5 Haziran 2009 Cuma

Yerli Moggi Taklaya Geldi



Luciano Moggi ismini futbolu biraz takip edenler iyi bilirler. Juventus'un sabıkalı yöneticisinin uzamnlık alanı transferdir. En büyük taktiği de sözleşmesi bitmeye yakın olan kalburüstü oyuncuları ayartmaktır. Önce oyuncunun takımda oynamak istemediği haberleri çıkar, ardından oyuncu düzenli olarak bu minvalde demeçler verir basına. Kulüp gönülsüz oyuncusunu mecburen satış listesine koyar. Oyuncunun değeri de düşmüş ve artık transfer için bütün şartlar oluşturulmuştur. Luciano Moggi'nin Juventus'a bu taktikle kazandırdığı en önemli oyuncu da Fabio Cannavaro'dur.



Yıldırım Demirören'in Mehmet Topuz hamlesi bunun Türk versiyonudur. Tek fark Kayseri'nin oyuncuyu zaten satacak olmasıdır ancak görüştükleri kulüp Fenerbahçe'dir. Hal böyle olunca Demirören Topuz'u Beşiktaşlı olduğunu söyleterek transferde avantajı eline almak istemiştir ama bu etik dışı taktik tutmamıştır. FIFA'nın bu kararlarda kulüpten yana olmasının etkisi büyüktür elbette. Mehmet Topuz artık Fenerbahçelidir. Ne kadar verim vereceği, Beşiktaş transferi konusunda söyledikleri çok da önemli değildir. Yerli Moggi Demirören taklaya gelmiştir. Bu iş bu kadar ayan beyan yapılmaz. Tecrübesizliğine mi vermek lazım bilemiyorum ama eğer Kayseri karakter gösterip bu konuyu TFF ya da FIFA nezdinde takip ederse hem Beşiktaş, hem de Mehmet Topuz'un menajeri büyük cezalarla karşı karşıyadır. 4 senedir Türkiye'nin futbol gündemini sürekli işgal eden bir oyuncuya da böyle bir son yakışırdı. Cehalet kötü şey gerçekten ama Türk futbolu için hayırlı olmuştur transfer, oyunu kuralına göre oynamayı öğrenmeli artık kulüpler ve futbolcular.

Etiketler: ,

25 Yorum:

Blogger memduh95 dedi ki...

Fenerbahçe medenice yürütmüştür görüşmeleri. Şark kurnazlarına pabuç bırakmamıştır burası tamam.

Yalnız Fenerbahçe'nin ne yapıp edip futbolcuyu da o demeçlerine rağmen ikna edebileceğini düşünüyor musunuz Alper Bey?

5 Haziran 2009 18:45  
Blogger Fabio Luciano dedi ki...

ilk olarak mehmet topuz'a teşekkür etmek istiyorum.beni haksız çıkarmadığı ve adam olmadığını ispat ettiği için.

fenerbahçe'ye ve bu transferde adı geçen herkese ayrıca teşekkür ederim.benim gibi en azından kendini gerçek fenerbahçeli hisseden insanlara emre gibi topuz gibi adamları! layık gördükleri için.

demek ki kaderde bu da varmış.yıllarca kızdığın,nefret ettiğin tipteki oyuncuları bir bir bu kutsal forma altında görmek bugüne bu yönetime kısmetmiş.

bu forma için savaşan,iyi niyetinden bir dakika için bile şüphe etmediğim adamları izlemek isterken,yıllarca sövdüğüm,küfür ettiğim adamları bir bir bu takıma getirip zaman zaman kaptan yapan zihniyeti buradan selamlıyorum.

adam ortada fol yok yumurta yokken gidip ben beşiktaşlıyım diyor.aklına bile gelmiyor daha önce ne önsözleşmeler bozulmuş,kimler kimler tükürdüklerini yalamış.sen kalkıp hala bu adamın peşinden koşuyorsun.

sahi başakn sen zico'yu niye gönderdin?sen niye o yüce insanı niye kırdın? her şeyden önce insan lan güzel insan sen insanlık nedir bilirmisin?

başkanım sen tuncay'a niye kapı gösterdin?sen niye selçuk'ların peşinden koşuyorsun?

ama ben şimdi olacağı merakla bekliyorum alper öcal.bu başkan bu zihniyetle o adama imza töreninde o formayı öptürür bayrağa sardırır poz verdirir bi de üstüne yanağından makas aılır.

ben fenerbahçe'yi bunun için sevmemiştim.böyle olacağını bilmiyordum.madem öyle eğer buysa fenerbahçelilik kusura bakmayın ağalar.

fare bu dakikadan itibaren dağa küsmüştür.hayattaki en büyük tutkusu,en büyük aşkı fenerbahçe'si olan bir insanın yüreğinden bu tutkuyu bu aşkı söküp alanlar kına yaksınalr şimdi.

hayırlı uğurlu olsun.

5 Haziran 2009 19:16  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

@memduh

Bunlar cahil adamlar. Para onların azıcık akıllarını da uçuruyor. Bundan sonra Topuz'un ne olacağı umurumda filan da değil. Benim kabul etmeyeceğim bir oyuncu ama Fenerbahçe'nin prestijinin korunması önemliydi bu transferde. Bu gerçekleştiği için mutluyum Topuz'dan hoşlanmasam da.

@fabio luciano

Fenerbahçe'yi senin gibi seven taraftarı seviyorum ben, kendimi bu gruba dahil ediyorum ve dediklerini de katılıyorum ama bu transferin anlamı başkaydı.

Başkan'ın da hakkını bu sebepten teslim etmek lazım. Topuz'u transfer etmekten öte bir anlamı vardı benim için bu transferin. Memnunum.

Topuz'un akıbeti de umurumda değil artık. Fikirtepe'de çürümeye mi bırakılır, başka bir kulübe mi satılır hiç derdim değil.

5 Haziran 2009 22:46  
Blogger alperensaylar dedi ki...

ikinci manevi oğlu yapar aziz yıldırım artık eğer takıma gelirse mehmet topuz.

5 Haziran 2009 23:58  
Blogger Protanopia dedi ki...

Bosman kuralı geldikten sonra bonservisin anlamı biraz değişmedi mi? Bonservis sadece sözleşmesi bitmeden transfer olan oyuncuların kulübüne bir nevi tazminat olarak ödenmiyor mu? Hiçbir futbolcu istemeden başka kulübe satılamaz diye biliyorum. Şimdi Fenerbahçe MehmetTopuz'la anlaşmadan nasıl bonservisine sahip olabiliyor. Ya da Kayseri nasıl satabiliyor.

Ben işin bu teknik kısmını merak ediyorum.Mesela ben Sevilla'da oynuyorum. Sözleşmem devam ediyor. Perez geliyor bir sürü para veriyor ama ben gitmek istmiyorum Real'e. Real beni alabilir mi? Alamaz. Ya başka bir takımla anlaşacak kulübüm ya da sözleşme sonuna kadar elim mahkum oynayacağım Sevilla'da.

Böyle olması gerekmiyor mu kurallar gereği?

6 Haziran 2009 00:34  
Blogger bRn dedi ki...

Bu durumda FIFA vs. kulüplerin değil oyuncuların tarafındadır.

6 Haziran 2009 00:58  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

@karamurat

FIFA'nın transfer yönetmeliği aşağıdadır Türkçesi ile birlikte.

A club intending to conclude a contract with a professional must inform the player's current club in writing before entering into negotiations with him. A professional shall only be free to conclude a contract with another clubif his contract with his present club has expired or due to expire within six months. Any breach of this provision shall be object to apprpriate sanctions.

Türkçesi:

Profesyonel bir oyuncuyla anlasma yapmak isteyen bir kulüp‚ oyuncuyla görüşmeye baslamadan önce kesinlikle oyuncunun klubunu yazili olarak bilgilendirmek zorundadir. Oyuncu ancak sözlesmesi sona erdiginde ya da sözlesmesinin sona ermesine 6 ay varsa baska bir kuluple anlasabilir. Buna aykiri eylemler uygun sekilde cezalandirilir.

Kayseri eğer konuyu delilleriyle birlikte gerekli merciilere taşırsa olacaklar şudur ?

1 - Topuz'un menajerinin lisansı dondurulur uzun bir süre.

2 - Beşiktaş ve Mehmet Topuz para cezaları alır hatta Beşiktaş'ın puanı silinebilir.

Ashley Cole ve Mikel Obi'nin Chelsea'ye transferine bakabilirsin bunun için.

Bunun üzerine Mehmet Topuz bir de hizmet aktini fesheder de geçici lisansla Beşiktaş'ta oynamaya kalkarsa Fenerbahçe'ye yüklü bir tazminat ödemek zorunda kalır.

Ortega, Appiah, Mutu örneklerinde olduğu gibi.

Beşiktaş da bal gibi biliyor bunları ama şu an yaygara koparıp, kamuoyu oluşturup, oyuncu köle değildir demagojisiyle işi çözmeye çalışıyor.

Velakin olmaz öyle.

6 Haziran 2009 01:04  
Blogger flamboyant forward dedi ki...

olaya taraflı bakmanızı anlayışla karşılarım ama fena derecede fanatik bir yazı olmuş sizin ki. ne fb ne de bjk'liyim ama ortada etik olmayan bir davranış varsa daha çok fb yönetiminde ve büyük ölçüde süleyman hurma'dadır bence. yani bir pay biçilecekse taraflar arasında bjk tarafı en masum taraftadır bana göre. kayseri yönetimi herşeyi yüzüne gözüne bulaştırarak büyük bir skandala imza atmıştır. belli ki hedefleri fb'yi ve bjk'yi harekete geçirip piyasayı kızıştırmaktı ama her şey ters yüz oldu.

bir de böyle durumlarda fifa her zaman kulubün değil futbolcunun tarafını tutar. en kötü ihtimalle futbolcu geçici lisansını alır bir şekilde ve oynamaya devam eder. bu dakikadan sonra fb taraftarının hala mehmet topuz'u takımında görmesini istemesi ise ayrı bir taraftar psikolojisi incelemesi ortaya çıkarır. şu andan itibaren beklenmedik bir avrupa kulubüne kelepir bir fiyatla çakılması da sürpriz olmaz benim açımdan.

6 Haziran 2009 01:06  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

@brn, flamboyant forward

Yönetmelik açıktır.

Kulüpler önce transfer etmek istedikleri oyuncunun kulübüyle otururlar.

Beşiktaş'ın böyle yapmadığı ortada.

Kayseri şikayet ederse Beşiktaş da Topuz da ceza yerler. Yönetmelik açık, yapıştırdım yukarıya.

Topuz'un insani hakkı olan çalışma hakkı elbette elinden alınamaz. Aktini feshedip geçici lisansla topunu istediği yerde oynar ama bunun faturasını tazminat olarak öder.

Hani yurtdışına hiç çıkmayın, içeriden ve yine Fenerbahçe'den Ortega örneği var ortada.

Ben taraf filan da değilim. Bu 80'lerin oyuncu kaçırma hadisesinden farksızdır. Beşiktaş'ın şark zihniyeti başına iş açar. Fenerbahçe yapsa daha ağır eleştiririm. Neler yazdım ben burada Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe yönetimi için.

Beşiktaş'ı haklı kılarken de kendi takımınızın en değerli oyuncusunun sözleşmesi varken benzer bir tavırla transfer olma kaygısını düşünün, empati yapın.

İkna olmak zorunda değilsiniz elbette, saygı duyarım ama süreç bundan ibarettir.

Beşiktaş ve Topuz cephesinin kullandığı kelimelere de dikkat edin. Eziklik, Kayserispor'un merhameti, Kayseri anlayış göstersin, 50 milyon verseler de oynamam vs...

Bir tane hukuki argüman yok ortada. Onlar da bal gibi biliyorlar durumu. Menajeri de gerekirse Mehmet Topuz 1 sene oynamaz daha sonra Beşiktaş'a gider dedi zaten.

Kısacası Topuz'u ben de istemiyorum ama bu şark kurnazlığını da meşrulaştırmıyorum.

6 Haziran 2009 01:19  
Blogger ubs17 dedi ki...

Bu konu FB'yi de BJK'yi de Topuz'u da CAS ar diye düşünüyorum

6 Haziran 2009 01:25  
Blogger esen dedi ki...

Topuz'u o kutsal formayi giyerken gormeyi ben de istemiyorum bu saatten sonra ama baskan da bonservisini almis futbolcunun.
Bence bu saatten sonra olacak en guzel sey BJK'nin Topuz'da cok israr etmesi ve Aziz baskanin Topuz'un bonservisini BJK'ye guzel bir karla satmasi.
5'e aldigimiz adami 1 ay sonra 7'ye satsak super kar etmis oluruz.

6 Haziran 2009 01:33  
Blogger abeyle dedi ki...

Büyük ihtimal Topuz bjk'ye geçecektir.Karşılığına ceza ile birlikte 6-8 milyon ödeyecektir.3 puanları da kesin gider gibi duruyo iş uzarsa 6 bile olabilir.

6 Haziran 2009 02:06  
Blogger Noat Samisa dedi ki...

Henüz akşamdan benim kafamda bahsedilen mesele hallolmuştu, lakin Alper Öcal oldukça net ifadeler kullanınca kafam karıştı. Sorayım öyleyse; Cole ve Obi Mikel iki ayrı vaka olarak karşımızda duruyorlar. Birinin cezasını FA verdi, çünkü meseledeki tüm muhataplar yereldi. Obi Mikel ise hem aktörlerden birinin yabancı olması hem de işin içinde Lyn Oslo kulübünün olması nedeniyle uluslar arası bir boyut kazandı. Bunlar biliniyordur da, ben yine de argüman olarak hatırlatmak istedim.

İlk sorum, Topuz vakasında kararı kim verecek? FA, Cole kararını FIFA talimatnamesi ile vermişti.

İkincisi ise;

A club intending to conclude a contract with a professional must inform the player's current club in writing before entering into negotiations with him.

Yazılı olarak bilgilendirmelidir...

''Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret Aş., Mehmet Topuz'la görüşmelere başlandığını İMKB'ye bildirmiştir.''

''Inform'' kelimesi, yani haberdar etme; sormak, fikir almak değil. Futbol Şubesi'nin halka açık olması nedeniyle her yaptığı sözleşmeyi ve sözleşme görüşmesini Borsa'ya bildirmek zorunda olan Beşiktaş kulübü, yazılı metin ile bunun deklarasyonunu yapmış sayılır mı? Bunun bir usulü var mıdır?

Meseleyi usulen ele alacak isek üçgen içinde bir yanlışlar dizisidir, hatta M Topuz ve menajeri ile birlikte beşgen bir yanlışlar dizisidir. Bence bir taraf suçlu, öbür taraf namus temizliği yapmış değil. Alper Öcal Aziz Yıldırım'ı sevmez, Noat Samisa Demirören'den nefret eder; bunlar olmasında konumuz, rica ederim.

Selamlar...

6 Haziran 2009 02:22  
Blogger lionel dedi ki...

Açıkçası beşiktaşın teklifi fenerinkinin yanında az olduğu için kayseri klubu besiktası kabul etmeyip feneri kabul etmiş gibi duruyor.fakat mehmet topuz beşiktaşta oynamak isteyince olay karışıyor sanırım.bu noktada kayseri yönetimi daha fazla fayda sağlamak için oyuncusunun isteklerine karşı gelerek bence yanlış yapıyor.eğer durum tabi böyleyse,iç yüzünü bilmek lazım.Ama sonuç olarak fener diğerlerinin amatör davranışları yüzünden fayda sağlar,topuz bjkde oynar gibi duruyor.

6 Haziran 2009 02:36  
Blogger lionel dedi ki...

bu arada topuz fenere imza atmadan fenerin futbolcusu olamaz, bu yuzden fenerin satması gibi bir olasılık söz konusu değil.Tazminat alması söz konusu.

6 Haziran 2009 02:40  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

@Noat aka Salih

Orada bilgilendirilmesi gereken oyuncunun haklarına sahip olan kulüp.

Beşiktaş ise paydaşlarını - stakeholder der gavur - bilgilendiriyor. Yani yatırımcıyı, taraftarını, borsayı...

Aslında borsaya yapılan bu resmi bilgilendirme Kayseri'nin eline verilmiş bir koz FIFA nezdinde.

Kendi ayağına kurşun sıkmak gibi birşey. Çünkü Kayseri ben izin vermedim, Fener ile görüştüm diyor.

Beşiktaş savunma olarak Kayseri'nin oyuncuyu genel satışa çıkardığını deklare etmesini gösterebilir.

O zaman da Beşiktaş'ın Topuz ile yaptığı ve borsaya bildirdiği sözleşme devreye girer. Çünkü görüşme yapmaya izin alsan bile oyuncunun bonservisini Kayseri'den almadan sözleşme imzalatamazsın.

Yönetmelik böyle diyor ve üstelik;

Maksimum 12 puan silmeye, 4-8 milyon € arası para cezasına ( Beşiktaş için ) Avrupa kupalarından 1 sene men olmaya ( Beşiktaş için ) ve futbolcunun futboldan men cezasına kadar yaptırımı var.

Yönetmeliğin İNgilizce metnini de yapıştırırım bilahare linkiyle birlikte.

Bu yönetmelikler FIFA'ya üye olan her ülke için değişmez nitelikte. FA'da, TFF'de, DFB'de, RFF'de aynı şekilde denetler transferi.

Obi Mikel davasında aktörler uluslarası olunca FIFA çözüyor işi. Ortega vakasında da öyle olmuştu.

Ashley Cole vakasında ise tarafların ikisi de İngiliz olunca ihtilafla ilk ilgilenen de FA oldu. Fakat Arsenal FA'in kararını beğenmeseydi hakkını FIFA'da arayabilirdi.

Zincir böyle işliyor. Konu ilk TFF'ye intikal eder bu durumda.

Burada önemli olan konuya nasul yaklaşılacağı.

Beşiktaş hep Mehmet Topuz'u konuşturuyor. İnsiyatifi kendisi değilde sanki Mehmet Topuz kullanmış izlenimi verdirtiyor ve kendini biraz sakınıyor benim gördüğüm.

TFF ve FIFA'da aynı kanaate varırsa Beşiktaş para cezasıyla yırtabilir sanırım ama Topuz ağır bir tazminat/ceza öder, menajeri de uzun süre lisansını kullanamaz olsa gerek.

Bundan sonrası profesyonellerin işi. İçtihat bilmek lazım, detayları bilmek lazım.

Emin olduğum şey ise bu işten başı ağrımayacak aktörlerin Fenerbahçe ve Kayseri olduğu.

6 Haziran 2009 02:55  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

@lionel

Tazminat bonservis ayrımında haklı olabilirsin ancak Kayseri cephesi ekonomik haklarını devrettik dedi.

Sattık demedi.

Hukuk tevellütümüz üniversitedeki 2-3 dersten ibaret ama satış ile devir farklı şeyler.

Topuz'un Fenerbahçe'ye imza atması gerekmiyor olabilir. Emin değilim.

Fenerbahçe'nin elinde bu konularda çok uzman olan Şekip Mosturoğlu diye bir yönetici var.

Yaş tahtaya basması düşük ihtimaldir kanımca.

6 Haziran 2009 02:59  
Blogger sunshine dedi ki...

"Kesinlikle oyuncunun klubunu yazili olarak bilgilendirmek zorundadir" ile "Kulüpler önce transfer etmek istedikleri oyuncunun kulübüyle otururlar" Bunlar farklı söylemler.Burda etik olmayan her zamanki gibi kayseri yoksa diğerleri değil.Gökhan ünaldada gs'ye yapmışlardı tabi o zamanlar ben işallah olmaz diye dua ediyordum.Yani süleyman hurma megaloman bir adam herşey beklenir transfer dönemleri hep ön planda olmak istiyor.

6 Haziran 2009 09:12  
Blogger İsmail Şayan dedi ki...

Önümüzde bir CR örneği var. Kıçını yırttı Real'e gitmek istiyorum diye ama Ferguson satmam deyip Real'i "oyuncuyu ayarttığı için" şikayet etmekle tehdit edince kimsenin elinden bir şey gelmedi. Ribery'ye "Real'e gitmek ister misin" diye sorulsa eminim ki istediğini söyleyecektir. Fakat başkan Perez oyuncuyu istediğini açıkça deklare edip "önce Bayern'in yetkilileri ile görüşeceğim" diyor. Çünkü olması gereken bu.

Alper Öcal'a kesinlikle katılıyorum. Bu işten Fenerbahçe ve Kayseri cezasız sıyrılacaklardır. Oyuncunun bonservisinin, dolayısıyla oyuncunun sahibi şu anda Fenerbahçe. Zaten Kayseri cephesinden de ""transfer etmek isteyen Fenerbahçe ile görüşsün" açıklaması geldi. Onlar için bu mesele kapanmış bir mesele. Beşiktaş Topuz'u oynatmak istiyorsa Fenerbahçe ile anlaşmak zorunda. Ancak ben Demirören'in "eziklik" muhabbetinden sonra Aziz Yıldırım'ın buna kolay kolay yanaşacağını zannetmiyorum. Topuz'u da Demirören'i de tabiri caizse "süründürmek" için elinden geleni yapacaktır.

Bu işten Topuz da menejeri de Beşiktaş da sağlam ceza yerler. Temel görevi "oyuncunun haklarını korumak" olan bir menejer nasıl böyle saçma bir iş yapar, oyuncusunu nasıl böyle bir ateşin içine atar akıl alır gibi değil. Bu işin altından "menejere açıktan ödeme" gibi bir şey çıkarsa cezalar çok daha büyür.

Bu menejer çıkıp "Mehmet Topuz oynamazsa bundan Türk Futbolu zarar görür" diyor bir de... Hayır efendim, asıl oynarsa Türk Futbolu zarar görür. Hukuksuzluk diz boyu olur. Bunu yapnlar ceza almazsa arkasından da şöyle şeyler gelir:

Örneğin x oyuncu için Beşiktaş y takımı ile anlaşmıştır. Ama bunlara ne gerek var. Fener gidip oyuncu ve menejeri ile anlaşır, oyuncuyu İstanbul'a getirip kameraların karşısına çıkarıp "Fener'de oynamak istiyorum, ben onlarla anlaştım" gibisinden açıklamalar yaptırır. İşin sonunda y kulübü 5 yerine 2 lira bonservise razı olmak zorunda kalır.

Yapılan işin akla mantığa sığan tarafı yok. Elma almak için bile sahibi ile anlaşman gerek önce yahu. Çaktırmadan elmayı alıp eve götürüp ondan sonra manava gelip "sen bunun kilosuna 3 lira diyorsun ama elma zaten bende, 1 lira vereyim anlaşalım" diyebilir misin yahu.

Denizli bir hafta tatile çıktı, takke düştü Demirören göründü. Olayın özeti budur bence.

6 Haziran 2009 16:28  
Blogger Tunç Bozacılar dedi ki...

Hurmalar & Tırmalar Alper Öcal ... Bence iyi oku şu linki ... Fıfa kurallarını bir daha düşün . Saygılarla ... Ha bu arada Beşiktaşlıyım Beşiktaş lay lay lay lay ... Yıldırım Demirören bok ise Aziz Yıldırım kakadır bence ...

www.penche.com

S.HURMA : Bugun Mehmet''le yaptigimiz gorusmeden sonra Fenerbahce kulubu baskanimizla gorustu. Dun de baskanimiz Fenerbahce baskaniyla gorustu ve orada neredeyse bir mutabakata varilir gibi oldu (ozellikle bu neredeyse ve gibi oldu ifadeleri cok anlamli, sonucta Kayseri''nin aslinda Fenerbahce''yle net bir sekilde anlasmadiginin ipuclari buradan cikiyor). Bunun uzerine baskanimiz Fenerbahce''ye pazartesine kadar soz verdi (muhtemelen pazartesi gunune kadar Fenerbahce''nin Topuz''u ikna etmesi icin). Biz o ana kadar Besiktas''in topuzla ilgilendigini zaten bilmiyorduk (bunu Ozhaseki yalanladi zaten). Besiktas dun (yani Fenerbahce ile ayni gun) baskanimizla gorustu, bugun Demiroren tekrar baskanimizla gorustu ve ona da ayni ifadeler soylendi. Hatta Demiroren Kayseri''ye gelmek istedi ama baskanimiz ben bir soz verdim ve bunu tutmaliyim, bunu size vermis olsaydim da tutardim dedi (ozetle Besiktas dun Topuz''la anlasmadan once Kayseri''yle gorusmus, oyle lanse edilmeye calisildigi gibi Kayseri''den habersiz Topuz''la anlasmisiz gibi bir durum zaten yok yani). Keske Besiktas kulubu Topuz''la anlasmadan once bizden bir onay almis olsaydi. Besiktas kendisine stratejik avantaj saglamadan once (??????) oyuncunun sahibi olan kuluple gorusse ve anlassa ve sonra futbolcuyla anlassa bize gore daha etik olurdu. Besiktas kulubu Topuz''a sen cik ben Besiktasli''yim de ki Fenerbahce senden vazgecsin ve Kayseri''yi mecbur birakalim ve transferi istedigimiz gibi sonlandiralim gibi bir durum olusuyor (Besiktas''in boyle bir sey deyip demedigini bilme sansi yok, ama bunu soyleyen kisi Topuz''a soyle deme, boyle deme diyerek kendisine stratejik avantaj (??????) saglamaya calistigini kendi agziyla itiraf ediyor). Gecen sene Gokhan Unal''da benzer sorunlar yasadik ve Galatasaray''a vermedik. Gerekirse ayni seyi Besiktas''a da yapariz, Kayserispor istedigini yapar.

Yazdıkların ilk defa sarı - lacivert koktu bu sefer ... Biraz fazla kaçmış kantarın TOPUZu ...
TEKRAR SAYGILAR ...

7 Haziran 2009 03:32  
Blogger Parma Maniac dedi ki...

Alper söylediklerinin çoğunluğu doğru ve katılıyorum fakat benim bildiğim şöyle bir şey var.. Bir oyuncu sana imza atmadan onun bonservisini alamıyorsun.. Bu işten oyuncu, menajeri vs. her türlü cezayı alabilir evet ama Topuz gelip size imza atmazsa işin sonu Kayseri'de bir yıl kenarda çürüyüp sene sonu istediği kulübe gidişi olur.. Yani Fenerbahçe'nin malıdır demek şu aşamada mantıklı değil.. Gerçi araştırdım biraz, tam bununla ilgili bir şey bulamadım ama bildiğim bu benim..

O değil, CNN Turk'te Levent Erdoğan'ı izliyorum.. Topuz artık Beşiktaş'ın malıdır diyor o da.. Bu kadar kendini bilmez, iş bilmez adamlar büyük takım yöneticisi bu ülkede, akıl alır gibi değil ya.. Bu işin sonu Topuz'un cezayı alıp bir yıl daha Kayseri'de çürümesidir bana kalırsa.. Sonra nolur onu hiç bilmiyorum..

7 Haziran 2009 03:56  
Blogger İsmail Şayan dedi ki...

@ Parma Maniac

Kusura bakmayın, Alper Öcal'a yazmışsınız ama dün akşamdan kafama takılan bir konu bahsettiğiniz, izninizle ben de bir şeyler söyleyeyim:

Bence dediğinizin doğru olması gerek. "Biz çocuklarının okul durumunu, eşinin yüksek lisans öğrenimini falan anlayız, seni Angola'nın x kulübüne sattık, gitmek zorundasın, çocuklar da sökerler zaten Portekizce'yi üç ayda, şu gözlere bak, cin gibi keratalar, hehehe" diyemesi gerek kulüp yönetiminin.

Zaten bence ortada Mehmet'in Beşiktaş'la ve Fener'in de Kayseri ile yazılı ve resmi bir anlaşması da yok şu anda. Transfer resmi olarak başlamamışken öyle bir belgenin varlığı aptallıktan başka bir anlama gelmez, belki bir ön protokol olabilir ama o ne kadar yasal olur, bilemiyorum.

Fener Kayseri ile sözlü olarak önceden anlaşmış, bu çok açık. Bu noktada makul bir şey yapılmış: Transfer resmi olarak yarın başlıyor, yani hiç bir oyuncuya yarından önce resmi imza attırılamaz. Kayseri Fener'e resmi transferin ilk gününün sonuna kadar anlaşmayı kesinleştirmesi için süre vermiş. Oyuncuyla görüşmesi için de izin vermiş. Mehmet'in söylediklerinden anladığımıza göre de "50 milyon da verseler oynamam" falan dememiş Mehmet, Fener'le de görüşmüş. Beşiktaş'ın bu aşamalardan haberi olmama ihtimali olup olmadığını bilmemiz pek mümkün değil. Eğer varsa yapılan ayıp ve hukuk tanımazlık çok büyük. Eğer yok ise fena taklaya gelmişler. Bu esnada Fener-Topuz görüşmesi de bir yerde tıkanmış.

Benim tahminim(menejerin gözünü bu derece karartıp bu derece düşüncesizce hareket etmesinden ve Topuz'un istediği paranın Fener'in bütçesini aşma ihtimalinin sıfıra yakın oluşundan yola çıkarak), menejere ödenecek para için Fener'in açıktan ödeme yapmayı kabul etmeyip Topuz'a "biz sana yalnızca senin ücretini öderiz, gerisi seninle menejerinin arasında" gibi bir yanıt verip bu konuda geri adım atmamakta kararlılık göstermesi.

Bu noktada oyuncu ve menejeri belki öfkeyle, belki piyasayı kızıştırmanın kendilerine yardımcı olacağı düşüncesi ile Beşiktaş'a haber uçurdular diye tahmin ediyorum. Demirören istediklerini vereceğini veya anlaşabileceklerini söyledi. Oyuncu ve menejeri de atlayıp Beşiktaş'a gittiler. Bu arada Demirören de Kayseri ile irtibata geçti ve isteğini aktardı. Ancak Kayseri'den aldığı yanıt hiç hesapta olmayan, duvara tosladığı yer oldu. Ben açıkçası Mehmet Topuz'un Demirören'e Fener ile yaptığı görüşmelerden bahsetmemiş olabileceği ihtimali bile olabilir diye düşünüyorum. Bu arada Topuz ve menejeri de sağa sola konuşmaya başlayınca işler iyice sarpa sardı. Hem Beşiktaş, hem oyuncu hem de menejeri fena köşeye sıkışmış oldular.

Topuz ve menejeri Pazartesi'ye kadar sabredebilseler ortada sorun kalmayacak. Fener oyuncu ile anlaşacak veya anlaşamadığı için Kayseri'ye durumu bildirecek. Kayseri, Fener ile Beşiktaş arasında sıkışmaktan kurtulacak. Demirören'i arayıp "konuşalım" diyecek, teklifi görecek, kendi istediği rakamı bildirecek. Hatta belki Galatasaray veya Trabzonspor'a da aynı bilgiyi verecek. Hem oyuncunun hem kulübün yeniden tercih hakkı olacak. Ama oyuncu tarafının sabırsızlığına Demirören'in klasik basiretsizliği eklenince ortaya bu manzara çıkmış oldu.

Bir de menejeri "bir haftadır yanındayım, Mehmet'in psikolojisi bozuldu" diye demeç vermiş gazeteye. Ne diyorsun be adam, bırak bir hafta yanında olmayı, ben seni beş dakika gördüm televizyonda, ülke futboluna dair ümitlerimin yarısı eridi, benim psikolojim bozuldu, :)

7 Haziran 2009 19:25  
Blogger Sade dedi ki...

M.Topuz, menajeri, Beşiktaş'ın, Kayserispor'un ve Fenerbahçe'nin transfer için görevlendirdiği yöneticiler hepsinin hataları var. Hiçbiri diğerinden az yada çok suçlu/hatalı değil? Bir transferi bile beceremeyenlere uzaktan tebessüm etmekle yetiniyorum.

8 Haziran 2009 11:08  
Blogger muhder dedi ki...

bir gece ansızın...

13 Haziran 2009 19:27  
Blogger Tunç Bozacılar dedi ki...

jandarma komutanının dahi katıldığı , metin eke denilen kabadayı ve sedat peker in adamlarının hazır bulunduğu bir görüşmeden sonra ...
fenerbahçe yine ne olduğunu neden değişemediğini neden daima sevilmeyeceğini ve asla bu ülkenin futbolunu bir adım ileri götüremeyeceğini kanıtladı . ntvspor başta olmak üzere , kayserili mileltvekilelrinden ahmet çakara , fanatikten lig tv ye , gürcan bilgiçten levent erdoğana her türlü pisliğe teşekkür ediyorum ...

allah büyük aziz yıldırım ... elbet çıkarır bunu bir yerden ...

ve ey güzel fenerliler basın bağrınıza topuzu ve bu başkanınızı ... başarıya giden yol önemli değildir ... rakibe saygı , mütevazilik veya efendilik kitabınızda yazmaz ... önemli olanbaşarıdır ve islam çupinin kemikleri bir defa daha sızlamıştır ...

15 Haziran 2009 09:00  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa