8 Şubat 2008 Cuma

Brezilya'da Bu Hafta - #3



Başlık bu hafta diyor ama bakmayın siz, bu yazı birkaç haftayı birden kapsıyor çünkü epeydir yazamadık Brezilya Liglerini birkaç haftadır. Geniş bir özet geçelim, önce Campeonato Paulista.

Adriano'nun Brezilya rehabilitasyonu, yazı resminden de anlaşılacağı gibi hayli iyi gidiyor. Sao Paolo'nun oynadığı son Sao Caetano maçında kornerden gelen topa iyi yükseldi ve takımı adına 4. golünü de attı Campeonato Paulista'da. Gol krallığında da Noroesto'dan Neto, Guaratingueta'dan Michael ve Ponte Preta'dan Renato'nun ardından 4 golle 4. sırada.

Santos ve Palmeiras ise dökülüyorlar. 14 ve 15. sıradalar 20 takımlı ligde.

Luxemburgo'nun büyük umutlarla gittiği ve önemli de oyuncuları da kazandırdığı Palmeiras son 4 maçtır galip gelemiyor ve son 3 maçı da peşpeşe mağlup olarak kapattı. Daha da ilginci Luxemburgo hayli iyimser ve takımın iyiye gittiğini düşünüyor. Palmeiras cephesinden bir gelişme daha verelim.



Denilson'u istiyorlar. FC Dallas ve MLS'de takılan ama henüz 30 yaşını dahi doldurmamış olan Denilson'un kontrat opsiyonu FC Dallas tarafından uzatılmadı yeni sezon için, daha az bir maaş ödemek derdinlere. O bakımdan bu transfer gerçekleşebilir, keşke Uğur ya da Wederson yerine Fenerbahçe'de izlesek diye de iç geçirmiyor değilim.

Santos'da felaket bir gidişatın içerisinde, 2 hafta üst üste puan aldıkları görülmedi daha. En büyük zaafları ise gol atamamak, ligin son 2 sırasındaki Paulista ve Rio Preto'dan 1 gol fazla atmışlar sadece.

Ligin tepesinde ise tıpkı gol krallığında olduğu gibi Guaratingueta, Ponte Preta ve Noroesta var. Hadi Ponte ve Noroesta eski kulüpler, bir geçmişleri var ama Guaratingueta daha 10 senelik kulüp. Bizim Oftaş gibi hikayeleri. Her sene bir seviye atlayarak gelmişler buralara, bakalım devamı gelecek mi?



Campeonato Carioca'da ise takımların konumu açısından beklenmedik bir gelişme yok şu ana kadar. 8'er takımın 2 ayrı grupta oynadığı ligin A grubunda Flamengo ve Fluminense beklendiği gibi 1 ve 2. durumdalar.

Flamengo'da işler iyi gidiyor belki ama sürekli sakatlıkla boğuşuyorlar. Elmacık kemikleri kırılan Renato Augusto'nun ardından, dün savunma oyuncusu Rodrigo tıpkı Renato Augusto gibi bir hava topu mücadelesinde yere düşerken elini destek aracı olarak kullanınca, dirsek altından kolunu kırdı. 6 hafta oynayamayacak eski Dinamo Kiev oyuncusu. Sevindirici haber ise Sao Paolo'dan alınan Diego Tardelli'nin golle tanışması oldu.

Fluminense'de ise Washigol fırtınası esiyor. Leandro Amaral ile birlikte tam bir gol makinası olup çıktı Brezilya'ya geri dönen eski Fenerbahçeli. 6 gol ile de krallıkta da lider durumda. Bu haftasonu Flamengo ile oynayacakları büyük derbi öncesinde Thiago Neves'in milli takıma çağırılması ile hayli morallenmiş durumda Fluminense.

Fla - Flu maçı hayli sıkı olacağa benzer, bu blogdan maçın nabzını tutacağımızı da belirtelim.

B grubunda ise Botafogo lider durumda. Washington gibi Japonya'dan gelen ortasaha oyuncusu Ze Carlos muhteşem bir seri yakaladı ve 5 gol attı takımı adına. Santrforlar Jorge Enrique ve Wellington da 3 er gol ile takımın diğer golcüleri.

B Grubu ikincisi Vasco'da ise işler karışık, aşağıdaki posttan malumunuz.

Etiketler: ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa