12 Şubat 2008 Salı

İtalya'nın Altın Jenerasyonu



4-4-2 dergisinden, sevgili tosunumuz Onur Erdem ile birkaç ay önce konuşurken İtalyanların çok klas bir jenerasyonla geldiğini ve Euro 2012 ile 2014 Brezilya^nın en hazır ekiplerinden biri olabileceklerinden bahsetmiştim. O zamanlar İtalya Primavera'da takılan Balotelli ilk zikrettiğim isimdi, ve zaten blog işine girdikten sonra da ilk yazdığım yetenekti.

La Gazzetta Dello Sport buna benzer bir haber yapmış. 1986 ve sonrasında doğan oyunculardan 2014 Dünya Kupası için bir liste oluşturmuş. İsimleri buradan görebilir ve oylayabilirsiniz.

Benim için listede en dikkat çekenler Juventus'un stoperi Criscito, Lazio'nun sağ beki Di Silvestri, Inter'in ortasaha oyuncusu Bolzoni, Empoli'de forma giyen ve muazzam bir teknik ile oyun zekasına sahip Giovinco, Genoa'nın Arjantin asıllı forveti Forestieri ve Inter'in boğası Balotelli.

Etiketler:

1 Yorum:

Blogger Caner Eler dedi ki...

çok önemli bir konuya değinmişsiniz;daha önce ne U17 DÜnya Kupası ne de U20 Dünya Kupası'nı kazanamayan hatta ilk dörde dahi giremeyen İtalya'nın genelde jenerasyonları 20 yaşından sonra gelişiyor, serpiliyor. 2004'de U21 Avrupa'yı kazanan Zaccardo,Amelia,De Rossi,Palombo, Gilardino,Barzagli,Rosina gibilerini barındıran kadro, 2006 ve 2007'de yine başarılı turnuvalar geçiren Chiellini, Foggia, Montolivo, Bianchi, Pazzini, Palladino, Andreolli, Curci, Aquilani, G.Rossi, Criscito, Dessena, G.Pelle,Consigli, Nocerino gibi isimleri içeren jenerasyonlar zaten çok etkili bir temel oluşturdular. 81'den 87 doğumlulara kadar uzanan bu yaş gruplarına bir de sizin saydığınız, Forestieri, Balotelli, De Silvestri, Bolzoni gibi daha yenileri eklersek İtalya şimdiden hakikaten korkutuyor. Forestieri'ye bir parantez açmak istiyorum, gerçekten sizin gibi benim de çok dikkatimi çeken bir isim yıllardır. Özellikle Arjantin - İtalya eksenindeki hikayesi gerçekten ilginç olan bir isim. Çok büyük değerlere ulaşacak gibi.

12 Şubat 2008 22:12  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa