2 Şubat 2010 Salı

Dikiştutmaz Keirrison



Keirrison geçen sezon Brezilya liglerinin gol kralı olduğu an, Avrupa'ya gideceği belli olmuştu. Zira ceza sahasındaki bitiriciliğini sadece ben değil, tüm ülke Romario'ya benzetiyordu. Brezilya'nın en büyük menajerlik şirketlerinden biri olan Traffic uyanık. Oyuncuyu Coritiba'dan alıp vitrine çıkabileceği ve daha fazla para edeceği Palmeiras'a yolladı. Traffic'in planları tuttu ve Keirrison gollerine Palmeiras formasıyla devam etti. Libertadores'te de iyi işler yapınca Palmeiras'ta sezonu tamamlamadan yaz döneminde Barcelona'ya transfer oldu. Katalanlar da pişmesi için Benfica'ya yolladılar. Avrupa futboluna kendi dilinin konuşulduğu ve sadece son vuruş yapan Jardel'in dahi ilah olduğu bir ligde evrilmek Keirrison için mantıklı bir seçim, ama kadrosunda sayısız forvet olan Benfica için aynı şeyi söylemek zor. Ben yine de Saviola'yı kesebileceğine inanıyordum ama Nuno Gomes, Cardozo, Saviola, Mantorras ve Weldon rotasyonunu kıramadı Keirrison. Benfica da bu rotasyonun üzerine yetmezmiş gibi bir de Alan Kardec ve Eder Luis'i alınca ayrılık kesinleşti. Brezilya'ya döneceğine inananlar çoğunluktaydı ama Adrian Mutu'nun doping skandalının ardından Fiorentina piyangosu çıktı. Bu fizik gücüyle o stoperlerin arasında oynayacak olması en büyük dezavantajı. Öte yandan, Serie A'nın santrforlara gol dışında başka görev yüklemeyen yapısı da avantaj. Kimler ekmek yemiyor ki Serie A'dan. Ayağına gelen topu kaleye yollayabildiği sürece Keirrison da ekmek yer. Aksi takdirde ise bir kayboluş hikayemiz daha olacak gibi. Zira K9 olarak başladığı kariyeri K11 ve K39 diye seyretmekte ve son 1 yılda 4. kez transfer yapan oyuncuda Barcelona'nın ısrarcı olacağını düşünmek de saflıktan başka bir şey değil.

Etiketler:

4 Yorum:

Blogger memduh95 dedi ki...

Tutmasa oralarda da bi şekilde yolu buraya düşse, Fener'de tek forvet iş yapar mı?

3 Şubat 2010 16:36  
Blogger admin dedi ki...

wikipedia verilerine göre geçen sene palmeiras formasıyla attığı 5 golden bu yana gittiği 2 takımda da gol atamamış.

3 Şubat 2010 22:37  
Blogger twilost dedi ki...

geçen sene çok istemiştim alex önerir
belki getirir diye düşünmüştüm ama o zamanlar çok büyüklerin ağındaydı. fiorentinada dikiş tutturamasa da gidecek yer arasa ve bizimkiler getirse.. bizim takımda kesin iş yapar..

4 Şubat 2010 01:40  
Blogger Cengiz GÖRAL dedi ki...

Barça kaç para ödemişti bu genç kardeşimize merak ettim.. 12 milyon euro gibi bir paradan söz ediliyordu.. Hatta Alex'in önerisiyle Fenarbahçe gündemindeydi bir ara..

13 Şubat 2010 10:34  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa