29 Temmuz 2009 Çarşamba

Obsesif Dunga



Brezilya seçicileri milli takımlarını seçerken genellikle Avrupa'da oynayan ve Brezilya Ligi'nde oynayanları dengelemeye çalışırlar. Dunga bu anlamda bir istisna. Yüzü Avrupa'ya daha dönük. Avrupa'da kariyerini sürdürenler için güzel ama Sıfırcı Hafize gibi de bir huyu var. Takınca takıyor. Olumlu ya da olumsuz. Olumlulardan başlayalım. Gilberto Silva ve Kleberson ne kadar kadayıflaşırsa kadayıflaşsın kadroda oluyorlar. Elano ve Wolfsburg'un ortasaha oyuncusu Josue de sakatlanmadıkları sürece, form durumlarına bakılmaksızın kadronun gediklisi. Forvet hattında Robinho ve Luis Fabiano; savunmada da kulübeyi ısıtsa bile Luisao banko. Taktığı Avrupalılar ise seçtiklerini katlayacak kalibrede. Lucas Leiva, Anderson, Alex Costa, Marcelo. Brezilya'dan da Hernanes'e takık. Gilberto Silva ve Kleberson yerine niye Lucas & Hernanes tercih edilmiyor ? Mantıklı açıklaması yok gerçekten. Estonya maçı için açıklanan kadroda Pato, Ronaldinho, Diego ile birlikte kesik yemiş bu elemanlar yine. Marcelo ise şeytanın bacağını kırmış nihayet. Konfederasyon Kupası'nda ipini kestiği Kleber'i kadroya almayarak kadroda Marcelo'ya yer açmış Dunga. O bölgedeki birinci tercihi Fenerbahçe'nin yeni transferi Andre Santos. Gözüne girdi bir kere Konfederasyon Kupası'nda. Facia bir oyun oynamazsa ya da sakatlanmazsa uzun süre götürür sol tarafı Andre Santos. Kadronun sürprizi ise Diego Tardelli. Bu sene Atletico Mineiro ile gösterdiği performansla sarı-yeşil formayı fazlasıyla haketti. Başarısız Real Betis ve PSV maceralarından sonra, 3. kez Avrupa'da şansını denemesi yakındır.

Goleiros: Gomes (Tottenham), Júlio César (Inter de Milão)

Laterais: Maicon (Inter de Milão), Daniel Alves (Barcelona), Marcelo (Real Madrid), André Santos (Fenerbahce)

Zagueiros: Luisão (Benfica), Juan (Roma), Miranda (São Paulo), Lúcio (Inter de Milão)

Volantes: Josué (Wolfsburg), Gilberto Silva (Panathinaikos), Felipe Melo (Juventus), Kléberson (Flamengo)

Meias:Elano (Manchester City), Ramires (Benfica), Júlio Baptista (Roma), Kaká (Real Madrid)

Atacantes: Diego Tardelli (Atlético-MG), Robinho (Manchester City), Nilmar (Villarreal), Luís Fabiano (Sevilla)

Etiketler: ,

6 Yorum:

Blogger cortez85 dedi ki...

i like fenerbahce..roberto carlos, aragonés, santos y güiza

GUIZA SELECCION

29 Temmuz 2009 03:51  
Blogger Ulas dedi ki...

Sizce Andre Santos'un takiminda sol acik oynamasi, milli takimdaki sol bek pozisyonunda oynamasini zedeler mi? Ya da zaten garip bi herif olan Dunga'nin boyle bir onyargi olusmasi olasi mi?

29 Temmuz 2009 08:52  
Anonymous Adsız dedi ki...

Bu kadar Brezilyalı olmaz bir takımda :D

29 Temmuz 2009 14:39  
Blogger SkyCaptain dedi ki...

Andre Santos Konfederasyon Kupası'nda piyasa yapsın diye oynatıldı, Fenerbahçe oltaya gelmiş olabilir diyenlere selam olsun...

Benim aslında merak ettiğim ciddi olarak ilgilendiğimiz duyumunu aldığım ve son anda Milan'a imza atan ABD'li stoper Oguchi Onyewu'nun Milano'da nasıl bir performans göstereceği.

29 Temmuz 2009 16:11  
Blogger Unknown dedi ki...

Lucas, Gremio/Internacional ezeli rekabeti kurbani olmus olabilir. Dunga, Inter'in simgelerinden biridir. :)

29 Temmuz 2009 21:37  
Blogger kuzen larry dedi ki...

benim en çok şaşırdığım juveli diego nun kadroda olmayışı.

30 Temmuz 2009 01:37  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa