11 Şubat 2008 Pazartesi

İran'a İspanyol Havası




98'de ABD ile aynı gruba düştükleri zaman kopan fırtınayı kim hatırlamaz. Mihajloviç'in akıllara zarar serbest vuruşu olmasa belki gruptan bile çıkacaklardı fakat olmadı. Bu yine de Asya'nın ilk parlayan yıldızının İran olduğu gerçeğini değiştirmez. Bundesliga'da oynayan oyuncularının ağırlığıyla saygın bir yer edendiler futbolda ama devamı iyi olmadı. 2002'ye katılamadılar, bir ara FIFA'dan hükümet müdahalesi gerekçesiyle 1 sene uluslararası futboldan men cezası aldılar.

Japonya'dan sonra en iyi kadroya sahip olmalarına rağmen son Asya Kupası turnuvasında çeyrek finalden sonrasını görmediler.

Çareyi İspanya'nın en tartışılan teknik adamlarından biri olan Javier Clemente'de buldular. Bilbao ve Espanyol'da takdir edilesi işler yapmıştı Clemente ama 6 sene çalıştırdığı İspanya Milli Takımı ile 30 maç kaybetmeyip, ardından aldığı bir Kıbrıs mağlubiyetiyle kovulduktan sonra eski havasından uzaklaştı, eski ağırlığı kalmadı.

Son Sırbistan macerası da bu gidişatın dibe vuruşuydu, ama İran yetişti imdadına. Bakalım eski günlerini arayan iki taraf için neler getirecek bu beraberlik...

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa