29 Ağustos 2009 Cumartesi

Manchester United 2 - 1 Arsenal



Bir tarafta Alex Ferguson'un Rooney'e destek olarak Giggs'i kullandığı 4-4-1-1, diğer tarafta Arsene Wenger'in ileri üçlüsünü bile ortasaha kılıklı oyunculardan oluşturduğu 4-3-3. Ayrıca çok da tedbirli, oyunu zorlamaktan çekinen bir anlayış. Sonuç ? İlk yarısı ortasahada sıkışan, pozisyonsuz, beklentilerimin çok uzağımda olan hatta gündüz izlediğim Mersin İdman Yurdu - Adanaspor maçından bile kötü olan bir maç. Golün 25 metreden atılan bir şutta kaleci hatasından gelmesi şaşırtıcı değil haliyle.

İkinci devrede de değişen pek birşey yoktu esasında. Oyun daha akıcıydı, daha tempoluydu belki ama pozisyon yine yoktu. 55-70 arası United rakip yarı sahada yaptığı presin sonucunda sahada daha baskın oldu ve üretmeden 2 gol buldu. Sorun şu ki; Manchester United'da solda Evra sürekli çıkıyor, fakat sağda O'Shea özverili olsa da kapasitesi bir yere kadar. Valencia ve Nani'nin de devamlılıkları ve oyuna katkıları henüz çok sınırlı. Ortadaki Fletcher ve Carrick ise bu seviye için çok düz bir ikili. Rooney'nin sırtında bir yere kadar gider Manchester United. Anderson'un ya da başka bir yaratıcı oyuncunun o ortasahaya entegrasyonu sağlanmalı muhakkak.

Maçın 2-1'den sonrası Arsenal'in telaşından ibaret. Fabregas'ın yokluğunu çok hissettiler bu anlamda. Çok hızlı değil, çok güçlü değil, çok süper şut da atmıyor. Kendisi de bunlarda hem fikir ama pas kabiliyeti, oyun zekası ve soğukkanlılığı efsane bu genç adamın. Arsenal'e çok şey katabilirdi bu maçta. Ramsey'in epey ekmek yemesi lazım. Sonuçta Wenger'in ileri üçlüye iki merkez forvet sokması bile Diaby'nın pozisyonu dışında zenginlik yaratamadı. Vidic muazzam oynadı. Geçen sene Giggs'e saygıdan ligde hakkı yenmiş ve en değerli oyuncu ödülünü alamamıştı. UEFA'da da aynı kazığı yedi ama tartışmasız şu an Dünya'nın en iyi savunma oyuncusu. Son 5 dakikadaki Berbatov ile Sion maçının son 15 dakikasındaki Guiza'yı Allah düşmanıma vermesin.

Mike Dean rezil bir hakem, en azından bugün öyleydi. İngiliz spiker "ridiculous" diyerek yine insaflı davrandı bence. Geçen sene Championship'te oynanan Cardiff - Swansea maçında atılan parayı hakettiğini bir daha gösterdi bana. Ne demek maç bitmişken Arsene Wenger'i tribüne yollamak ? Rooney'i de dalgıçların arasına yazmak lazım ayrıca. Arsene Wenger de Türkiye'de herhangi bir üç büyük büyük kulübü çalıştırsa ve Bendtner'i sağ açık oynatsa kesin kuyruğuna teneke bağlanır.

Bu maça en çok sevinen Ancelotti olmuştur. Chelsea'nin o buldozer gibi ortasahasına ve Drogba'ya dayanacak takım az EPL'de. Büyüklere karşı oynamadılar ama şansları en az % 50 olur. Bu görüntüde maviler ligi götürecek gibi. Deco'nun forvet arkasına geçmesi de Lampard'a çok yaramış. Sol içte 2 asisti koyuverdi bugün.

Etiketler:

10 Yorum:

Blogger AAAA dedi ki...

anelka'da atmaya başladı.

29 Ağustos 2009 23:30  
Blogger L.E.N. dedi ki...

Alper bey, merhabalar,

Futbol blog'culuğunun en etkili isimlerinden Bülent Bey'in blog'u sayesinde karşılaştığım ve okumaktan göreceli olarak çok daha fazla keyif aldığım bir mekâna sahip olduğunuzu belirtip, ayırdığınız vakit ve paylaştığınız bilgi için teşekkür ederim.

Bir merakım var. EPL hastası biri olarak epey uğraştım didindim nasıl seyredebilirim diye, malum kanalın paketleri çok akla yatkın gelmedi. Siz ise bu maç için bir ingiliz spikerin yorumundan bahediyorsunuz. Nereden seyrediyorsunuz EPL maçlarını, paylaşmanız mümkün müdür ?

Teşekkürler, kolay gelsin.

29 Ağustos 2009 23:51  
Blogger Unknown dedi ki...

vidic in su son 2 senede kaydettigi asama gözle görülmeyecek gibi degil ama terry veya puyol un vidicle kıyaslanması oldukca muhtemel bir durum gibi duruyor.

30 Ağustos 2009 00:31  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

@L.E.N.

Eğer lig maçları için evinde Digiturk varsa Spormax'i ayda 8 TL'ye veriyorlar. Vermezlerse üyeliği iptal edeceğim tehdidi savurman kafi.

Ben Spormax'den izliyorum. Orjinal İngiliz spiker seçeneğini Spormax kendisi sunuyor. İbrahim Altınsay ya da Mehmet Özkan yorumlamıyorsa şayet öyle izliyorum. Bugün yorumcu Fatih Terim idi :)

Övgü dolu sözler için teşekkürler.

30 Ağustos 2009 00:34  
Blogger L.E.N. dedi ki...

Sonuç olarak Digiturk + Spormax paketinin taahhütsüz, minimum maliyeti nedir, bir fikir verebilir misiniz ? İngiliz spiker seçeneğinden alenen tahrik oldum.

Konuyla ilgili olarak, her zaman "canlı" diye tabir ettiğim defans oyuncularını çok sevdiğimi ifade edeceğim. Fabio Cannavaro, 46 metre boyunda 154 ton ağırlığında bir zebellah zürriyeti değildi ama dünyanın en iyi oyuncusu ödülüne layık göreülecek kadar ders kitabı niteliğinde bir savunmacıydı.

Aynı hisleri Nemanja Vidic için de hissediyorum ve afedersiniz "öküz boy" stoperin iyi stoper olduğu yanılsamasından gına geldiğini de söylemek istiyorum.

Nerede duracağını bilen ve beli dönen stoper, stoperdir. Bir stoperin öncül vasıfları ikili mücadelelerdeki -o da yeteneğinden falan değil ayılığından ileri gelen- ayakta kalma becerisi ve laçka olmuş "hava topu hakimiyeti" olamaz.

Futbol tank adamlarla oynanmaz, sene 2009. Lâkin Servet ve Gökhan Zan'ın "koyunun olmadığı yerde, keçinin Abdurrahman Çelebi olduğu"nu iddia edince tepki alıyor oluşum dolayısıyla, Türkiye'deki futbol izleyiciliğinden dahi umutsuzum, geçtim millî stoperlik ünvanının kalitesini.

30 Ağustos 2009 01:23  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

Normalde daha fazla ama çektiğim fırçanın şiddetine binaen ben ayda 41 ödüyorum. Ailecek + LigTv + Spormax'e.

30 Ağustos 2009 01:26  
Blogger L.E.N. dedi ki...

Hrm. Teşekkür ettim, bir gelir-gider dengesini gözden geçirip EPL fazla yol almadan bir karara varayım.

Hoş, nasıl mantık göstereceğim bir fikrim yok açıkçası.

30 Ağustos 2009 01:37  
Blogger Beercholic dedi ki...

Berbatov sanki biraz demoralize olmuş gibi. Sir Alex bu sene ona desteğini hissettiremedi şu ana kadar. Owen daha çok tutuluyor. Ama bence yanlış yapılıyor. Berbatov'un ilk 11 başlaması ve ona güvenilmesi lazım. Boşa çıkartmayacaktır.

30 Ağustos 2009 02:48  
Blogger sampi dedi ki...

"Arsene Wenger de Türkiye'de herhangi bir üç büyük büyük kulübü çalıştırsa ve Bendtner'i sağ açık oynatsa kesin kuyruğuna teneke bağlanır."

Benim blogdan alinti: Bendtner ise hava topu indirici. Everton'i sanslariyla beraber dagittiklari macta sag kanatta sandel hedefi tipinde bir forvet oynatmalari ilginc bir ayrintiydi. Benzerini David Moyes Fellaini'yi orta sahada oynatarak yapiyor. Bolgelerine ait olmayan fizikleriyle bu tip oyuncular (tabii top teknikleri yeterliyse) farklilik yaratabiliyor. Hatta bu akimdan esinlenip Batuhan'in forvet arkasi olarak devsirilmesini bile onermistim."

Bazen farklilik yaratmak icin eger bolgenin sorumluluklarinin minimumunu yerine getirecekse aykiri fizikte oyuncular degisik yerlerde oynatilabiliyor.

Hakem bence kotu degildi. Son dakikada sacmaladi ama suc bence 4. hakemindi. Eger yardimcin birini at diyorsa ve pozisyonu gormediysen atman gerekir bence.

Hakem degerlendirmek icin adalet ve tutarlilik on planda benim icin. Pozisyonlarda hata yapilabilir (penalti yalan olabilir mesela). Mesela pozisyonu avantaja biraktiktan sonra sari kartlik faul yapildiginda ilk pozisyona da kart gosterecek kadar futboldan anlayan az hakem vardir (Rooney'in sari yedigi an).

30 Ağustos 2009 19:46  
Blogger varol döken dedi ki...

diaby'nin kendi kalesine golü attıktan sonra, kaçırdığı pozisyon gol olsa, bu ne efsanevi bir maç ve o ne unutulmaz bir an olacaktı!

31 Ağustos 2009 11:15  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa