14 Ağustos 2008 Perşembe

Yaktın Fener'i Rıdvan


Fenerbahçe'nin resmi olmayan futbol danışmanı Rıdvan Dilmen. Çift santrfor, çift santrfor diye diye Zico'nun başının etini yedi tüm sezon. Şimdi çift oynatan Aragones geldi, Aziz Yıldırım ve yönetici ekibi La Liga gol kralı Güiza'yı aldı 14 milyon € karşılığında. Daha çok erken gibi ama işler gene düzelmiş değil. Çift oynanırsa Alex'e yer kalmıyor, ya da Selçuk'un yanına gidiyor. O zaman oyun tat vermiyor. Oynanmazsa bu sefer 14 milyon € verilen Güiza ya da son zamanların en formda Türk santrforu Semih yedek kalacak. Aragones Vazgeçmek Zorunda başlıklı yazıya yapılan yorumdaki iki ucu boklu değnek durumu bu. Çok net, kısa ve öz bir yorum daha gördüm bir taraftar forumunda. Paylaşmak lazım;

"Konu, kaptan Alex'e, son 6 ayin en formda Türk forvetine, ve 14 milyon € luk transfere bir sekilde yer acma meselesidir.Hatta bunlara, 1-2 haftaya kadar Emre de eklenecektir.Konu, kadro kurmayi bilmeme meselesi. Bu konuda en ufak tecrübesi olmadigi halde, yeteneksizligini de büyük bir hirsla inkar ederek, israr etme hadisesidir."

Etiketler: , ,

5 Yorum:

Blogger Zoma dedi ki...

Bahsedildiği gibi, Fener Alex+2 forvet oynarsa tek ön liberolu kalıyor ki, bu da takımın çökmesine sebep oluyor. Eğer ille Alex+2 forvet de ısrar edilecekse yapılacak tek şey var: Milan'ın Kaka'nın arkasına Gattuso-Pirlo-Ambrosini'yi dizmesi gibi, savaşan bir üçlü dizmek gerekiyor Alex'in arkasına. Bu da orta sahanın kanatsız olması anlamına gelir. Böyle bir sistemde ileri-geri yapabilen beklere ihtiyacınız var ki, Fenerbahçe de Türkiye'deki en iyi beklere sahip bu konuda: Carlos Ve Gökhan.

Şu anki kadroyla Alex'in arkasına Selçuk-Deniz-Maldonado dizilebilir. Yeni bir önliberonun alınacağı kesin gibi. O zaman Maldonado'nun yerine o oynar.

Transfer meselesine gelirsek, çok açık ve net bir şey var ki, yönetim Guiza'yı alırken Semih'i yine yedek olarak düşünüyordu muhtemelen. Çift forvet olarak da Guiza-Kezman yaparız diyorlardı (Kezman tek santrforlu sistemde oynayamıyor, çift santrforda coşar geyiğine güvenerek). Sonuç olarak Semih artık bu takım için vazgeçilmez olduğunu gösterdi, Guiza'ya da o kadar para verildi. Gel de çık işin içinden...

14 Ağustos 2008 14:08  
Blogger aşkın dedi ki...

Fenerbahçe yönetimi eleştirilmezse bu tip sorunlar daha çok görülür.
Semih MTK maçıyla bildiğimiz Semih olmadı, Euro 2008 performansı göz önündeyken ısrarla Guiza alındı.
Guiza'yı almak günah değil elbet ama tutup 15 (ya da herneyse) milyon euro verilmez.Hele ki santrfor tipindeyse hiç verilmez.
1)Elinde aynı tipten Semih var
2)Fenerli arkadaşlar kusura bakmasın ama sırf gol kralı oldu diye, hele ki kendini yeni ispatlamışken Guiza'ya o kadar para verilmez.Kevin Philips de İngiltere'de gol kralı oldu, 34'lük Dario Hubner de İtalya'da gol kralı oldu.İlla o paraya gol krallığında iddialı bir isim alınacaksa bari Santa Cruz için uğraşılmalıydı.Hem o da Semih gibi, ''Genç Santa Cruz''.
Ne oldu şimdi, oynatsan olmuyor yedek bıraksan olmuyor.
Yönetimin hatası burada da bitmiyor.Büyük paralara şov için Emre alınıyor, halen daha ortasaha defansif açıdan güven vermiyor.O halde Emre niye alındı? Veya alınacaksa bile niye o paraya alındı? Fener'den başka talibi mi vardı?
Bütün bunlara rağmen Fenerbahçe finansal açıdan çökmez, her daim paralı başkan bulunacaktır nasıl olsa.İyi de para niye en gereksiz adamlara saçılıyor onu anlayamıyorum.

14 Ağustos 2008 15:48  
Anonymous Adsız dedi ki...

@aşkın;

Doğru transfer/yanlış transfer, az para/çok para verme işlerinden bağımsız şekilde, "paralı başkan bulma" muhabbeti ile ilgili olarak, o dediğin kulüp olsa olsa Beşiktaş olur, Fenerbahçe uzun süredir başkanının parası dışında kaynaklarla geçinmeyi beceriyor.

15 Ağustos 2008 10:38  
Anonymous Adsız dedi ki...

Ahlaki ve maddi konuları dikkate almadan sadece futbolculuğuyla ilgili yorum yapacaksak; emre, türk olduğu da göz önünde bulundurulduğunda yapılabilecek en iyi transferlerden biri olarak gözüküyo. Ha adam sakat diyorsan o ayrı ama bence o riski de almaya değecek bir yetenek emre.

15 Ağustos 2008 12:46  
Anonymous Adsız dedi ki...

Nacizane gozlemlerimi aktarmak istiyorum. Son 1-2 yildir Fenerbahce icin soylenen bazi seyler var:
1)"Alternatifi bol genis bir kadro kurulmali"
2)"Alex in alternatifi yok"
3)"Alex kotu de oynasa oyundan alinmamali"
Bir de bu senenin yeni soylemi var:
4)"Alex i Selcugun yaninda oynatmak intihar."

1) Alternatifinizin bol olmasini istiyorsaniz futbolcunuz super yetenekli veya maliyetli olsa bile arkadasi daha formdaysa yedek beklemesi kadar normal bir sey yoktur. O yuzden Semih-Guiza Alex-Emre ikililerinden biri oynayacaksa hangisinin oynayacagina form durumuna gore Aragones karar verir. Kendisinin bu konuda adil olacagini dusunuyorum.

2)Artik Alexin alternatifi olabilecek Emre var. Fiziksel olarak hazir oldugunda Emre Alexin yerine de ilk 11 de baslayabilir.alex de kulubeden izler.Yukarida buna temel olan goruslerimi belirttim

3) Aragones in Alex takintisi olmadigindan artik bu durum tarih olacaktir. Torres i gol attigi macta oyundan almaktan korkmayan bir hoca kotu oynayan Alex i oyundan almaktan korkmasi icin cildirmis olmasi lazim.

4)Teoride soylem dogru. Pratikte yasanan sikinti ise kim oynar peki orada? Aragonesin Deniz den memnun olmadigi biliniyor, Maldonado da satilacaklar listesinde ve hocanin istediklerini yapamiyor. Emre hazir degil. Tumer ve Deivid sakat. Ali Bilgin kadroya bile giremiyor. Burak Yilmaz o bolgenin oyuncusu degil. Bu durumda yapilacak sey oyun mantigini degistirmek. Alexi selcugun yakinina koyarak, orta sahada top kayiplarini azaltmak Alexin isabetli paslarla oyunu rahatlatmasini ve topun Fenerbahce de kalmasini saglamak. Topa sahip olunursa savunmanin zayifligini kapatilabilir Burak Yilmazin o bolge icin uygun olmama sebebi de buradan kaynaklaniyor. Topla dripling yaparken bu bolgede kaptirilacak toplar cok tehlikeli ve Burak bunu seviyor. Pas yuzdesi de diger bir dezavantaji.

Fenerbahce bu sene gercekten alternatifli ve duruma gore taktik degistirebilecek bir takim kurdu(Kaleci haric). Spor basinina yine bol malzeme verecektir. Semih-Guiza Alex-Emre ikililerinden oynamayanlar da kose yazarlarinin can simidi olacaktir. Semih iyi oynamazsa 14m euro verdigin ispanya gol krali adam nasil yedek bekler? Guiza kotu oynarsa Semih gecen senenin gol krali Euro 2008 in ve MTK maclarinin yildizi bu adam nasil yedek bekler? Alex bu takimin herseyi nasil yedek bekler? Dunya para verdigin Turk Milli Takiminda yildizi tekrar parlayacak Emre nasil yedek bekler? Daha Deivid var, Tumer var,alinmasi gundemde olan on libero var. Bunlardan kim formda ise onlar oynayacak. Torpil isletmedigini ve basinin baskilarina boyun egmeyen (Raul olayi) Aragones en dogru secimi yapacaktir.

15 Ağustos 2008 15:40  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa