20 Ağustos 2009 Perşembe

Bielsista



Şili'nin Dünya Kupası'ndaki son galibiyetinin üzerinden 37 sene geçti. 1962 yılında evlerinde oynadıkları turnuvada Yugoslavya'ya karşı 1-0 kazanıp üçüncü olmuşlardı. Daha sonra düzenlenen 11 kupanın sadece 4'üne katılabildirler. Sonuncusu Fransa 98. Eğer büyük bir düşüşe girmezlerse 12 sene sonra 2010 Güney Afrika'da boy gösterecekler. Brezilya'nın ardından klasmanda 2.ler. Eleme grubunda Arjantin'i tarihlerinde ilk kez yendiler. Maradona'ya teknik adamlık kapısı açıldı. Montevideo'da Uruguay'a karşı tarihlerindeki ilk deplasman puanlarını aldılar. 20 sene sonra Peru'yu, 30 sene sonra da Paraguay'ı deplasmanda yendiler. Hangi saha olursa olsun atak ve hoş bir futbol oynamaya gayret ediyorlar. Birçok da genç Şilili yetenek milli takıma alındı.



Bu gelişimin doğal bir sonucu olarak teknik direktör Marcelo Bielsa şu an ülkede ilah gibi. 2010 yılında Şili'de devlet başkanlığı seçimi var. Arjantinli Bielsa için Facebook'ta grup kurmuşlar. Oy istiyorlar.

Etiketler:

1 Yorum:

Blogger Unknown dedi ki...

yanlıs hatırlamıyorsam 2002 deki en iyi arjantin kadrolarından birisinden iyi bir sey cıkaramamıstı.bu basarısı sasırtıcı.

20 Ağustos 2009 20:33  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa