3 Haziran 2008 Salı

Chiellini Kazığı



Sezon en başarılı İtalyan'ı olarak aklıma Del Piero ve Borriello'dan sonra gelen ilk isim Fabio Cannavaro. Daha da önemlisi bunu standart bir hale getirmesi. Calciopoli'yi bir yana koyarsak 4 senedir oynadığı takımlar kendi yerel liglerini kazandı, İtalya ise Almanya 2006'da kupayı kaldırdı.

Ben sırada Euro 2008 olduğunu düşünüyordum. İspanyolların iyi kadrosu ama basiretsiz hocaları, Hollanda'nın savunmasızlığı, Fransızların tekdüzeliği arasından İtalyanların Donadoni'nin acemiliğine rağmen finale kalacağını ve diğer taraftan gelmesi neredeyse garanti Almanya ile oynayacağını hesaplamıştım.




Doğrusu Chiellini hepsine limon sıktı. Cannavaro idmanda sol bileğine aldığı darbeyle sakatlanarak Euro 2008 kadrosunun dışında kaldı ve yerini Fiorentinalı Gamberini'ye bıraktı. Savunma İtalyanlar için bir gelenek olsa da Cannavaro'nun hem kaptanlığı, hem winner oluşu hem de bu takımdaki savunmacılar arasında uluslararası tecrübesi en yüksek oyuncu oluşu sebebiyle eskisi kadar sağlam olamayacaklardır. Hele bir de Materazzi gibi saatli bomba varken ellerinde.

Fransızlara da gün doğru böylece, özellikle de Anelka'ya. Zira finalde yeniden Avrupa'nın gündemine oturabilir. Bu kez penaltı kaçırmaktan daha fazlasını yapması gerekecek yalnız.

Etiketler: ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa