24 Şubat 2009 Salı

Internazionale 0:0 Manchester United



Bir savunma oyuncusu bir takımın balansını ne kadar bozarın cevabı gibiydi ilk yarı. Cordoba'nın çekirgesi Rivas sahada o kadar sakar bir görüntü çiziyordu ki Inter'in savunması çakılı oynamak zorunda kaldı. Savunmanın önünde oynayan Cambiasso ile forvetin arkasında oynayan Stankovic'in arası açıldıkça açıldı. Inter'in o alışılmış kompakt görüntüsü kayboldu. Muntari ve Zanetti'nin enerjileri dahi yetmedi o boşluğu doldurmaya. Maicon hiç çıkamadı. United ise sahaya müthiş yayılmıştı. Hücumda 4-3-3, savunmada 4-5-1 gibi görünen dizilişleri ile Inter'in kenarlara çıkan forvetlerini, Zanetti ve Muntari gibi driplingi olan iki ortasahasını ve hücumcu beklerini durdurdular. Solda Giggs, Park ve Evra; sağda da O'seha, Carrick ve nispeten Ronaldo işle başardılar bunu. Bilhassa soldaki oyuncular Maicon ve Zanetti'ye nefes aldırmadı. Inter forvetleri de bireysel olarak günlerinde olmayınca rahat rahat pas yaptılar, yüklenebildikleri kadar yüklendiler Inter kalesine. Velakin Julio Cesar'a takıldılar. Ronaldo'nun kafasını çıkardığı an müthişti. Frikiklerinde de çok iyi yer tuttu Portekizlinin. Ceza sahasına bu kadar hakim olup, bu kadar da atletik olabilen böyle bir kaleci zor bulunur gerçekten. Üstelik ayak tekniği de muazzam.



Mourinho ikinci devre çekirge Rivas'ı çıkarıp ustası Cordoba'yı alarak başladı oyuna. Inter alışılan görüntüsüne döndü. Mancini'ye sorsaydı aslında Cordoba'yı anlatırdı. Liverpool'da neler olduğunu da. Geç bile olsa bu değişiklik Inter'i kendine getirdi. United'ın hızını kestikleri gibi sazı ellerine aldılar ve ciddi hücumlar da yaptılar. Fakat kale önünde çok etkili olamadılar. Cambiasso'nun vuramadığı bir top var 1 metreden, bir de Adriano'nun penaltı noktasının biraz önünde ayaklarına dolaştırdığı top. Hepsi bu. Bunun dışında uzaktan denediler. Mourinho'nun Balotelli ve Cruz hamlesi de işe yaramadı. Duran top da alınamayınca, iyice kilitlendi oyun Inter adına. Yine de şükretmeliler. Cordoba'nın son dakikadaki hamlesi olmasa Inter'in tur ümitleri San Siro'da bitecekti. Rooney'ın yanında herhangi başka bir savunmacı olsaydı çok daha rahat hareket edeceği kesindi. Cordoba'yı kısa mesafede geçemedi Rooney. Bu skorla diken üstünde olan Alex Ferguson olacak bana kalırsa. Hem geniş alanda, hem de dar alanda oynayabilen iki Inter santrforu gününde olurlarsa Old Trafford'da çok başka bir maç izleyebiliriz.



Ve Ertem Şener. Çok konuşuyor, boş konuşuyor, gereksiz konuşuyor. Kötü benzetme yapıyor, kötü espri yapıyor, kötü ses tonuyla kötü maç anlatıyor. Aynı zamanda bir maç spikerinde olması gereken objektiflik konusunda da kötü. Bunları sürç-ü lisandan ötürü değilde bilinçli yapması hepsinden kötü. Hızımı almışken hakeme dair de bir iki kelam edeyim. Cantalejo benim hiç sevmediğim bir hakem. Şöyle bir yazı da var blog arşivinde. Sevmemenin nedeni yeryüzündeki en dengesiz hakemlerden biri olmasından. Şöyle temposuz, oyuncuların hakeme epeyce yardımcı olduğu, temiz oynadığı bir maçta dahi gerginlik çıkarmayı başardı. Örnek verelim. Maçta ilk yarı. Inter'li oyuncuya orta yuvarlağın birkaç metre ilerisinden faul yapılmış. Inter çabuk kullanmak istiyor. Top da kendi yarısahalarına düşmüş. Interli oyuncu topu durdurup kısa bir pasla kullanıyor vuruşu. Cantalejo yerinden diyor ve topu öne alıyor. Bunun benzerini ikinci devrede de yaptı. Faul yorumları da garipti. United oyuncuları ne zaman, hatta pozisyon icabı dahi düşse faul aldı. İlk yarı sayamadım ben Ronaldo'nun kullandığı frikikleri. Zanetti kadar ahlaklı oyuncu da zor bulunur. Ben Carrick'in yerinde olsam, kendini ilk yarıda ceza yayına yakın bir yerde yere attığı pozisyondan sonra Zanett'nin parmağını sallayarak verdiği "no, no, no" tepkisine karşı "relax" demeye utanır, topu Zanetti'ye verirdim. Zanetti gene sinirlerine hakim oldu, olan Toldo'ya oldu. Bu seviyede bir maçta ev sahibine bu kadar uzak bir hakem pek nadir görülür. Mourinho da maç sonrası demecinde buna değinmiş. United kadar şanslı olamayacaklarını hatta aleyhlerine penaltı verileceğini dahi söylemiş. Son söz Santon hakkında olsun. Biz kalır mıyız, blogger 20 sene sonra olur mu bilemiyorum ama Santon o stadda 20 senedir oynuyor ve oynayacak sanki. Inter kendi Maldini'sini bulmuş gibi.

Etiketler:

1 Yorum:

Blogger Olympian dedi ki...

su yaziya yaptigin yorum bu mu diyeceksin ama; ispanya dan hakem cikmaz.

25 Şubat 2009 09:33  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa