27 Ağustos 2009 Perşembe

La Liga'yı İzlemek İçin 10 Sebep



Flying Dutchman'den iyi olmasın ama Fransızları güzide futbol dergisi So Foot da sever Top-10 listeleri yayınlamayı. La Liga'ya eğilmişler bu kez. Neden izlemek gerektiğini yazmışlar. Kısaca özetlemek lazım.

1 - Real Madrid'in Dönüşü

Bu sene şampiyon olmak bile hayalkırıklığıdır Real Madrid için. Hedef açık: Barcelona'nın geçen sene yaptığını tekrarlamak.

2 - Altılı

İspanya Süper Kupası, UEFA Süper Kupa, Kıtalararası Kupa, Şampiyonlar Ligi, La Liga ve Kral Kupası. Barcelona'nın bu 6 kupayı kazanma ihtimali en son 2007 - 08 sezonunda Rijkaard döneminde oluşmuştu. Ronaldinho ve Deco ile yaşanan krizin de etkisiyle tam bir fiyakoyla sonuçlandı ve 0 çekildi. Rijkaard'ın yerine gelen Guardiola 2 sezon sonra bu hedefe yeniden tutunmuş durumda. Shakhtar karşısında 2/6 olabilir.

3 - Benzema vs. Zlatan

Sezon henüz başlamadı ama Karim Benzema bu resmin bir parçası. Raul ile birlikte sezon öncesinin en iyi gol ikilisini oluşturdular. Zlatan biraz daha geride ama Benzema fazla beklemeyecektir. İspanyol defansları kollarını açmış, bekliyorlar. Kaç gol mü ? Her biri için 25.

4 - Şampiyonlar Ligi Vizesi

Sevilla, Valencia, Atletico Madrid ve Villareal transfer döneminde bütün mücevherlerini korumayı başardılar. 4 takım arasındaki mücadele yine nefes kesecek. Ezeli rakipler Valencia ve Villareal ayrıca UEFA Avrupa Ligi'nde de oynayacaklar.

5 - Bir Başka Şampiyonluk

Real Madrid ve Barcelona'nın olduğu ligde 3. olmak da bir tür şampiyonluk gibi. Eskiden Deportivo ve Valencia'nın adı anılırdı 3. büyük için. Sevilla 3-4 sezondur o spot için en büyük aday. Şampiyonlar Ligi'nde 1. torba takımı olsalar da ligde oraya yükselmek zor. Luis Fabiano o kadar da iyi değil. Başkan Del Nido'nun hedefi yine 3. olmak.

6 - Espanyol

Geçen sezon küme düşmemeye oynayan Espanyol, Mauro Pochettino'nun gelişiyle birlikte ligde 3 ayda 10. klasmana yükseldi. Bu sezon yeni stadlarına geçtiler, açılış maçında Liverpool'u 3-0 yendiler ama hemen ardından kaptan Daniel Jarque'yi kalp krizinden kaybettiler. Espanyol izlenmesi gerekenlerden.

7 - Kümede Kalma Mücadelesi

La Liga'nın aşağısı kadar yukarısı da renkli. Geçen sezon 3 takımlık kontenjan için 7 küme düşme adayı vardı. Bu sene ilk aday yeni yükselenlerden Xerez ve Tenerife en büyük adaylar. İki senedir ateşle oynayan Getafe de en yakın 3. aday. Sürpriz adaylar ise Racing Santander, Valladolid ve Osasuna.

8 - 22 Mayıs 2010

Şampiyonlar Ligi finali bu sene Bernabeu'da oynanacak. Florentino Perez'in gelişi ve icraatlarıyla birlikte en doğal hedef konumunda. 10. Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu için daha iyi bir zaman olamaz.. Ama Barcelona da tetikte. 4. kupalarını kazanmak için mükemmel bir şans. 22 Mayıs'ta Real - Barça gerçek finali Dünya'nın en büyük maçı olabilir.

9 - El Clasico'lar

Başkalarını bilmiyorum ama benim ajandam 28 Kasım 2009 ve 10 Nisan 2010 akşamları için dolu. UEFA tarafından onaylandığı üzere sadece Barcelona Avrupa'nın en iyi 6 oyuncusuna sahip. El Clasico bu sene futbolun zirvesidir.

10 - İngilizler Dışarı

3 İngiliz kulübünü UCL yarı finallerinde görmek bıktırdı. Atletico Madrid, Sevilla ve Real Madrid için bu sene Barcelona'ya eşlik etme zamanı olabilir. 2010 da Chelsea'nin senesi olabilir.

Etiketler:

1 Yorum:

Blogger lancey dedi ki...

ronaldo-kaka-benzema-messi-ibra-henry-xavi-iniesta-xabi alonso-iker casillas işte 10 sebep bu :)

27 Ağustos 2009 20:17  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa