26 Ağustos 2009 Çarşamba

Ricky Rubio Barcelona'da



Ricky Rubio bir Telekom maçında büyülemişti beni. Önceden de biliyorduk hünerlerini, ama böyle saf bir yeteneği çıplak gözle izlemek bambaşkaydı. O günden beri hastasıyım. Bu yaz hem NBA'i hem de ACB'yi karıştırdı bu ufaklık. Florentino Perez Real Madrid'e almak istiyordu. Oyuncunun kendisi Katalan ve oynadığı kulüp de Barcelona'nın arka bahçesi olan Joventut Badalona olunca olmadı o iş. Bugün ACB tarihinin transfer rekorunu kırarak Barcelona'ya transfer oldu. 3,5 milyon € alacak Badalona transferden. Ricky Rubio da en azından 2 sene sonra NBA'e gitmesi için gereken 500.000 $'ı halledecek bir mukaveleye imza atmıştır. İki taraf için de hayırlı transferdir. Barcelona'nın en kötü rotasyonuydu 1 numara. Şimdi Jaka Lakovic ile birlikte Ricky Rubio var, daha ne...

Etiketler:

6 Yorum:

Blogger Alp dedi ki...

muhteşem transfer. rubio'nun nba'e gitmeyip avrupa'da kalması; bir nevi bodiroga'lığa savunması gibi fantastik bir hayalim de yok değil hani.

26 Ağustos 2009 16:20  
Blogger baldur dedi ki...

barcelona'nın 1 numarasında basile, lakovic ve navarro varken, nasıl kötü oluyor barcelona'nın 1 numarası?

ama çok iyi bir transfer oldu barcelona açısından.

26 Ağustos 2009 16:20  
Blogger rasheedrec dedi ki...

Xavi Pascual Rubio'nun sürelerini arttırmak için Lakovic ya da Navarro'dan birinin kalbini kıracak gibi.. Yoksa dakikaları sınırlı kalırsa gelişimi beklenenden yavaş olacaktır..

26 Ağustos 2009 16:36  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

@baldur

Basile de Navarro da bana göre 2 numara oyuncuları. En büyük silahları şut. Mrsic ne kadar 1 ise bunlar da o kadar 1. Mecbur kalırsan 1 gibi kullanırsın ama safkan pg değiller. Rubio ve Lakovic daha farklı.

26 Ağustos 2009 17:54  
Blogger Marko dedi ki...

Kitaptan okuyor gibi olacak ama Navarro ve Basile shooting guard dırlar. Elbette çoğu guardda olduğu gibi topu rakip sahaya taşıyabilecek handling'e sahiptirler lakin ikisi de takımı tutup yönetecek isimler değildirler. Oynarlar, idareten o pozisyonlarda kullanılabilirler ama oyun kurucu değildirler.

Barça'da Lakovic ve Sada vardı; Lakovic gününde olduğunda öldürücü bir şutör olsa da oyun kurucu özellikleri itibariyle sıkıntılıydı. Şimdi Rubio eklendi, takımda eksik kalmadı. Rubio geçen sene İstanbul'a kötü bir takımın sakatlıktan yeni çıkan guardı olarak gelmiş ve çok ağır bir yenilgi almıştı; ilk maçta da kenarda sağı-solu tekmeliyordu. Şimdi arkası da sağlam... Barça şık oldu, güzel oldu. Real Madrid'in gözünün döndüğü bir transfer sezonunu, çok önemli 2 oyuncu kaybetmesine rağmen güçlenerek geçirmeyi başardı. Bu sene EL şampiyonluğuna 2 aday var İspanya'dan...

26 Ağustos 2009 23:56  
Blogger canoğlan dedi ki...

Murat Murathanoğlu - Yiğiter Uluğ - ACB - TRT...Allah..

27 Ağustos 2009 08:58  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa