı Orlandodaki kampta alma şansına sahipler. Tek yapmanız gereken bireysel yeteneklerinizi sergilediğiniz 2 dakikalık özgün videolarınızı 31 Mayıs 2009 tarihine kadar www.nba-garanti.com sitesine yüklemek ve gelecek puanları beklemek. Kullanıcıların oylarıyla en fazla puanı alan 100 kişinin arasından uzman bir jürinin seçeceği 30 kişi, 19-21 Haziran 2009 tarihleri arasında İstanbul NBA Skills Challenge Cup kampına katılacak. İmkanım yok diyenler için adres Caddebostan. Basketbolumuzun Pegasus'u Harun Erdenay'ın da bulunacağı NBA ve Garanti Sokak çekimleri bu hafta sonu İstanbul Caddebostan'da yapılacak.

http://www.nba-garanti.com
http://www.dailymotion.com/garantinba
http://tr.netlog.com/garantinba
http://www.myspace.com/garantinba
http://www.facebook.com/pages/Garanti-Skills-Challenge/73852529718
http://garantinba.hi5.com

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa