9 Ekim 2009 Cuma

Bundesliga'da Şampiyonluk



Avrupa'nın 5 büyük liginden İspanya, İtalya, Fransa ligleri bu sene yine iki kutuplu. Türkiye çoktan Fenerbahçe ve Galatasaray'ın kadrolarına teslim olmuş durumda. Şampiyonluk aktörünün bol olduğu iki lig var sadece. EPL ve Bundesliga. EPL'de finişe ulaşacak takımların ismi belirli ama Bundesliga'nın geçen sene ki belirsizliği devam ediyor. Kısa kısa geçelim.


Bayern Münih ve Louis Van Gaal 4-3-3 ve 4-4-2 arasında kaldı. Haladizilişini ve rotasyonunu oturtabilmiş değil Van Gaal. Lige geçen sene olduğu gibi kötü başladılar ama kadro ligin üzerinde bir kadro. Bu güçle bile yarışın içinde kalırlar. Geçen senenin şampiyonu Wolfsburg'un hücum üçlüsü Misimovic - Grafite ve Dzeko formlarını sürdürüyorlar. Bu sene bu üçlüyü rahatlatacak Ziani, Martins ve Kahlenberg transferleri de var ama maçın sonucunu savunmalarının performansı belirliyor. Armin Veh tercihinin dolaylı sonucudur bu. 8 haftada 16 gol atıp 15 gol yiyen bir takım şu an Wolfsburg, hücum için yaptıkları takviyeyi biraz da savunmaya düşünseler şampiyonlukta yine başrolü alabilirler derdim ama bu savunmayla sezon sonunu görebileceğine inanmıyorum Veh'in ve Wolfsburg'un. Yine de hala potadalar.


Hoffenheim ise Ibiseviç'in dönüşü ve Carlos Eduardo'nun önderliğinde müthiş girdi lige. Demba Ba ve Obasi ile tempo ve güç ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Geçen sene yaşadıkları savunma zaaflarını Simunic ile kapatmışa benziyorlar. Bu sezon Brezilya'dan transfer edilen Maicosuel ortasahanın her yerinde oynayabilecek türden bir oyuncudur. Diğer parçalar geçen sene ile aynı. Carlos Eduardo fiziksel ve mental olarak fazla iniş çıkış göstermezse bu sene yarışın daimi partneri olmalarını bekliyorum. En azından umuyorum. Bu mütevazı ama profesyonel planlamanın ve seyri güzel futbolun hiç değilse bir Avrupa kupası vizesi alması gerek.

Geçen senenin mucize teknik adamı Felix Magath'ı alarak yola çıkan ve umutlanan Schalke finansal krizlerle uğraşıyor. İstenilen transferler yapılamasa ve devre arasında Rafinha'nın satılma ihtimali olmasına karşın Magath'ın kararlılığı ve motivatörlüğünü yabana atmamak lazım. Dzeko ve Grafite'den iki Avrupa starı yaratmıştı, Schalke'de bu oyuncu Holtby veya Marovek olabilir, ya da devre arasında alınacak ucuz bir oyuncu. Ligde üçüncüler. Schalke'nin peşinden gelen takım Werder Bremen ağır bir istikrar kaosunun içinde. Ne yapabileceklerini kestirmek güç. Hertha ise Voronin'in gidişini doldurabilmiş gözükmüyor. Bu sene küme düşmemeye oynuyorlar. Dortmund'un 100.yılının coşkusuna imrenmemek elde değil ama iddialı olmaktan uzaklar.


Bu tablo bir takımın elini hayli güçlendiriyor. Hamburg'un. Takımın başında bu sezon Bruno Labbadia var. Geçen seneye kadar ismini duymadığım bir teknik direktördü. Skibbe'nin ardından Leverkusen'in başına geçtiğinde öğrendik. İsmi kadar teknik adamlığı da güzel bu İtalyan asıllı Alman'ın. Geçen sene Leverkusen ile bilhassa deplasmanlarda parlamıştı ama yine de Hamburg ile böyle bir çıkış beklemiyordum. Trochowski - Elia - Ze Roberto - Petric ve Guerrero ile yaratılan hücum zenginliğini izlemek keyifli. Bilhassa Elia her hafta daha da olgunlaşıyor, daha bir başka oynuyor. Bu form sürerse, ki Leverkusen'e göre elleri daha güçlü, gidişat şampiyonun kuzeyden çıkabileceği hevesimi her hafta daha da güçlendiriyor.Alles Bundesliga !

Etiketler:

2 Yorum:

Blogger Tuğberk dedi ki...

Bayern şuan diğer takımlara gereksiz bir avans verdi..Hamburg iyi takım ama düşüşe geçmeleri olası..Leverkusen zaten klasiktir sezona iyi başlayıp ligi 5. 6. bitirmeleri..

Bayern işi sıkı tuttuğu an sağlam bir seri yakalayabilir..Benim hala şampiyonluk adayım Bayern , 2.de Magath'lı Schalke olur..

9 Ekim 2009 13:06  
Blogger Taci YALÇIN dedi ki...

Hele şükür yazmaya başladın be Alper. Chrome'da "L + enter" yapıp hala aynı postu görmekten anamız ağlamıştı günlerdir.

9 Ekim 2009 15:27  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa