20 Mayıs 2009 Çarşamba

Brezilya Serie A 2009 - 2.Hafta



Haftanın en önemli maçı Internacional ve Palmeiras arasındaydı. Hafta içinde Flamengo ile Brezilya Kupası'nda yarı final rövanş maçı oynayacak olan Internacional aslarının çoğunu dinlendirerek çıktı maça. Klasik savunma göbeği olan Alvaro ve Indio yerine Danilo Silvo ve Danny Morais başladılar. Ortasahada da takımın iki as Arjantinlisi Guinazu ve D'Alessandro ile santrfor Nilmar da bençte başlayanlar arasındalardı. Palmeiras ise geçen hafta Coritiba karşısında oynayamayan efsane kaleci Marcos ve oyuna sonradan giren Diego Souza ve Keirrison destekli 11 ile başladı maça.

Buna rağmen maça iyi başlayan ve domine eden Internacional oldu. Geçen sezon ismi Monaco ile anılan Danny Morais 11. dakikada bir santrfor gibi bitirdi Gladyson'un soldan muazzam bir vücut çalımıyla getirdiği topu. Danny Morasi sadece attığı golle değil oyun içindeki üstlendiği rolle de Internacional'in en iyisiydi. Zaman zaman ortasaha gibi oynadı. Rafael Marquez kokan bir stili var. Palmeiras ise hücum planlarını Diego Souza ve Keirrison üzerine kursalar da Internacional ortasahasının lüzumsuz maceraperestliğinden kaptıkları topla gelişen atak dışında etkili olamadılar ilk yarı boyunca. Bu pozisyonu değerlendiremeyen Diego Souza ile 64. dakikada ikinci fırsatı yakaladılar direk izin vermedi.

Son 20 dakikayı rahat geçirmek için dinlendirdiği aslarını sürdü oyuna Internacional teknik direktörü Tite. Guinazu, D'Alessandro ve Taison üçlüsü top yaparak oyunu tuttu. Bitime 3. dakika kala Palmeiras 10 kişi kalınca D'Alessandro maçı bitiren golü attı. Internacional 2 hafta 2 galibiyet alabilen tek takım durumunda ve liderler.



Haftanın sürprizi ise Cruzeiro'yu 2-0 yenen Nautico'dan geldi. Carlinhos Bala attığı 2 golle yıldızlaştı. Serie B'den gelen Santo Andre de deplasmanda Coritiba'yı 4 golle geçti. Şu formlarıyla küme düşmeye çok uzaklar. Ronaldolu Corinthians ve Adrianolu Flamengo ise 2 haftadır gol atamıyor. Santos'un sorunu ise gol yemek. 2 haftada 4 gol yediler, neyseki bu hafta Neymar yaptığı 2 asist ile formaya daha ısındığını gösterdi. Son şampiyon Sao Paulo da gollü beraberlik alanlardan. Atletico Paranaense karşısında 2 kez geri düştükleri maçı 2-2 bitirmeyi başardılar. Atletico'nun iki golü de 25 yaşındaki stoper Rafael Santos'tan geldi. Haftanın en iyi 11'i ve sonuçlar şöyle



Haftanın sonuçları, takımı ve golleri ise bu şekilde.

Coritiba 2 x 4 Santo André
Flamengo 0 x 0 Avaí
Atlético-MG 2 x 1 Grêmio
São Paulo 2 x 2 Atlético-PR
Santos 3 x 3 Goiás
Grêmio Barueri 0 x 0 Fluminense
Internacional 2 x 0 Palmeiras
Vitória 1 x 0 Sport
Náutico 2 x 0 Cruzeiro
Botafogo 0 x 0 Corinthians

Video: 2. Hafta Golleri

Etiketler: ,

1 Yorum:

Blogger Gaizka Mendieta dedi ki...

D'Alessandro sezon boyu iyi bi performans gösterse de Avrupaya geri gelse keşke :)

21 Mayıs 2009 17:09  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa