11 Mayıs 2010 Salı

Brezilya 2010



Brezilya Milli Takımı'nın Güney Afrika'ya gidecek kadrosu üzerine günlerdir ülke basınında büyük tartışmalar dönüyordu. Galatasaray forması giyen Elano'nun da dahil olduğu 18 kişilik bir dokunulmazlar listesinden bahsediliyordu. Bunun sebebi açıkça milli takımlarda elde edilmesi zor olan birlikteliği, uyumu ve kulüp havasını olabildiğince yüksek tutmak. Dunga'nın ne kadar kötü sezon geçirirlerse geçirsinler Julio Baptista, Elano, Kleberson, Robinho, Felipe Melo gibi isimleri kadroya davet etmesinin başka bir izahı yok. Kalan 5 kontenjan için de 20 civarı oyuncunun ismi geçiyordu. Bu sezon tam 14 kez idman kıran Adriano piyangonun vurma ihtimalinin en düşük olduğu oyuncuydu. Vurmadı da. Piyangonun vurduğu oyuncular Gilberto, Grafite, Michel Bastos, Thiago Silva ve felaket bir sezon geçirip ligde sadece 7 kez Roma forması giyen kaleci Doni oldu. 1 senedir 10 numara oynayan ama kadroya sol bek kontenjanından giren Gilberto benim en anlam veremediğim tercih. O rotasyonda Marcelo, Maxwell, Andre Santos, Filipe ve Kleber dururken Gilberto'nun çağırılması inanılmaz. Bastos'un da sol açık olduğunu düşünürsek, Portekiz ve Fildişi Sahili gibi sağdan vurabilen takımlar karşısında Brezilya ciddi sorun yaşayabilir. Gruptan çıkamama ihtimalleri bence yüksek, ama çıkarlarsa da yürürler diye düşünüyorum. Hem kadro yapısı hem de oyun anlayışı olarak fena halde 1994 Brezilya'sını hatırlatıyorlar bana. Dunga da o takımın kaptanıydı. Gruplar ve sonrasındaki fikstür aynı şekilde çok benzer.

Neymar, Paulo Henrique Ganso, Ronaldinho, Hernanes ve Marcelo başta olmak üzere formda oldukları ve hak ettikleri halde kadroya giremeyen oyuncular ise bir umut bekleyecekler. Zira Dunga takımı 21 Mayıs'ta Alex'in memleketi Curitiba'da toplamadan önce 7 kişilik bir rezerv liste açıklayacak. 1 Haziran ise FIFA'ya vereceği final kadrosunun son günü. Fotoğraftaki şampanyalar kutlamalara özel. 20 Mayıs'ta genel satışa sunulacak. El yerine başka bir yerde patlamasın da...

Kaleciler: Julio César (Inter Milan), Gomes (Tottenham), Doni (Roma)

Bekler: Maicon (Inter Milan), Daniel Alves (Barcelona), Gilberto (Cruzeiro),
Michel Bastos (Lyon)

Stoperler: Juan (Roma), Lúcio (Inter Milan), Luisão (Benfica), Thiago Silva (AC Milan)

Ortasaha: Gilberto Silva (Panathinaikos), Josué (Wolfsburg), Felipe Melo (Juventus), Kaká (Real Madrid), Ramires (Benfica), Elano (Galatasaray), Julio Baptista (Roma), Kleberson (Flamengo),

Forvet: Robinho (Santos), Nilmar (Villarreal), Luis Fabiano (Sevilla), Grafite (Wolfsburg)

Etiketler: , ,

31 Yorum:

Blogger Ortega dedi ki...

Kaka'yı severim ama bu seneki performansı Dünya Kupası'na gitmeyi hak edecek türden değildi. Hele ki Brezilya Milli Takımından bahsediyorsak.

Bu arada, şükür kavuşturana.

11 Mayıs 2010 20:01  
Blogger Olympos dedi ki...

dungalak.kıvırıp poposuna monte etsin o esame listesini !

11 Mayıs 2010 20:03  
Blogger SirEvo dedi ki...

Ortega, kusura bakma da Kaka'ya gelen kadar o kadar gereksiz adamla dolmuş ki şu liste, Kaka hiç sırıtmıyor bence. :))
Kleberson, Elano, Melo, Gilberto gibi adamlar giriyorsa aday kadroya, Kaka bodozlama girer. Keşke Adriano'yu da görseydik ama Lambuja'nın dediğine göre sonradan gelme şansı da varmış. Son listede yer alır umarım, zira Pes serisinde yıllardır en sevdiğim adamdır kendisi. :D:D

Onun dışında, bu takım kupa falan alırsa Dunga'nın herhangi bir katkısı olacağını düşünmüyorum. Maradona neyse Dunga da aynı halt..

11 Mayıs 2010 20:27  
Blogger Arkhe dedi ki...

Kupa favorimdi. Tekrar düşüneceğim.

11 Mayıs 2010 20:51  
Blogger JANiTSCHAR dedi ki...

Hoşgeldin..

11 Mayıs 2010 20:58  
Blogger felix mourinho dedi ki...

bu takım konfederasyon kupasını alırken de dünya kupası elemelerinde lider olarak çıkarken de hemen hemen bu 23 ile oynuyordu. yeni 2-3 isim var o kadar.

gelelim ronaldinho'ya. ronaldinho için şu geçerli. ya ronaldinho'ya göre oynarsınız ya da ronaldinho'suz oynarsınız. hele kaka leite milli takım içerisinde bu kadar lider bir rol almışken bir tarafta robinho, diğer tarafta ronaldinho ile brezilya'yı taşımak bu kadar zor yapılmış olan birlikteliği bozarak yeni bir şey yapmak çok zor olur.

brezilya dün de böyleydi. bugün de birşeyini değiştirmedi. yine brezilya topraklarından sadece 3 tane adamı var. yine en az yarı final yaparlar.

11 Mayıs 2010 21:05  
Blogger Erdem Karakuş dedi ki...

Ortasahaları Galatasaray'dan hallice olmuş. İsim/performans olayına girmiyorum hiç. Bu kadroyla kupayı alırlarsa Dunga'nın önünde saygıyla eğilirim.

11 Mayıs 2010 21:09  
Blogger Burak Eken dedi ki...

@Arkhe

Kupada destekleyeceğim takımlardandı. Tekrar düşünmeyeceğim bile!

Benim için, Ronaldinho olmadıktan sonra gerisi farketmiyor. Daha ne yapması lazım bu adamın? İnşallah Güney Afrika'da beter olursun Brezilya!

11 Mayıs 2010 21:12  
Blogger yapacakisimyok dedi ki...

asla bir tememni değil ama bu kadroyla ingiltere, ispanya, almanya hatta italya gibi takımlarla boy ölçüşemez gibi göründü bana. çeyrek finalden ötesini hayal görüyorum.. ama genede bazı oyuncular fark yaratabilir. izlicez bakalım. neler yapıcaklarını.

11 Mayıs 2010 21:16  
Blogger Dr.Lector dedi ki...

Milli takım idare eden herkes gibi "Takım", "birliktelik", "ruh", "aynı dili konuşma" argümanları ile yaklaşıyor konuya Dunga; ki doğaldır. Yine aynı adamlar dediğimiz bu kadar torpillinin içerisine Ramires girmiş ya ben ona sevindim. Daha önce de çağırdı kadroya kabul ama Dünya kupası kadrosu onore edecektir çocuğu. İçimden ne pahasına olursa olsun R9 geçiyordu ne yalan sööliyim. Buruk olacak içim. Yaa ben hala Romario izlemek istiyorum o da ayrı! heyy kurban olduğumm! :) Alperim dönüşüne en çok sevinenlerdenim! hoşgeldin! Bol lambujalı bir dünya kupası diliyorum :)

11 Mayıs 2010 21:16  
Blogger Cosa Nostra dedi ki...

Geride kalanlardan şampiyonluğa oynayacak bir takım daha çıkar..

Ve, uzun bir Pause'nin üzerine hoşgeldin abi.

11 Mayıs 2010 22:19  
Blogger KralCan dedi ki...

Yorum yapan arkadaşlar, bence Dunga ve Ramires'i hafife alıyorsunuz. Yarı finale kadar Hollanda dışında rakibi olmayacak fikstürü de düşünürseniz yine kupanın 1 numaralı favorisi Brezilya'dır.

11 Mayıs 2010 22:42  
Blogger miracsaral dedi ki...

Ya ben Fenerbahçe'liyim diye çok mu hassas bakıyorum bilemiyorum ama Alex De Souza, böylesine bir kadroda en azından yedekte olmayı hak ediyor.

Hadi Ronaldinho'yu almadın, kimyadan kalmaya müsait diye de, hiç değilse Alex'i al, en azından maç kasınca alırsın korner atar, pas dağıtır, gol atar farklılık yaratır.

Kupa Avrupa'ya gelecek gibi...

11 Mayıs 2010 22:53  
Blogger Tuğberk dedi ki...

Brezilya'ya sokim sana bişi olmasın...

Hoşgeldin kardeşim...

11 Mayıs 2010 23:32  
Blogger nebilim dedi ki...

Elano piyasasını sağlama alsın da son bir transfer yapsın bari. bu kadronun tek sevindiren yanı o. yoksa fatih terim modunda bir kadro çıkarmış Dunga. Kendi takımında formssuz yedek kim varsa toplamış.

11 Mayıs 2010 23:45  
Blogger Borges dedi ki...

Hosgeldin Alper. Güzel oldu burada bir yazi görmek. Dünya Kupasi daha güzel gececektir bizim icin.

12 Mayıs 2010 01:40  
Blogger Cenky dedi ki...

İşte budur!

Hoşgeldin Sevgili Dost!

12 Mayıs 2010 01:42  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

Herkese hoşbulduk.

Özlemişim herkesi ve yazmayı elbette.

12 Mayıs 2010 02:32  
Blogger Neo Wan dedi ki...

1990 fdan beri gördüğüm en zayıf brezilya. avrupalılar göz kamaştırırken çeyrek final onlar için başarıdır.

12 Mayıs 2010 10:44  
Blogger varol döken dedi ki...

kupa gelirse kapoera var...

kız gidince de blog var:)

12 Mayıs 2010 11:21  
Blogger the_Q dedi ki...

abi hoş geldin yeniden özlemişiz.

12 Mayıs 2010 12:43  
Blogger TA dedi ki...

konfedarasyon kupasında izlediğim brezilya bu dünya kupasının favorisi.buna yakın bir kadro vardı.kadroda oldukça mantıklı kurulmuş.ronaldinho gibi oyunu yavaşlatan önce çalım atma mantığında olan bir oyuncuyu kesmesi çok doğru bir karar.yukarıdaki yorumlara bakınca futbolun f sinden anlamayanların oldukça fazla olduğunu görüyorum.bunlara göre manudaki fletchar-carrick ikiliside çok sıradan gereksizdir.ama kazın ayağı öyle değil.modern futbol efektif pas, hızlı pas üzerine kuruludur.öyle iki kişi çalımlayayım sonra pas atarım mantığı eski devirlerde kaldı.onun için hızlı düşünüp doğru oyuncuya pas verebilen oyuncu karekteri daha ön plana çıkıyor.
yukarıdaki yorumlar çok sığ olmuş.insan en azından neden ronaldinhoyu almıyor diye soru sorar.ama soru bile sormuyor.sığ eleştiriler.sığ yorumlar.

12 Mayıs 2010 13:07  
Blogger aspayze dedi ki...

Süper bir analiz.

Play'e basmanın zamanı gelmişti.

Yazılarını çok özledik.

12 Mayıs 2010 13:11  
Blogger admin dedi ki...

Andre Santos'un bir şans daha hakettiğini düşünüyorum.

12 Mayıs 2010 17:02  
Blogger Tuğberk dedi ki...

hoşgeldin usta bekliyorduk sürekli gözümüz kenarda lambuja ne zaman güncellenecek de yukarı fırlayacak diye..

12 Mayıs 2010 18:33  
Blogger turkuaz0707 dedi ki...

Chelsea'den Alex bile yoksa bu kadroya hangi laf söylenir ki?
orta saha zaten evlere şenlik.İspanyolca konuşulan bir final, Arjantin veya İspanya Şampiyon olur..

12 Mayıs 2010 21:23  
Blogger DejenereDraje dedi ki...

hoşgeldin...

14 Mayıs 2010 07:32  
Blogger Corpse dedi ki...

Hoşgeldin.. Özlemiştik yazılarını.. Umarım bir ara daha olmaz :)

14 Mayıs 2010 14:18  
Blogger Del Piero dedi ki...

Blog aleminin kralı geldi :) Hoş geldin efenim.

16 Mayıs 2010 17:16  
Blogger Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

pause yazısının nihayet aşağılarda kalması sevindirici.. fenerbahçe üzerine bir analiz bekliyorum :) saygılar

17 Mayıs 2010 23:53  
Blogger BarisAkbulut dedi ki...

Hos geldin Alper ! Eline saglik cok guzel yazilar yazmissin doner donmez.

25 Mayıs 2010 07:36  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa