12 Mayıs 2009 Salı

Brezilya Serie A 2009 - 1.Hafta



Brezilya Serie A 2009'un 1. hafta maçları tamamlandı. İlginç bir fikstür vardı. Birbirinin kalemi olan ve aynı hedefe oynayan takımlar karşılaştılar. Bu sene sürpriz beklediğim Carlos Alberto Parreira'nın çalıştırdığı Fluminense ile son şampiyon Sao Paulo'nun maçını izleme fırsatı buldum. CAP eli değdiği belli olmuş takıma. Edcarlos ve Luiz Alberto'dan oluşan savunması çok iyiydi Fluminense'nin. Önlerinde oynayan Faibnho ile çok iyi bütünleşerek Sao Paulo'nun hücum seçenekleri durdurmayı başardılar. Hernanes, Dagoberto, Hugo ve Washington dörtlüsünü sahadan sildiler. Hücumda da ilk yarı nefes aldırmadılar Sao Paulo'ya. Rogerio Ceni'nin yokluğunda kaleyi devralan Bosco yerden kalkamadı. Her türlü atak organizasyonunu yaptı Fluminense. Beklenen Hamburg'dan geri dönen Thiago Neves'in bu ataklarda merkez olmasıydı ama sadece duran top kullanmakla yetindi Neves. Etkili de oldu ama düşüşü devam ediyor. Yerini 89 doğumlu Tarta'ya bıraktı. Neves'in yapması gereken işleri ise FM balonu Arouca'nın yerine takıma monte edilen Mauricio üstlendi. Muazzam oynadı ve sol ayağıyla da nefis bir gol attı. Maçın adamıydı 1988 doğumlu ortasaha oyuncusu. Harika bir 8 numara daha kazanıyor Brezilya futbolu ve eğer ligin yarısında bu performansı sürdürsün çok geçmeden milli takıma da seçilecektir. Performansı Mauricio'ya yaklaşan bir başka genç oyuncu daha vardı Fluminense'de. 1990 doğumlu santrfor Maicon. Solak Ronaldo diyorum ben ona.



Cruzerio - Flamengo maçı ise seyri en keyifli olan maçlardan biriydi. Flamengo hızlı girdi maça. Kleberson ve Ibson ortasahada, sağ bekten gelen Leo Moura'nın da katkısıyla çok etkililerdi. Çok net pozisyonlar yakaladı Kleberson ve forvet Everton ama Fabio müthiş bir kalecilik performansı sergiledi. Yetmedi bir de Juan'ın penaltısını çıkardı. Cruzeiro ise Flamengo'nun kaçan penaltı pozisyonunun dönüşünde Wagner'in Alberto Gilardino'ya taş çıkaracak temsili sayesinde kazandığı penaltıyla öne geçti. Golü Guilherme transferinde Dinamo Kiev'den alınan Kleber attı. Flamengo penaltıdan sonra 10 kişi oynayan rakibine karşı ezici bir üstünlük kurdu. Fakat atılan Jancarlos'un yokluğunda Ramires inanılmaz oynadı. Çelimsiz gözüken 8 numara 2 kişilik mücadele etti ve maçın sonunda mükemmel de bir gol attı. 2-0 kazandılar ve liderlik koltuğuna oturdular.

Luxemburgo'nun Palmeiras'ı ise geri düştüğü maçta Coritiba'yı 2-1 ile geçti. Sonradan oyuna giren Keirrison eski takımına acımadı. Bu sezon oynadığı 27 maçta 20. golünü attı. Barcelona ile imzalaması an meselesi bu oyuncunun. Corinthians Ronaldo'nun oynamadığı maçta Nilmar'ın mükemmel golüyle Internacional'e mağlup oldu. Internacional ortasahasını istikrarsızlıklarıyla meşhur iki Arjantinli D'Alessandro ve Guinazu taşıdı. Corinthians'ın genç ofansif ortasahaları Lulinha ve Dentinho ise vasattılar. Avrupa'nın takibinde olan Santoslu Neymar da Gremio maçında etkisizdi.



Haftanın sonuçları, seyirci sayıları, takımı ve golleri ise bu şekilde.

Cruzeiro 2 x 0 Flamengo: 24.564

Grêmio 1 x 1 Santos: 24.309

Palmeiras 2 x 1 Coritiba: 19.105

Sport 1 x 1 Barueri: 16.019

Fluminense 1 x 0 São Paulo: 14.547

Corinthians 0 x 1 Internacional: 14.458

Atlético-PR 0 x 2 Vitória: 12.906

Avaí 2 x 2 Atlético-MG: 9.174

Goiás 3 x 3 Náutico: 2.517

Santo André 1 x 1 Botafogo: 1.939

Video: 1. Hafta Golleri

* O melhor jogador: En iyi oyuncu

Etiketler: ,

3 Yorum:

Blogger varol döken dedi ki...

brezilya da her maçı 200 bin kişi izliyordu hani? cahillik amazondan derin bir olgudur, her postta bunu biraz daha giderenler sağolsun...

yine de alper bu statların daha dolu olması gerekmez miydi?

ve brezilya'nın en büyük derbisi hangisidir?

flamengo&fluminense
sao paolo&palmeiras&corintians

ya da?

12 Mayıs 2009 14:44  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

Varol,

Stadlar eski Brezilya'da ve biletler de pahalı sayılır. Fakat normalde doluluk oranı bundan daha fazladır. Şu an sezon başı, bunun da etkisi var. Geçen sezon, sona doğru ben Brezilya basınında sürekli bilet kuyruğu resmi görüyordum.

Brezilya'da eyalet çok olduğundan derbi de çok. Ama en büyük derbi olarak Rio kentinin iki takımı olan Flamengo - Fluminense maçları kabul edilir.

Zamanında 190.000'den fazla kişi izliyormuş bu maçı Maracana'da.

Vasco ve Botafogo da aynı eyalettendir, bu 4 takımın maçları her daim büyüktür ama Fla - Flu kadar değil.

Porto Alegre derbisi Gremio - Internacional maçlarının etnik yönü vardır. Gremio Almanların kurduğu bir takımdır, Almanlar dışında kimse oynayamazmış ilk zamanlar, buna karşın Internacional adından da anlaşılacağı üzere karma bir takım. İspanyol, İtalyan göçmenler ağırlıkta.

Sao Paulo derbileri Corinthians, Palmeiras, Santos ve Sao Paulo arasında oynanır.

Hepsi büyük maçlardır fakat aslan payını Palmeiras - Corinthians maçları alır.

Atletico ile Cruzeiro arasında oynanan Belo Horizente derbisi de büyük bir derbidir.

Fakat Bahia derbisi vardır mesela. Bizde bilinmez pek.

Bahia ile Vitoria oynar. Bahia Dani Alves'in yetiştiği takımdır bu arada ve kan dökülür o maçlarda. Ama şiddetten, ama kaostan. En son insanlar ezilmiş ve yaralanmıştı çıkan bir arbededen sonra.

12 Mayıs 2009 17:21  
Blogger varol döken dedi ki...

fenerbahçe yerine brezilya dinlemek ne hoş bugün, izmir yolculuğundan sonra... yukarı yorum yazmak bile istemiyorum alper, her şeyi bizden iyi bilenlere ve biraz da çok bilenlere bırakıyorum...

14 Mayıs 2009 14:11  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa