14 Mayıs 2010 Cuma

Dunga'ya Öfke Yağıyor !




Brezilya Milli Takımı'nın kadrosuna dair yorumum birkaç post aşağıda. O yazıda es geçtiğim bir noktaya şimdi değinmek lazım. Brezilya Milli Takımı 1982 İspanya'ya kadar, Dünya Kupası kadrolarına ülke dışından hiç oyuncu çağırmamıştı. 1982'de bu tutuculuğu Roma'dan Falcao ve Atletico Madrid'den Dirceu'yu çağırarak kırdılar. 1986 kadrosuna da İtalya'da top koşturan Edinho ve Junior davet edilmişlerdi. Futbol ekonomisinin büyümesi ve sınırların kalkmasıyla birlikte 1990 - 2006 Dünya Kupası kadrolarında yazılı olmasa da bir iç - dış dengesi prensibi oluşmaya başladı. Kimine göre ülkenin kendine has futbol tarzının kaybolmaması, kimine göre de ülke sınırlarında top oynamanın bir kariyer kaybı olarak görülmemesi ve benzeri sebeplerden bu dengeye şu zaman dek hep özen gösterildi.

Dunga'nın kadrosunda böyle bir denge yok. Brezilya tarihinde ilk defa bu kadar az yerel oyuncuyla Dünya Kupası'na gidecek. Gilberto, Kleberson ve Robinho ülkede top oynayıp da kadroya davet edilen 3 oyuncu. Kaldı ki bu oyuncuların da hepsinin sağlam uluslararası tecrübesi var. Çağırdığı isimler elbette tartışılıyor ve bir hayli memnuniyetsizlik var, ama büyük resimde Dunga'nın ulusal basında en çok eleştirildiği konuların başını bu iç - dış dengesi meselesi çekiyor. Ronaldo, 1994 ABD kadrosuna 17 yaşındayken ve 10-15 maçlık profesyonel Cruzeiro kariyeriyle davet edilebiliyordu. Şimdiyse 18 yaşında 100 maç oynayan ve ülkenin en büyük yeteneklerinden biri olarak sunulan Neymar kadroya giremiyor. Dunga da haliyle Copa Libertadores maçlarında tribünlere malzeme oluyor. Bilhassa Gremio taraftarının öfkesi büyük. Çünkü bu sezon süzgece dönen Doni'nin yerine Victor'un kadroya çağırılmasını, Dunga'nın Gremio'nun ezeli rakibi olan Internacional kulübünden yetişmesine bağlıyorlar.

Başlığı atıp, içini doldurmayan Milliyet bu kıyağımı unutmasın.

Etiketler: ,

4 Yorum:

Blogger Erdem Karakuş dedi ki...

Sen Milliyet'den iyi mi bilecen ya. Andre Santos içinmiş bu tepkiler. Dunga adamsa ki adamdır, televizyona çıksın neden almadı açıklasın demişler :)

14 Mayıs 2010 09:35  
Blogger varol döken dedi ki...

paraguay kadrosuna öfkeliyim ben, öyle şaşkın öfkemi nereye yönelteceğimi öyle bilemiyorum işte:)

14 Mayıs 2010 10:33  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

Yerba iç Varol, birşeyin kalmaz :)

14 Mayıs 2010 10:54  
Blogger TA dedi ki...

Cruzeiro da iyi oyuncular var.sağ kanat oyuncusu jonethan ve forvet thiago riberio . milli takıma alınmasada bu sene iyi transfer yaparlar.jonethan maicon tarzında.keşke türkiyeye gelse bunlar.

14 Mayıs 2010 12:35  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa