20 Aralık 2007 Perşembe

MARIO BALOTELLI



Bu gece oynanan ve 4-1 biten Inter - Reggina İtalya Kupası maçında attığı 2 gol ile artık futbolseverlerin yavaş yavaş meraklanmaya başladığı bir isim Mario Balotelli, oysa başta Başkan Moratti olmak üzere İtalyanlar uzun süredir onu bekliyor.

Inter'in müsrif Başkan'ı Moratti bu yaz devler arasında yaşanan Alexandre Pato savaşından sonra La Gazzetta Dello Sport'a verdiği "Pato'ya gerçekten ihtiyacımız yok" demecini okuyunca başladı bende Balotelli merakı. O zaman Pato Milan'a gidince Moratti'nin biraz kedi ciğer çıkmazına girdiğini düşünsem de birazcık bilgi ve gözlem sahibi olunca Balotelli hakkında hak verdim kendisine.

Bu İtalya doğumlu 17 yaşındaki ve 188 cm boyundaki Gana asıllı Afro-İtalyan Çizme'nin en yeni umudu ve eğer önümüzdeki senenin Ağustos aylarında İtalyan pasaportunu alarak vatandaşlık sorununu halledip, Azzuri formasını sırtına geçirirse İtalya'da bir ilk gerçekleşecek ve ilk kez İtalyan kan bağı olmadığı halde Azzuri forması giyen bir Afro-İtalyan izleyeceğiz. Daha önce Matteo Ferrari ve Fabio Liverani Afro-İtalyanlar olarak terletmişlerdi Azzuri formasını fakat baba tarafından İtalyanlardı, Balotelli ise 3 yaşındayken Brescia'llı bir aile tarafından evlatlık alınmış ve hem annesi hem de babası Gana'lı.

Futbola önce sokakta sonra Brescia'ya komşu bir yer olan Mompiano'da başlamış. 2001 yılında şu an Serie C takımı olan Lumezzane'nın yolunu tutmuş ve Italyan Federasyonu'nun özel izniyle daha 15 yaşındayken Padova karşısında ilk kez bir profesyonel maça çıkmış, ve yeteneklerinin uluslararası yetenek avcıları tarafından farkedilmesi pek kısa sürmüş.

Barcelona tarafından denenmiş 5 günlüğüne ve oynadığı 3 maçta 8 gol atmış fakat vatandaşlık konusu başına bela olmaya devam etmiş. Bu yüzden Chelsea, Liverpool ve Tottenham'ın ilgisi de sonuçsuz kalmış. Fiorentina ile anlaşan Lumezzane ellerini ovuşturuken üvey kardeşleri onun kendilerine daha yakın bir yerde futbol oynamasını hem de genç bir birey olarak gelişimini sürdürmelerini istemiş ve Inter Başkanı Moratti'nin projesine evet diyerek geçen sene başında transferin son gününde Nerazzuri olmuş Mario.

Bu savaş sadece kulüp değil Milli Takım seviyesinde de mevcut. Mario'nun vatandaşlık sorununu fırsat bilen Gana Milli Takımı hocası Calude Le Roy onu 17. yaş gününden bir kaç gün sonra oynanacak Senegal maçı için as kadroya davet emesine rağmen, o İtalya'da kararlı. Hiçbir alt yaş kategorisinde bu vatandaşlık hikayesi yüzünden oynayamasa da, kendini İtalyan hissediyor. Afrika'yı 1 kez bile görmediğini, BarwuaH isminin ona hiçbir şey ifade etmediğini söylemekten çekinmiyor.

Balotelli'nin Inter rakamları ise şöyle. Inter'in 17 yaş altı takımı olan Allievi Nazionali ile çıktığı 19 maçta 20 gol atmakla kalmamış, üzerine bir de 20 Yaş altı takımı ile 11 maça çıkmış ve 8 gol de orada sallamış. Üstelik bir tanesini de Inter Primavera'yı Scudetto'ya taşıyan final maçında atmış. Inter A Takımı ile ise çıktığı 2 resmi maçta 2 golü var.

Mancini onu bu performansı üzerine artık as takımla antrene ediyor. Crespo, Ibrahimovic, Adriano, Cruz, Suazo gibi isimlerle çalıştırıyor.

Hasretle idolüm dediği Eto'o ile aynı seviyede oynarken görmek istiyoruz Süper Mario'yu ve bekliyoruz o enfes driplinglerini, üst düzey oyun görüşünü ve sağ ayaklı şutlarını sergilemesini.

Etiketler: ,

2 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

Supermis bu cocuk. Yazi icin de saol, tam sevdigim gibi. CMde yeni yetenek buldugumda sevindigim gibi oldum :)

22 Aralık 2007 12:45  
Anonymous Adsız dedi ki...

pato milan'da şans bulurken, inter'de crespo,ibrahimovic, cruz,suazo gibi isimler yuzunden fazla sans bulamamasi en buyuk dezavantaji olucaktir

j-will

27 Şubat 2008 14:34  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa