16 Mayıs 2009 Cumartesi

U-17 Avrupa Şampiyonası Yarı Finaller



Almanların turnuva boyunca en zorlandığı maçtı. İtalyanlar hiç beklenmedik şekilde kafa tuttu Almanlara. Turnuva boyunca hücum çeşitliliği zayıf gözüken İtalyanlar ilk yarıda benim takımdaki en beğendiğim oyuncuları Beretta ve Dell'Agnello ile üç net pozisyondan faydalanamadılar. Sadece pozisyon değil oyun olarak da İtalyanlar daha üstündü. Almanlar genellikle Scheidhauer ve Buchtmann ile etkili olmaya çalıştı. Yakalanan 1-2 fırsatta ise İtalyan kaleci Perin çoğunluklar başarılıydı ama Götze'nin dönen topunda Yabo'ya mani olamadı 70. dakikada. Alman sağ kanadının diğer önemli ismi bek Basala - Mazana ise 76'da fişi çekti. İlk yarı daha üstün olan İtalya'ya karşı Almanların oyunu koparan hamlesi teknik direktör Pezzaiuoli'nin sağ iç oynayan Yabo ile sol iç oynayan Buchtmann'ın yerlerini değiştirmesiydi. Daha iyi anlaşılması açısından yakın bir örnek vermek daha doğru olur. Fenerbahçe - Chelsea maçında Zico'nun Kazım ile Deivid'i ters kanada göndermesini hatırlatan bir hamleydi Alman teknik adamın yaptığı. İtalyanlar bu hamleye cevap veremediler. Oyuna sonradan giren Trinks'in de katkısıyla oyunda hakimiyeti ele alıp galip gelmeyi başardı Almanlar.

Turnuvaya bütün olarak bakıldığı zaman da Almanlar açık ara en iyi takım durumundalar . Hem bireysel hem de takım oyunu olarak üstünlükleri her maçta ortaya çıkıyor. Turnuvada attıkları 11 gol 9 farklı oyuncunun ayağından geldi. 4-3-3 düzeninde sağ kulvarı kullanan üç oyuncu sağ bek Basala - Mazana, sağ iç Yabo ve sağ forvet Scheidhauer'in tempolarına dayanabilmek hayli güç. Sol iç oynayan ve tekniğiyle öne çıkan Buchtmann ise Almanların Iniesta'sı. Oyunu o kuruyor. Liverpool'un oyuncuyu izlediği ve Rafael Benitez'in çok istediği yazılıyor İngiliz basınında. İlginç olan ise bu oyuncunun daha önce 14 yaşındayken Liverpool akademisinde beğenilmemesi. Dortmund genç takımında forma giyiyor Buchtmann. Sol bek, sol iç ve sol açık oynayabiliyor.

Yarı finalin diğer maçındaysa Oğuzhan Özyakup'un takımı Hollanda İsviçre'yi 2-1 ile geçti. Final 18 Mayıs'ta oynanacak.

Etiketler:

1 Yorum:

Blogger papaz dedi ki...

Buchtmann sezon başında Liverpool'a transfer olmuş diye okumuştum ben, benim baktığım yerde Liverpool'da görünüyor oyuncu çünkü. Hatta yanlış hatırlamıyorsam spiker de İngiltere maçından bununla ilgili bir kaç şey söylemişti.

16 Mayıs 2009 15:28  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa