12 Ağustos 2009 Çarşamba

Juventus Ortasahası



Mourinho'nun kağıt üstündeki rakipleri iki çaylak. Leonardo ve Ciro Ferrara. Leonardo'nun elindeki kadroyla rakip bile olması mümkün değil aslında ama Ferrara ve Juventus bu sene önemli takviyeler yaptılar. Felipe Melo, Diego, Cannavaro ve Barcelona'dan kiralık gelen Caceres takımda direk oynayabilecek kalitede oyuncular. Dış transfer memnun etmişe benziyor ama eldekileri değerlendirme konusunda Gigli ve Secco'dan oluşan futbol yönetimi eleştiri almaya devam ediyorlar. Ferrara'nın planlarında baklavalı 4-4-2 a.k.a. 4-1-2-1-2 oynatmak var. Bu dizilişin en önemli bölgesi ortasaha. Juventus'un elindekiler Sissoko, Felipe Melo, Camoranesi, Giovinco, Marchisio ve Diego. Forvet arkası için Diego ve Giovinco üst düzey bir rotasyon. Savunmanın hemen önündeki oyuncu için de Sissoko ve Felipe Melo'dan oluşan güçlü bir ikili var. İç rotasyonu içinse aynı şeyi söylemek zor. Marchisio ve Camoranesi'nin alternatifi artık yok. 3 sezonda 70'tan fazla maç oynayan ve oraya alternatif olabilecek Zanetti yok pahasına, hem de ilk 4 için rakip olabilecek Fiorentina'ya satıldı. Üstelik yeri geldiğinde Sissoko ve Felipe Melo'nun yanına da yazılabilecek, her derde deva bir oyuncuydu. Takımda kalanlar ise Tiago, Almiron ve Poulsen. Mourinho eminim bıyık altından gülüyordur. D'Agostino paklar bundan sonra Juventus'u. Secco da kaçacak delik arasın.

Etiketler:

3 Yorum:

Blogger Unknown dedi ki...

giovinco gerektiginde sol kanatta da oynayabilir, ayrica sagda oynatabilecegi salihamidzic de var. bence kadrodaki bu ikisi rotasyon olarak rahatlatabilir ama her iki kanatta da oynayabilecek birini bulmasi gerekir Juve'nin bence, dediginiz gibi. Ayrica Zanetti satisi yararli oldu, ortasahanin ortasinda/onliberoda oynayan oyuncu sayisinda bir yigilma vardi juventus'in.hem sanmiyorum ki C.Zanetti sag kanatta oynayabilir.

12 Ağustos 2009 17:16  
Blogger Unknown dedi ki...

Valla ben de aksine Juve'den bu sene çok umutluyum. Eğer Milan'ın Şampiyonlar Ligi'ni ve İtalya milli takımının 2006'da Dünya Kupası'nı kazandığı sene oynadıkları orta sahayı ortada biriktirme taktiğini çok iyi oynayabilecek bir kadro bence. Özellikle fiziksel olarak da güçlenmiş olmaları ve hatta teknik olarak da Inter'den üstün olmaları zaten gardı sezon başında düşmüş olan Milan'ı da hesaba katarsak rakipleri karşısında sezonun favorsisi durumundalar.

12 Ağustos 2009 22:36  
Blogger CaRtMaNtR dedi ki...

Sneijder'i tırmalasınlar bence şu an için sisteme uyabilecek bir adam fiziki olarak biraz ufak tefek kalsada.

Bu arada Ferrara'da Lippi-Capello arası bir imaja görz kırpmış o gözlüklerle.

13 Ağustos 2009 13:50  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa