25 Haziran 2009 Perşembe

Antonio Cassano ve Yusuf Şimşek



Antonio Cassano futbolunda Roberto Baggio'yu örnek alarak hedefi onikiden vurdu ama yaşam tarzı ve kararlarıyla kupaları ve ünvanları ıskaladı. Vi Dico Tutto'nun çevirisi yapılmadı, hala okuyamadık ve detaylarını bilmiyoruz ama kırdığı cevizlerin haddi hesabı yok. İtalya futbolunun son 10 yılda yetiştirdiği en büyük yetenek ve en renkli figür olmaktan öteye gidemedi. Sampdoria tercihi ise kariyerindeki dönüm noktası olabilir. 26 yaşında ama futbolu bırakmış biri kadar tecrübeli ve olgun artık Cassano. Yusuf Şimşek'in Denizli'de yaptığı liderliği o Sampdoria'ya yapıyor. Lippi'nin gözleri Cassano sözkonusu olduğunda körleşiyor ama bu Casssano'nun yeniden şampiyonluk kovalayacak bir takıma transfer olabilecek seviyeye ulaştığı gerçeğini değiştirmiyor. Zaman gösterecek Yusuf Şimşek kadar şanslı olup olmadığını ama abilik meselesini aşmış artık Cassano. Yusuf Şimşek'i sollamış, bütün iletişim araçlarını kullanıyor. En az kendisi kadar yaramaz ama yetenekli bir topçu olan, son aylarda hem transferi hem yaşadıklarıyla manşetten inmeyen Balotelli'nin akıl hocalığına başlamış SMS ile. Helsingborg'da oynadıkları İsveç maçında gördüğü kırmızı kartın, Roma'da maruz kaldığı ırkçı tacizle birlikte Balotelli'nin hayatındaki en zor iki an olduğunu ve ailesinden sonra en büyük ilgiyi Antonio Cassano'dan gördüğünü yazıyor İtalyan basını. Olur da kendi yeniden düşüşe geçerse Cassano zor bulur kendisine "Stai Sereno" diyecek birini. Az ahını almadı Roma'nın...

Etiketler:

1 Yorum:

Blogger Lev Kom dedi ki...

google translate ile okumaya çalışmıştım 19 gün önce güzel baş ağrısı yaptı! bıraktım.18 Aralık 1999'ın kendisi için öneminden bahsediyor, Bari Inter'i 2-1 yenerken Blanc ve Panucci arasından geçip attığı golü ve atmosferi anlatıyor.
Ölen arkadaşından bahsediyor, Öğretmenine 12 yaşında ilan-ı aşkından bahsediyor vs.
Peter Pan olarak anlatıyor yazar girişte cassano'yu bu kadar bili de yeter. Güzel bir bebeklik fotosunu da koymuştum bloga. Çevrilince okunabilecek bir kitap gibi duruyor.

25 Haziran 2009 19:31  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa