12 Mayıs 2010 Çarşamba

Domenech'in Şifreleri


Raymond Domenech'in koltuğu, Fransa'nın Euro 2008'de sergilediği 1 gol ve 1 puanlık performanstan bu yana 8 şiddetinde sallanıyor ama o bir şekilde yıkılmamayı başarıyor. Depreme dayanıklı teknik direktör türünün yegane başarılı örneği. Fransa Futbol Federasyonu Jean Pierre Escalettes'in bunda payı çok büyük; ama Güney Afrika 2010 macerası da Euro 2008'e benzerse devrilmekten kurtuluşu bu kez imansız gibi, çünkü halihazırda sağlam bir kamuoyu desteği yok. L'equipe ve RTL'nin başını çektiği Fransa basınında geçtiğimiz günlerde bir anket yapıldı. Sonuçlar çarpıcı.

Fransa halkının sadece % 22'si Domenech'e güveniyor. Takımın 1. turun ötesine geçeceğine inanan kesim % 27.3, Fransa'nın finale ulaşacağını düşünenlerin oranı ise % 7.4. Bu anket Benzema, Nasri ve Vieira'nın olmadığı kadrodan sonra yapılsaydı şayet, bu oranların daha da vahim olacağı bir başka gerçek. Fransa kariyeri boyunca 67 oyuncuyu milli takıma davet eden Domenech'in turnuvadaki en önemli kozları Gourcuff, Ribery ve Henry olacak. Merak edenler için Domenech'in Fransa Milli Takımı performansı aşağıda.



Etiketler: ,

1 Yorum:

Blogger aspayze dedi ki...

Müthiş bir futbolcu havuzundan berbat bir oyun çıkarmak ancak Domenech'in becerebileceği birşey. fenerbahçe'ye gelse başta ben, brkaç yüz intihar olurdu herhalde. Fakat bu adamı nasıl yıllardır takımın başında tutuyorlar anlaşılır iş değil. Avrupalı hakkaten bi acayip!!!

13 Mayıs 2010 12:39  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa