16 Ağustos 2009 Pazar

Bienvenido Lugano



Lugano'nun kendisine önerilen paralara Avrupa'da oynamak yerine Fenerbahçe'de kalmak istediği bilinen bir gerçekti ama 2-3 aylık sürecin sonu öyle demiyordu. Sonunda İtalyan basınına güvenip adios demiştim. Habere güvenmemin sebebi Muslera'nın ağzından yazılan demeç ve Aziz Yıldırım'ın Figer'e imza parası vermeye yanaşmamasıydı. Üstelik çok da kesin bir dille yazılmıştı haber. Taca çıktık. O haberler Figer'in işiymiş. Lugano ile Figer'in savaşından galip çıkan senelik 1.5 milyon € garanti, toplamda maksimum 1 milyon € maç başı karşılığı 4 sene daha Fenerbahçe'de oynayacak olan Lugano ve dediğini yaptıran Aziz Yıldırım. Çok eleştirdik ama bu dirayetten ötürü de tebrik etmek lazım. Figer'in menajerlik ücreti duyduğuma göre 500 Bin €. Takımın yerlerde sürünen savunma kalitesi böylece normale dönmüş oldu ama yine de 1 oyuncu lazım oraya. Şimdi bu haberi kutlama zamanıdır. Pazar günü daha güzel bir haberle uyanamazdım. Bir de Tuncay gelirse...

Etiketler: ,

22 Yorum:

Blogger SkyCaptain dedi ki...

Bence Fenerbahçe açısından bu sezonun transferi oldu Lugano. Stoper zor bir bölgedir ve alışma süreci uzun zaman alır. Takımı tanımayan bir oyuncunun o bölgeye alışması yarım sezonu bile bulabilirdi. Şimdi orada gözümüz kapalı güvenebileceğimiz bir oyuncumuz, takımın ateşleyici oyuncusu Diego Lugano olacak. Tekrar hoşgeldin Tota umarım kazasız ve sakatlıksız 4 sezon daha geçirir, adını efsanelerimiz arasına kazırsın...

16 Ağustos 2009 12:52  
Anonymous Adsız dedi ki...

1 milyon maç başına derken? Kaç maç oynaması gerek?

16 Ağustos 2009 13:17  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

O kadarını bilmiyorum İlter.

Maç başından alabileceği maksimum 1 milyon.

16 Ağustos 2009 13:18  
Blogger G.A. dedi ki...

Oyanayacağı maç sayısına göre değişir alacağı para.

Çok iyi oldu bu haber.Zaten performansı belli bir düzeyde olan alışma süreci gibi aksiliklere maruz kalmayacağımız bir oyunucu.

Yok Lugano-Bilica yavaş olur,yok hızlı bir oyuncu lazım faln filan...Hiç takmıyorum bunlara Lugano vardıysa alınacaklar listesinde Lugano alınır.Ama bu figerden nefret ediyorum.Luganonun üstüne bile kara bulutları getirdi herif.Lugano ayıp etti diye Luganoyu kötüleyen Fenerbahçeliler oluştu.Haklı veya deiller,ki bence Fenerbahçemizi son tercih olarak kullanması benimde içime sinmedi,artık tota zamanı.

Ne yaparsa yapsın seviyorum bu adamı.

16 Ağustos 2009 13:25  
Blogger Bolat dedi ki...

Bahsedilen rakamlar (2,5 milyon euro) bence makul Lugano statüsündeki bir isim icin. Figer galip filan cikmamis bu savastan. Dedigini yaptiran Figer ve Lugano olsaydi bundan üc ay önceki gibi 4 milyon euroya mal olurdu Lugano...

Ben kendisini cok sevmem, savunma oyuncusu olarak fazla begendigim bir isim de degildir ama cogunluk taraftarlarimizdan begeniyordu onu; varsin hayirli olsun.

Bence Fenerbahce transferi kapatti artik. Oraya bir oyuncu lazim demissiniz ama bunun mümkün olmadigi ortada. Yerli oyuncu yok, yabanci almak da artik cok sacma, yiginla yabanci var zaten, hangisini disarda birakacaginin dertini cekiyorsun. Lugano-Önder ikilisine güvenip devam etmek lazim.

16 Ağustos 2009 13:26  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

@Bolat

Cümlenin sonunu kaçırmışsın. Galip çıkan Lugano ve Aziz Yıldırım. Figer ikisi için de ortak cepheydi...

16 Ağustos 2009 13:31  
Blogger onoore dedi ki...

tuncay gibi bir futbolcuya kimsenin itirazı olamaz yalnız f.bahçenin şuanki kadro yapısında kimin yerine görev yapabilir?belki carlos ülkesine dönerse andre santosun sol beke çekilmesiyle sol kanatta görev alabilir diyeceğim ama çok uzak bir ihitmal gibi geliyor..

16 Ağustos 2009 13:58  
Blogger fatih's dedi ki...

Baslar simdi degerli bilmiş spor yorumculari! Lugano da Bilica'da agir adamlar birisi hizli olmasi lazim demeye nedir bu biri agir biri hizli olucak fantezisi anlamadim gitti bakalim Brezilya ya defans inda kim oynuyor Luisao ile Lucio cok mu hızlı bu adamlar Manchester in tandeindeki Vidic*Ferdinand cok mu hızlı....Lugano nun gelmesine cok sevindim eminim Bilica ile de iyi bi ikili olusturacaklardir.Belki daginik olmalari problem olusturabilir ama Daum'un bunu konusarak halledecegini dusunuyorum.Lugano-Bilica ikilisi sampiyonlugu getirebilir bir de Tuncay kiralanirsa harika olur gercekten.Tuncay Sanli 4-2-3-1 sistemi icin bicilmiş kaftan.Senede 10 gol 7-8 asist yapar rahatlikla ve daha arkada özer hurmaci mehmet topuz var.İnanmadigim sampiyonluk bu gelişmeden sonra beni cok ümitlendirdi.Hayırlısı bakalim

16 Ağustos 2009 14:07  
Blogger fatih's dedi ki...

@ onoore
Kazim olabilirmi Kazimin yerinde oynayabilir Tuncay 2006-2007 sezonunda son haftalarda Zico Tümeri solda Tuncayi sagda gorevlendiriyodu.Belki Daum da Tuncay gelirse Tuncayi o bolgede dusunebilir...

16 Ağustos 2009 14:09  
Blogger kuzen larry dedi ki...

Tuncay' ben de çok isterim ama gelirse kadroda şişkinlik yaratmaz mı sence?

16 Ağustos 2009 14:15  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

@kuzen larry

Tuncay gelecekse RC ya da Deivid'den biri gider. Öyle tahmin ediyorum. Şişkinlik de olmaz dolayısıyla... Olursa da Daum bunun için var. Yapacak rotasyonu.

16 Ağustos 2009 14:24  
Blogger fatih's dedi ki...

Yogun mac trafiginde rotasyon kullanilmasi gerektiği kanaatindeyim zaman zaman r.carlos yedege cekilebilir keza emre de oyle hatta alex bile yedek baslatilabilir garanti gorulen maclarda misal carlos yedege cekildiğinde sol bek santos onunde özer hurmaci sag da tuncay dusunulebilir alex dinlendirildiginde onun yerine oynuyacak bir özer hurmaci var emre oynamassa mehmet topuz ortasaha da oynayabilir bence Tuncay in gelmesi siskinlikten cok kaliteyi yukari cikartir.Bol artenetifli bir ortasahadan zarar gelmez.Belki soruyu bana sormuyorsun ama atladim ben kusura bakma :)

16 Ağustos 2009 14:28  
Blogger G.A. dedi ki...

Deivid yada Carlos giderse yabancı olarak hangi mevkiye oyuncu alınır sence?

Ben Santosun bekte oynatılmasına karşıyım?
Sen sanırım defans alınması gerekir diceksin?Ben bir ay oncesine kadar Forvet alınmalı diyordum ama Tuncayda gelicekse Forvet hattı her türlü halledilir ama bir tane daha mc oyuncusu gereksizmi olur?

16 Ağustos 2009 14:30  
Blogger fatih's dedi ki...

Bu yorum yazar tarafından silindi.

16 Ağustos 2009 14:42  
Blogger Bolat dedi ki...

Carlos'un yedek birakilmasi halinde Santos'un beke cekilecek olmasi bu seferde Sanstos'un hücum gücünden yararlanamamak anlamina gelir saniyorum.

16 Ağustos 2009 15:19  
Blogger fatih's dedi ki...

Önünde oynayacak olan özer en az onun kadar uretken bir oyuncu bence

16 Ağustos 2009 15:37  
Blogger LAVANTA DENİZİ dedi ki...

lugano hırslıdır fılan ama, daumun istedigi pasa dayalı oyuna terstir.
luganoyu hatırlayın top ayagına geldıgınde şişirirdi. edu daha pas teknıklı oynar. ustelık edu ortanın solunda oynadıgı icin roberto carlos un zaaflarınıda kapatırdı. edumuz daha lazım degil mi adasım?

16 Ağustos 2009 17:01  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

@alperondul

Edu ve ne kadar küçümsendiğine dair blog arşivinde bir yazı var. Fakat Bilica o role evrilebilecek bir oyuncu. Ayağı düzgün. Macera aramak yerine daha kontrollü oynayabilecek karakteri var bence.

Lugano'nun hırsından ziyade stoperliği önemli. Bir abim Önder için topu görünce sensörlü kapı gibi açılıyor demişti. Aynısı ben Gökhan Zan için söylerim. Lugano öyle kene gibi yapışır, döndürmez. Hamleli. Sadece karakteri değil oyunu da agresif. Lugano yerine başka bir oyuncu alınsaydı kafamda soru işareti olurdu zira Bilica'nın onun rolüne uyum sağlaması, evrilmesi daha zordu bana göre.

Çok önemlidir bu yüzden Lugano'nun kalması. Duran top etkinliği de cabası.

Daha uzun bir analiz yaparız bununla ilgili.

16 Ağustos 2009 17:29  
Blogger Besim Avci dedi ki...

merhaba,
bence imzanin kotu bir de yan etkisi olacak. lugano'nun takima girisiyle bir yabanci daha takimdan kesilecek. Bunun icin bence en muhtemel aday Andre Santos(Carlos da olabilir) ama eger Bilica yerine Onder, Cristian yerine Selcuk girecekse yararindan cok zarari olabilir bu anlasmanin.

16 Ağustos 2009 18:13  
Blogger PVH dedi ki...

Lugano ve Bilicali defans blogu gercekten agir, fakat ikisi de ilk hamleleri dogru yapan saglam oyuncular. Bu durum dezavantaj olabilir gercekten ama beklerin kademe anlayisi ve orta sahanin -ozellikle ortasinin- saldirgan presi ve defansin kademesine dogru girmesiyle bir dezavantaj kalmaz. Cristianin nasil bir oyuncu oldugunun onemi su durumda daha da artiyor, bakalim nasil olacak.

16 Ağustos 2009 20:16  
Blogger GP dedi ki...

Lugano Moreno ve onun kafa golleri..
http://www.fbeste.com/59-lugano-moreno-ve-onun-kafa-golleri--.html

17 Ağustos 2009 09:37  
Blogger Unknown dedi ki...

Lugano bence Fenerbahçe için bir kurtarıcı görevi üstlenecek. Hem Süper ligde hem de Avrupa liginde fenerin defans açısından çokca yardıma ihtiyacı olacak.

17 Ağustos 2009 18:04  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa