13 Ekim 2009 Salı

Big Sam Mağdurları


Franco Di Santo 20 yaşında ve 1.94 boyunda. Santrfor mevkiinde oynuyor. Arjantin'de kulüp kariyeri yok. Bir Şili kulübü olan Audax Italiano'da sivrildi. Bu blogun ilk postlarından biri olan Carlos Villanueva ile birlikte muhteşem bir uyumları vardı. Arjantin'in alt yaş kategori takımlarında da parlak bir geçmişi var. Abramovich'in altyapı projesi dahilinde Frank Arnesen'in ekibi tarafından keşfedilip, geçen sezon 7 milyon $ karşılığında Chelsea'ye alındı.



Nikola Kalinic de santrfor. 21 yaşında ve 1.88 boyunda. Zaman zaman Hırvatistan milli takımında da oynuyor. Hem milli takıma hem de İngiltere'ye transferinde Dinamo Zagreb formasıyla Luka Modric ortaklığında başardıklarının etkisi büyük. Bu iki gelecek vaadeden oyuncunun yolları bu sezon Blackburn Rovers'ta kesişti. Daha üst seviyelere hazırlanmaları için uygun bir kulüptür aslında ama Sam Allardyce faktörünü saymazsak. Big Sam gençleri parlatmaktan ziyade kadayıfları diriltmekle meşhur bir hocadır. Posası çıkmış Salgado'yu almakta tereddüt etmemiştir, hatta RVN'yi de istemiştir. Kaldı ki EPL'de geriden kalan 7 haftada bu iki genç oyuncu da doğru dürüst şans bulamıyorlar. Başlık biraz erken ve acımasız gelebilir ama Big Sam'in 12 milyon € civarındaki Guillaume Hoarau planını okuduktan sonra artık öyle olmadığını düşünüyorum. Franco Di Santo muhtemelen Chelsea'ye geri dönüp rezerv takımda işine bakacaktır ama Kalinic sabretmek zorunda. Trabzonspor'un yerinde olsam devre arasında kiralık sözleşme önererek kapısını çalardım Blackburn'un.

Etiketler:

3 Yorum:

Blogger Noat Samisa dedi ki...

http://www.footytube.com/video/Sunderland-vs-Blackburn-Rovers-20793

Şurada Kalinic'in EPL'deki ilk maçının görüntüleri var. Kalinic'in bu fantastik gol vuruşlarını Guiza kıskanır. :)

Takımın zaten iki tane iyi santraforu var, lakin ikisi de 32'sini buldu. Geçen sene bu ikili beraber sakatlandığında adam yokluğundan, hatta McCarthy iyileştiğinde bile, 3 maç boyunca stoper Samba forvet oynadı. Hatta gol de attı, maç kazandırdı. Di Santo'yu bu tip durumlar için stepne diye aldılar, fantastik bir çıkış yapmadıkça EPL kariyerinin son yılı gibi görünüyor. Allardyce'ın Bolton'daki ilk yıllarında Claus Jensen, Gudjohnsen gibi genç kuzeylilere, Kevin Nolan, Nicky Hunt ve şimdi dahi Bolton'da forma giyen Ricardo Gardner gibi gençlere forma verdiği görülmüştü, ama özellikle sıralamada yukarılara çıkılan dönemde kariyeri inişteki oyuncuların imzası vardır. Yine de araya gençleri serpiştirir, ama eğer Roberts ve McCarthy fit ise bence de bu ikili oynar. Kalinic sırasını beklesin, bir de kaleyi tuttursun. :)

13 Ekim 2009 18:24  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

Salih biz 60 maçtır Guiza vursun diye bekliyoruz, Kalinic de 3-4 maç ıska geçsin yav :)

İyi topçudur Kalinic. Bundesliga'ya filan giderse ileride dizini döver Blackburn.

13 Ekim 2009 20:57  
Blogger Noat Samisa dedi ki...

Ben de kötü oyuncu demedim yahu, kötü giriş yaptı; şu sıralar oynamaması normal demeye getirdim.

13 Ekim 2009 21:05  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa