20 Aralık 2007 Perşembe

Türk İşi Değil İtalyan İşi



Cagliari İtalya'nın köklü kulüplerinden. 90'ların başında Carlo Mazzone yönetiminde Enzo Francescoli, Daniel Fonseca, Luis Oliveira, Pancaro, Cappioli gibi oyuncularla Serie A'ya renk katması ve UEFA Kupası yarı finaline yükselmesiyle epey yer etmişti gönlümüzde. 4 sezon önce yeniden Serie A'ya yükseldiklerinde bu anıları hatırlamıştık fakat olmadı ve olmayacak gibi.

Serie A'ya çıkalı beri daha 4.sezon bitmeden 8 kez hoca değiştirdiler fakat bunların ki biraz değişik. Çünkü farklı hocalarla değil aynı hocalarla çalışıyorlar. Lügatlarında "eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı" deyişi yok sanırım.

Daha önce Arrigoni ile aynı sezon içinde iki kez çalışan Cagliari bu kez iyice kendini aştı ve Sonetti'yi toplam 4 .kez teknik direktörü olarak atadı. Bunların 3'ü son 1,5 sene içerisinde oldu. 2006 yılında Ballardi yerine birkaç ay görev yapan hoca 2006-2007 sezonunda koltuğunu Marco Giampaolo'ya kaptırdı. Sezon boyunca görev yapan Giampaolo bu sezona kötü başladı ve 2007 Kasım ayında gene Sonetti'ye verdi koltuğunu. Sonetti geçtiğimiz gün istifa etmiş ve yerine gene Giampaolo gelmişti, fakat şu an geçilen haberlere göre Cagliari yönetimi Sonetti'yi istifasından geri döndürmüş.

Bu hız 1990'lı yılların ve 2002 sezonunun Fenerbahçe'sinde bile görülmedi. Ümit Kayıhan, Sakıp Özberk, Ziya Doğan bile böylesini beceremedi arkadaş.

Allah mesut etsin demek düşer bize.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa