22 Haziran 2009 Pazartesi

Bilica'nın Müthiş Kariyeri



Fabio Bilica hakkında uzun bir değerlendirme var blog arşivinde. O değerlendirmenin sonunda belirtildiği üzere üç büyüklerin yolunu tuttu Bilica. Fenerbahçe'ye transfer oldu. Benim Fenerbahçe adına Bilica değerlendirmem basit. Edu ve Lugano'ya alternatif olarak alındıysa süper transfer, kadronun bankosu olarak alındıysa Fenerbahçe kalite olarak düşmeye devam ediyor demektir. Bilica'nın geçmişinde iyi bir stoper olduğuna dair pırıltılar olsa da geride bıraktığı kulüp kariyeri o pırıltıyı Türkiye'ye kadar pek de fazla sergileyemediğini gösteriyor. Bir futbolcunun 13 senelik kariyerinde tam 8 kez küme düşmesi inanılmaz. İstesen yapamazsın, loserlığın kitabını yazmış Bilica.

1996 - 1997 Bahia ( 25 maçta 26 puanla 23. )
1998 - 1999 SSC Venezia ( 34 maçta 33 puanla 17. )
2000 - 2001 SSC Venezia ( 34 maçta 36 puanla 16. )
2003 - 2004 Ancona ( 34 maçta 13 puanla 18. )
2004 Gremio ( 46 maçta 39 puanla 24. )
2005 - 2006 FC Köln ( 34 maçta 30 puanla 17. )
2006 - 2007 FC Istres ( 38 maçta 35 puanla 18. )
2007 - 2008 Universtatea Cluj (34 maçta 23 puanla 18. )

Etiketler: ,

15 Yorum:

Blogger Onur Erdem dedi ki...

hadi yine iyisin :D

23 Haziran 2009 00:19  
Blogger İsmail Şayan dedi ki...

E tamam işte, kendisi iyiymiş ama çevresi kötüymüş :)

23 Haziran 2009 00:26  
Blogger Her Yol Roma dedi ki...

foto da sanki bursa-sivas maçı değil de 2005 - 2006 sezonunda werder bremen-köln maçından gibi.

23 Haziran 2009 00:46  
Anonymous Adsız dedi ki...

İlk kapsamlı Bilica değerlendirmenle bunun arasında bi fark var gibi abicim. Chelsea'li Alex'in 1 gömlek altı, hızı, fiziği ve oyun içi konsantrasyonu çok iyi, 3 büyük kulüpte forma giymesi işten değil demişsin ama şimdi fikrin değilmiş gibi, bu istatistikler yüzünden mi:)

23 Haziran 2009 01:12  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

@tozasor

Fikrim değişmedi, oynar gene amacı 3 sene TSL olan Fenerbahçe'de ya da herhangi bir büyükte; ama eldeki yabancılardan daha iyi değil.

Bu kariyeri görmeden önce de aynısını düşünüyordum.

Edu - Lugano vs Onyewu - Bilica

1 seviye fark var bana kalırsa. Onyewu'nun yerine ya da yanına ismi geçen Cordoba,Naldo, Luisao filan gibi adamları alırlarsa dengelerler ancak.

23 Haziran 2009 01:30  
Anonymous Adsız dedi ki...

Lugano açığını Onyewu'yla rahat kapatırız gibime geliyor.. Daum önermiştir o yüzden daha rahatım evet Bilica'nin büyük takım performansı kapalı kutu özellikle Daum'la epey ofansif bir takım olacağımız kesin gibi bu nedenle fazla gömülmeden oynanacak maçlarda geride zorlanabilir hızlı forvetlere ama Edu'da bu tarz hatalarla oynuyordu bazı maçlarda..

Bekir, beğenmesem de Önder gibi alternatifler var.. Gerçi Daum şapkadan yine bi tavşan çıkarır bu bölgeye eminim.. Yine de olay ön liberoda bitiyor.. Aurelio lafları dolaşıyor yine, aman diyeyim..

23 Haziran 2009 01:33  
Blogger varol döken dedi ki...

onyewu yu mu almışız? önder, bunların hepsinden iyiydi, bir maçta harcadık-lar adamı... kalite düşecek tabi alper, çıta düşüyor ne de olsa... ben artık sallamıyorum ya fazla, avrupa'ya çıksan ne olacak... o tren kaçtı zico ile, bak yine özledim adamı sabah sabah...

23 Haziran 2009 09:54  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

Belçika basınında Onyewu'nun Konfederasyon Kupası'ndan sonra geleceği yazıyor Varol.

Resmi birşey yok, duyum ve mevcut görüntü üzerine konuşuyoruz :)

23 Haziran 2009 13:29  
Blogger Fabio Luciano dedi ki...

türkiye ligi için fazla avrupa için eksik bir kadro oluyoruz yavaş yavaş.bilica,bekir,önder,edu türkiye standartları içinde iyi stoperler ama avrupa için çok vasatlar.

bu takımda şu mevcut stoperler arasında ilk önce kadroya önder'in adı yazılır bana kalırsa ki kendisinin topu oyuna sokma bakımından diğerlerinden daha iyi olduğunu düşünüyorum.yanına bir tane daha stoper alacaksak ki bu adamın lugano tarzı olması yeğleniyor o zaman onyewu iyi seçim olabilir.bonservisinin de elinde olması avantajı.bana kalsa ne yapar eder tutarım tota'yı ama bizim takımda her zaman bizim ilk tercihlerimiz kulübe de,sevdiğimiz adamlar başka takımlarda,sevmedğimiz yakıştıramadığımız adamlar ise kadroda banko hatta bazen kaptan.

başkan belki nasılsa şampiyonlar liginde yokuz diye fazla kasmıyor olabilir.ona göre adam alıyordur seneye çok daha iyileri kalitelileri gelir diye avutuyorum kendimi ya du bakalım nolacak.şampiyonlar linde oynuyuruz orta sahaya adam lazım diye şesu'yu almıştı bi keresinde o da ayrı.du bakalım nolacak...

bak varol abi benimde kafa karıştı seninki gibi

23 Haziran 2009 13:45  
Blogger cikkoleite dedi ki...

Aslinda bu tartismalar arasinda Bekir Irtegün´ü unutuyoruz biraz.Defansin her yerinde rahatlikla oynayabilen,Antep gibi bir takimda genc yasina ragmen kaptan olarak görev yapmis bir oyuncu.Bilica-Edu ikilisinden birisi aksayinca orayi rahatlikla kapayacak bir oyuncu.
Onjevu konusunda ise süphelerim var biraz topla hizli bir oyuncu cüssesine ragmen ama dikkat edin kenarlardan yapilan sert ortalarda ve rakip hücumcuya yaplan ilk baskida biraz pasif kaliyor dogru bir tercih mi bilemiyorum.

23 Haziran 2009 14:00  
Blogger lionel dedi ki...

Luisao, Naldo mantıklı ama cordoba nın interden ayrılacağını sanmıyorum dunyanın en iyi 10 stoperinden biri.

23 Haziran 2009 14:50  
Blogger varol döken dedi ki...

yalnız 6 yabancının 3ünü defansta kullanmak da ayrı bir olay! kafamın karışmadığı tek bir şey var, kalpazan, sahtekar, ikiyüzlü, yalancı roberto carlos siktirsin gitsin! yok mu abi bunun kampanyası, allahaşkına carlos büyü mü yaptı fenerbahçe taraftarına, ben böyle dönek böyle rezil adam görmedim ama ona gitsin diyenini de hiçbir yerde görmedim! sonunda alacağım thy den 530 euro ya bir sao paolo, amerika aktarması varsa 10 dolara da beyzbol sopası, gidip basacam adamı evinde! ben vahşi bir adam değilim bakın beni kötü yollara sokmayın, siz de söyleyin gitsin bu leş çakal bu takımdan!

23 Haziran 2009 16:57  
Blogger Fabio Luciano dedi ki...

haklısın abi geç bile kaldın carlos'a dalmakla :) seni ona dalacak raddeye getiren sebeplere de bakmak lazım tek başına seni suçlamak olmaz:)

bence de gitsin hatta alex de gitsin yanında deivid'de olsun giderken.gelecekse yabancı appiah gibi olsun,luciano gibi olsun lugano gibi olsun yenilince benimle beraber üzülsün,sahada bir şeyler yapmaya çalıştığını hissedebileyim.

23 Haziran 2009 19:08  
Blogger sekobarbital dedi ki...

bana kalırsa defans denkleminde ki tek eksik capone... :))

23 Haziran 2009 23:58  
Blogger varol döken dedi ki...

@luciano
yok ya ben geldiğinden beri sevmiyordum, bu senenin başında da gerek aceto da olsun gerek fırsat bulduğum her yerde yazdım... en çok da kanıma çok sempatik çok mütevazi lafları dokunuyor... mütevazi falan değil bu adam, işine gelmezse herkesi satar... çingene palamudu gibi ağzı açık sırıtmak da ne zaman sempatiklik oldu bilemiyorum... bu sene çok iyi oynadığı maç var kabul ama onun fahiş hataları yüzünden de çok maç kaybettik ve ufacık bir pas hatasında çarmıha gerilen bir sürü oyuncu varken roberto carlos'a geçilen bu iltimas mideme dokunuyor... ayrıca kendisinin acarkent'teki seks evini bilmeyen kalmadı... bana kalsa umrumda değil isterse çiftliğini kursun ama futbolcunun gece hayatı diye gücü yettiklerine artizlik yapanlar roberto carlos'a seslerini çıkaramadıkları zaman azıcık ezilsin büzülsün... bu adam büyük bir yalancı ve şerefsizdir ve eğer madrid'de oh abi buldum keko takımı, ne yapsam bayılıyorlar diye anlatmıyorsa neyim... şimdi de aynısını brezilya'da yapıyor, aklınca bonservisi bedavaya getirecek!

alex için gitsin diyemem ben, ona sevgim çok büyük... deivid gitsin tabi, hem kontenjan boşalır hem sağ kanatta artık sorun yok... daum'un alex'i ne kadar iyi kullandığını biliyoruz, etrafına yine appiah ve aurelio gibi iki adam örerse, topuz ve hurmacı ile takım gayet golcü ve dinamik olur, güiza da sezon sonunda başladığı açılışı tamamlar...

24 Haziran 2009 10:37  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa