9 Şubat 2008 Cumartesi

Saygı Duruşu



Daha geçtiğimiz hafta oynanan Fortis Türkiye Kupası derbisinde Türkiye konuştu bu konuyu. Fenerbahçe'nin eski yönetim kurulu üyesi ve amatör branşlar sponsorlarından Aras Kargo'nun icra kurulu başkanı Celal Aras için yapılan saygı duruşunda Galatasaraylı taraftarlar 1 dakika sabredemeyip üçlü çekmişti.

İngiltere de aynı konuyu tartışıyor. Münih'te düşen uçağın ardından ardından yas tutulan, yaşlar akıtılan Busby Babes'in 50. yıl dönümü anısına yapılan saygı duruşlarındaki saygısızlığı anlamakta güçlük çekiyor.

Wembley de oynanan İsviçre maçında 1 dakikalık sessizlik 27. saniyede bozulmuştu hatırlarsanız. Şimdi acıyı asıl yüreklerinde hisseden Manchester United'ın evinde ezeli rakibi City ile oynayacağı maçta bu sessizliğin sağlanması için medya epey yazıp çiziyor.

Times gazetesinin duayen spor yazarı Simon Barnes oldukça içli bir yazı yazmış ve City taraftarını United'ın anısına hörmet etmeyeceklerse bile kendi anılarından birisi için bu sessizliği sağlamaları konusunda sağ duyulu olmalarını istemiş.

Resimdeki Frank Swift, Manchester City'den başka kulüpte oynamamış ve kulübü için 16 yıl boyunca 300'den fazla forma giymiş tam bir bayrak adamdı. İngilizlerin Peter Shilton ve Gordon Banks'in ardından gelmiş geçmiş en iyi kalecisi olarak gösterilir halen. Aktif sporu bıraktıktan sonra News of The World için çalışan bir gazeteci olmuştu. Münih felaketinin enkazından da canlı çıkmasına rağmen hastane yolunda can vermişti.

Barnes'ın yazısının tamamı için tıklayın.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa