11 Mart 2008 Salı

Zalayeta Sakata Geldi



Milenyum sonrasının sürekli birşeyler beklenen oyuncularından oldu Zalayeta. Juventus'a transferinden sonra bir türlü dikiş tutturamadı. Juventus macerasındaki hatırlanacak tek güzel şeyi olan Barcelona'ya uzatmaya attığı ve turu getiren golü de aynı senenin finalinde Milan'a karşı kaçırdığı penaltıyla unutturdu.

Bu 2006 Almanya elemesinde Avustralya maçında kaçırdığı penaltıyla birlikte futbolundaki en acı dolu andı şüphesiz.

Bütün bunlar olurken sürekli kiralık geziyordu, bir süre bizim kulüplerimize de transferi gündemdeydi ve sonunda kendini güneyde buldu. Napoli'de Juventus'a transfer olmasını sağlayan formunu buldu, Napoli'yi Serie A'ya çıkaran taraftarın gözbebeği Calaio'yu dahi kesti Uruguaylı ve takımın bu seneki en golcü ismi oldu. Hali hazırda Napoli'nin sitesinde onun en güzel golüne dair bir anket bile koydurttu performansıyla.

Geçtiğimiz hafta en güzel olmasa bile en anlamlı golünü attı bu sene. Inter'i devirerek manşetlere çıktı ama Roma maçında dizinden geçirdiği sakatlık ile sezonu kapadığı söyleniyor. Napoli'nin UEFA hedefindeki çok önemli haftalarda bütün yük artık Sosa, Calaio ve Lavezzi üçlüsünde olacak.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa