8 Ağustos 2009 Cumartesi

Inter 1 - 2 Lazio



Mourinho şanslı teknik adam. Elinde, defansif yetenekleri üst düzey olmakla birlikte, Avrupa'nın topla en iyi oynayabilen, oyunu forse edebilen, teknik kapasitesi en yüksek savunma dörtlüsü var. Maicon - Lucio- Chivu - Zanetti. Daha bunun Santon'u, Cordoba'sı da var. Gel gör ki; elindeki ortasaha rotasyonu tempolu ve güçlü olmakla birlikte bunlar kadar iyi tekniğe ve pas kabiliyetine sahip değiller. Topu çabuk çeviremiyorlar. Bu maçta tempoları da düşük olunca, fiziksel teması bir kenara koyarsak maç Brezilya Ligi maçından farksızdı 70 dakika.


Mourinho kafasındaki kenar adamlarını bir türlü bulamadı. Quaresma, Mancini, Obinna. Hepsi fıs. Sadece Balotelli var. Belki de bu yüzden Lazio karşısında 4 merkez ortasaha oyuncusuyla, 4-1-2-1-2 oynadı. İleri uçta Eto - Milito hattına yakın olan oyuncu Stankovic'ti. Zanetti de fazla çıkmayınca topu taşıyabilecek 2 adamı kaldı Inter'in. Maicon ve Eto'o. Zaten bu seviye için tekniği vasat olan bu ortasaha, karşısında oynatmayan ve tempoyu düşüren bir Lazio bulunca, üretemedi haliyle. Muntari'nin kaçırdığı pozisyon var ve bireysel zorlamalar var sadece.

İkinci devre ben 4-3-3 bekliyordum ama aynen devam etti Mourinho. Oyun birkaç bireysel zorlama dışında ortasahada kilitlendi. Lazio karambolden Matuzalem ile golü bulunca değişiklik aklına geldi Mourinho'nun. Değişiklik gerçekleşmeden Rocchi ile ikinci gol gelince, Mourinho 1 yerine 2 oyuncu sürdü sahayaç. Diskodan gelmiş gibi oynayan Motta ve çok pas hatası yapan Muntari'nin yerine Vieira ve Balotelli'nin oyuna girmesiyle 4-3-3 vardı artık sahada. 70 dakikayı çöpe atan Inter top oynamaya başladı bu değişikliklerden sonra. Eto'o ile de şık bir gol geldi. Hastayım böyle topları tavana vurabilen forvetlere. Son Suazo hamlesiyle de 4-2-4'e dönüp iyice yüklendi Inter. Pozisyon üretmeye ve Muslera'yı zorlamaya başladılar. Milito ile bulunan golün kural olarak iptali doğru ama böyle kaliteli bir son vuruşun da heder olmasına üzülmedim değil.

Süper Kupa kaçtı belki ama Mourinho'nun elindeki kadro çok önemli bir kadro. Eto'o adaptasyonunu sağlamış, Scudetto mücadelesinde zorlanacaklarını sanmıyorum. Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu içinse 2 net takviye gerekiyor. Quaresma ve Mancini dururken Suazo'nun kadroya alınıp oyuna sürülmesi, Mourinho'nun bu iki adamı sildiğini gösteriyor. Dolayısıyla kenara ve ortasahaya teknik olarak fark yaratacak ve temposu yüksek iki oyuncu şart. Ortasahaya Sneijder tam isabet olur.

Lazio'nun ne oynadığını anlamadım ama Zarate büyük topçu. Yazık oluyor bu çapsız takımda. Aynı şekilde kaleci Muslera da.

Çok beğendiğim spiker Aykut İnce'ye de bir haller olmuş Fox'a geçince. Kanal 24'te ondan Serie A ve Bundesliga maçlarını dinlemek keyifliydi. Bu sene Türkiye ve İtalya Süper Kupa finallerini berbat anlattı, olayları kaçırdı. Kendi yorumlarını fazla ön plana çıkardı. Milito ve Matias Delgado benzetmesi ile de yardı geçirdi.

Etiketler:

5 Yorum:

Blogger csyasoo dedi ki...

Hiç zevkli değilmi maç.Birkez daha anladım Serie A'dan gram zevk almıyorum.

8 Ağustos 2009 18:10  
Blogger flyingdupe dedi ki...

"Mourinho kafasındaki kenar adamlarını bir türlü bulamadı"

Chelsea dada bulamamıştı sanki o adamları. Yanlış hatırlamıyorsam, S.Wright, Duff, Robben gibi adamlardan da verim alamamıştı. şimdide Quaresma ve Mancini.Verimli bir kenar adamı gelmiyor aklıma bir türlü Mourinho takımlarından.

8 Ağustos 2009 18:32  
Anonymous Adsız dedi ki...

maçıb spikeri lucio trasferi hakkında şöyle bir şey söyledi :

'tartışmasız her teknik direktörün rüyalarına giren bir defans'

:D:D

8 Ağustos 2009 19:18  
Blogger Unknown dedi ki...

yalnız delgado benzetmesi yapıldığı anda kameralar militonun yüzüne zoomluydu tam o anda içimden dedim adam delgadonun nerdeyse ikiziymiş yaa..spiker de içimden geçeni duymuş gibi delgadoya çok benzior dedi..ama gerçekten kopya gibiydi :)))

8 Ağustos 2009 20:14  
Blogger Sakarya dedi ki...

Az da olsa andırıyorlar birbirlerini :Pp

8 Ağustos 2009 23:15  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa