13 Şubat 2008 Çarşamba

Wagner Ribeiro



Futbolda transfer yaşının 14-15 lere indiğini düşünürsek, artık sadece futbolcuları değil menajerleri bağlamanın da çok önemli olduğunu anlarız. Mesela Fenerbahçe ne zaman Brezilya'ya sardı Türk medyasında Aziz Yıldırım kadar ismi geçer oldu Juan Figer'in.

Bu yüzden o kadar oyuncunun bu pazarda tutunmasını sağlayan menajerlerin de hakkı yenmesin istedim ve en ünlüsünü seçtim. Brezilya'dan hep futbolcu yazacak değiliz ya !

Wagner Ribeiro Brezilyadaki en ünlü menajer, onun pazarı Juan Figer'in pazarından çok daha zengin üstelik. Brezilya'nın son dönemdeki genç yetenekleri onun elinde, aşağı yukarı 200 oyuncu var portföyünde. En son Ilsinho'yu Shakthar'a, Breno'yu Bayern'e sattı.

Ama ismini Kaka ve Robinho transferlerinde yapmıştır. Bu isimleri iyi takip edenler Ribeiro ismine de aşinadır. Real Madrid'in en pişman olduğu transferin Riberio'nun 7 milyon dolara alın dediği Kaka'yı almamak ve Milan'a kaptırmak olduğunu bilirler.

Neyse ki Robinho transferinde bu hataya düşmediler. Wagner Ribeiro şu ara Santos'un kalan 2 cevheri Thiago Luis ve 15 yaşındaki Neymar'ı pazarlamaya çalışıyor Madrid'e.

Etiketler: ,

3 Yorum:

Blogger Borges dedi ki...

Ribeiro ile Juan Figer ortak diye biliyorum ben.. MJF PUBLICIDADE E PROMOCOES S/C LTDA adinda sirketleri var sanirim.. Bu ikisi ayni isim altinda dünyanin deger acisindan en pahali futbolcularini ellerinde bulunduruyor.. daha dogrusu iki yil önce bakip arastirip en iyisi kim lan bu dedigimde ortaya bu iki isim cikmisti..

Figer ile Ribeiro beraberler ya da aciklik getirirsen bu konuya fena olmaz.. ögrenmis oluruz..

13 Şubat 2008 17:11  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

Detaylı araştırmadım fakat ayrı ayrı şirketlerinin olduğuna eminim. Dediğin şirket Figer'in şirketi.

Wagner Ribeiro'nun FIFA'da gözüken şirketi "W.M. Marketing Esportivo" diye geçiyor.

Ancak ikilinin ortak projeleri ya da oyuncuları olabiliyor. Misal Figer'in de Robinho üzerinde hakkı vardı. Konuyu fırsat bulunca daha detaylı araştırırız elbette.

13 Şubat 2008 18:26  
Blogger Unknown dedi ki...

http://transfermarkt.de/de/berater/30/mjf-publicidade-e-promocoes-sc-ltda-/uebersicht/beraterdetails.html

burada figerle riberionun şirketi ortak gibi gözüküyor...

teşekkürler

3 Ağustos 2009 12:47  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa