30 Mayıs 2009 Cumartesi

Marcelo Moreno Bremen'de



Marcelo Moreno babadan Brezilyalı, anadan Bolivyalı. Brezilya'da çok iyi iki sezon geçirip Shakhtar Donetsk'e sürpriz şekilde transfer olmuştu ama Kuzey liglerine uyum sağlayamayan Latinolar kervanına katıldı. Değerini bulması ve kendine gelmesi için Shakhtar akıllı bir hamleyle Werder Bremen'e kiraladı 21 yaşındaki forvetini. Bundesliga değil belki ama Werder Bremen mükemmel bir seçim Moreno için. Tomas Schaaf gibi nice isimsiz ya da umut beslenmeyen hücum oyuncusunu parlatabilen bir hocanın elinde Bundesliga'ya damgasını vurabileceğini düşünüyorum. Önümüzdeki sezon dikkatli gözlerle izlemek lazım, keza Moreno'nun yokluğunda Shakhtar rotasyonunda daha fazla süre alacak iki Ukraynalı forvet Selezynov ve Gladky'i de. Bundesliga'da aynı şekilde izlenecek bir diğer oyuncu da Ramires'in formuyla sürgüne gönderdiği 22 yaşındaki Maicosuel. O da 4,5 milyon € bonservis bedeliyle Hoffenheim'e transfer oldu. Hücuma yönelik ortasaha oyuncusudur ama klasik bir 10 numara değildir. Tam bir ortasaha oyuncusu da değildir. Değişik bir tarzı vardır ama golcü bir ortasahadır. Muhtemel partnerleri Luis Gustavo ve Carlos Eduardo ile birlikte Hoffenheim'in 4-3-3 dizilişinde en ilgi çekici bölge olabilir bu hat...

Etiketler:

3 Yorum:

Blogger Sade dedi ki...

"Maicosuel; Hücuma yönelik ortasaha oyuncusudur ama klasik bir 10 numara değildir. Tam bir ortasaha oyuncusu da değildir. Değişik bir tarzı vardır ama golcü bir ortasahadır."

Nası yani? Golcü ama forvet değil hücuma yönelik orta saha oyuncusu ama tam bir orta saha oyuncusu değil? Biraz daha açıklayıcı olur musun?

2 Haziran 2009 14:55  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

@Sade

Tam ya da komple bir ortasaha oyuncusu dendiğinde aklına ne gelir ?

Iniesta, Gerrard vs... türünde 8 numarayı ağırlıklı olarak giyen oyuncular.

Hücuma yönelik ortasaha dendiğinde ise Alex, Lincoln türünde ve genelde 10 numara giyen oyuncular.

Türk medyasında bu adamların sokulduğu bir takım kalıplar var. Uzun uzun yazmayacağım zira bildiğimiz şeyler.

Bendeki çağrışım bu yönde.

Bu Maicosuel ne tam bir 8 numara ne de 10 numara. Arada bir oyuncusu. Mesela 8 kadar tempolu, takım savunmasına katkı yapan oyuncu değildir ama 10 kadar da temposuz, sadece hücumu düşünen oyuncu da değildir.

Değişik bir adam. Eğer Ragnick'in elinde başka türlü yontulmazsa izlediğinde anlarsın.

2 Haziran 2009 15:36  
Blogger Sade dedi ki...

Açıklama için çok teşekkürler,

22 Yaşında olması ve hoffenheim'a transfer olmasından dolayı "Maicosuel" bende merak uyandırdı ve açıkcası hiç izlemediğim için doğruca senin bloguna geldim. İllaki bir bilgi vardır hakkında diye.

Yazıda yer alan kalıplar ve oyuncunun bu kalıplar üzerinden anlatılmaya çalışılmasını sanırım pek anlayamadım. Açıklaman ile biraz daha anlaşılır bir tanımlama ve bilgilendirme oldu.

3 Haziran 2009 10:06  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa