22 Ağustos 2009 Cumartesi

Trabzonspor ve 61. Dakika



Türkiye garip ülke. Sorsan acil durum numaralarını bilmeyen adamlar, plaka numaralarını bir çırpıda sayarlar. Her an her yerde karşınıza çıkabilir bu plaka numaraları. Sokakta gördüğünüz kebapçının tabelasında, traş olduğunuz berberin duvarında, arkadaşınızın emailinde, futbolcuların formalarında. Beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz böyle bir kültürümüz var. Trabzonspor ile tribüne de sıçradı bu plakalar. 61. dakika kutlamalarının Türkiye'nin birçok ilinde muadili var. Antep'te 27, Denizli'de 20. Ülkenin iki kalburüstü futbol yazarı Uğur Meleke ve Mehmet Demirkol'un farklı değerlendirmeleri var. Benim fikrim çok da orjinal olmadığı yönünde ama Brezilyalıların ilgisini çekmiş.

"Türkiye'nin 4. büyük, Anadolu'nun en büyük kulübü Trabzonspor tıpkı Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray gibi tutkulu ve ateşli taraftarlara sahip ama bir farkları var. Yağmur da yağsa, güneş de açsa; takım kazansa da, kaybetse de, berabere de kalsa maçın 61. dakikası oynandığında taraftarlar sanki gol olmuş gibi kutlama yapıyorlar"

Globoesporte

"İlk maçımdı ve korkmuştum. Kazanıyorduk, birşeyi kutladıkları belliydi ama hiçbir şey anlamamıştım. Daha sonra bunu her maçta yaptıklarını öğrendim. Sahada bize çok yardımı oluyor. Kaybediyorsak oyunu çevirmemiz, kazanıyorsak daha fazla gol atmamız için bizi teşvik ediyor. 61 numara Trabzon'da 10 numaradan daha önemli ( gülerek ) "

Alanzinho @ Globoesporte

Etiketler: ,

9 Yorum:

Blogger lionel dedi ki...

neden orjinal değil ?

22 Ağustos 2009 02:11  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

@lionel

Kuşkusuz keyifli bir ritüel bu. Başkaları gibi komik bulmuyorum ama Trabzon'un mazisinde yegane bir konuma da sahip değil 61. Biraz da zoraki yaratılmış bir kültür gibi geliyor. Yarın bir yasa çıkar 61 olur 71.

Orjinal bulmamamın sebebi bu.

22 Ağustos 2009 02:39  
Blogger lionel dedi ki...

orjinal değil diyince acaba bilmediğim bir takımdan esinlenilerek mi yapılmaya başlandı diye düşündüm ondan sordum.

22 Ağustos 2009 02:45  
Anonymous Adsız dedi ki...

Galatasaray maçında 61. dakika yüzünden tempo düştü, bize dinlenme fırsatı doğdu. Sahaya giren balonlar sayesinde maçı 2-2 kurtardık. Alanzinho'nun dediği gibi hep yararı olmuyor bu şovun. Bence gereksiz, ama Karadeniz insanının karakterini yansıttığı kesin.

22 Ağustos 2009 03:00  
Blogger lionel dedi ki...

bir maç özeli değil de bütün sezona bakılması lazım.maç özeline bakıldığında olumlu kullanılmayan birçok öge vardır. kaldı ki o maçta 61. dakka şovu şovdan çıkmış başka bir hal almıştı.benim görüşüm de şu: tadında olduğu sürece sorun yok.

22 Ağustos 2009 14:02  
Blogger Beercholic dedi ki...

"61 numara Trabzon'da 10 numaradan daha önemli"

ahahaha sen beni güldürdün Allah'ta seni güldürsün Zinho :)

22 Ağustos 2009 14:17  
Blogger Can dedi ki...

İşin asıl enteresan yanı; Trabzonspor taraftarlarının bu kutlamayı 61. dakikada değil, 62. dakikada yapması. :)

22 Ağustos 2009 23:23  
Blogger İsmail Şayan dedi ki...

"... acil durum numaralarını bilmeyen adamlar plaka numaralarını bir çırpıda sayarlar"

Çok güzel be... Askerliğin hediyeleri işte. Okulda öğrenmezler, şafak sayarken ezberlemişlerdir :)

23 Ağustos 2009 23:37  
Blogger Bize Her Yer TrabzOn dedi ki...

Yha Siz Ne biliyosunuz dA kKonusuyorsunuz Kardesim * Siz İsinize Bakın Biz İsimize Bakalım Asıl Sizin yaptgınız Sacmalıklar -* yoq mac durmus o durmus bu durmus gerekirse duracak - O tribünde olamayan o anı yasayamaz o anki heyecanı bilemez- herkes ts li olup o tribunde sow yapamaz .-- 61 numara 10 numaradan daha önemli hatta 10 numara die bisey yoq ts de - bos bos konusmayin Ee Bu da Trabzon Farkı . Herkese Benzemez Trabzon Ts Ve taraftari ..... Sizin Yorumlarınıza Ancak Gülerim Ben Trabzonu Trabzonda Yasayacaksın Kardesss...

14 Ocak 2010 03:16  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa